Mi újdonság az AWS 2020-ban? – CloudSavvy IT

Avatar Gadam | 2020.12.11. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

AWS logó

Ezen a héten az AWS reInvent 2020, az Amazon éves konferenciája, ahol új termékeket, szolgáltatásokat és frissítéseket jelentenek be. Megbeszéljük a legérdekesebb híreket és azt, hogy mit jelentenek a számítási felhőipar számára.

AWS Proton, IaC konténerekhez és kiszolgálók nélküli

A sok konténer kezelése mindig problémát jelentett a mikroszolgáltatások telepítésekor, az egyes végpontokhoz vagy szolgáltatásokhoz külön feladatdefiníciókat használva. Ha megpróbálja mindezt megtenni több száz vagy ezer szolgáltatásért, megfelelő folyamatos integrációval és folyamatos telepítéssel, bármelyik csapat számára nehéz lehet.

AWS Proton ezt úgy kívánja javítani, hogy egy „teljesen felügyelt alkalmazás-telepítési szolgáltatást” kínál a konténeres és szerver nélküli alkalmazások számára. Alapvetően ez az infrastruktúra-kód, ahol olyan környezeti sablonokat határozhat meg, amelyek tartalmazzák a Protonnak az infrastruktúra futtatásához szükséges összes információt. Ez sokkal könnyebbé teszi a teljes hálózat frissítéseit.

Az AWS-ben már megtalálható a CloudFormation, egy IaC megoldás az összes AWS szolgáltatáshoz, de a Proton kifejezetten konténerekre és szerver nélküli telepítésekre készült.

A Proton használata teljesen ingyenes, bár természetesen fizetnie kell az összes AWS-erőforrásért, amelyen alkalmazásai futnak.

Gyorsabb EBS Storage

Az EBS frissítést kapott. A régebbi gp2 általános célú lemezt gp3-ra cserélték, amely akár négyszer gyorsabb. Ezek továbbra is 16 TB-ot tesznek ki, és egyjegyű ezredmásodperces késleltetést biztosítanak, de most ezt négyszer nagyobb sávszélességgel teszik meg, kötetenként akár 1000 MB / s-mal. Nem csak, hogy valóban 20% -kal olcsóbb GB-onként, mint a meglévő gp2 kötetek.

A csúcs io2 a kötetek mostantól rendelkeznek az io2 Block Express szolgáltatással, ami csak növeli a rendelkezésre álló maximális IOPS-t. Természetesen ezek sokkal drágábbak lesznek, de ezek középpontjában a maximális teljesítmény áll, nem pedig az ár / teljesítmény.

Új EC2 példányok

Az EC2 kapott pár új példányt. Az egyik legfurcsább az EC2 Mac-példányok, pontosan mit gondol, egy Mac Mini a felhőben. Ennek lényege, hogy megkönnyítse a Mac-alapú virtuális környezetek létrehozását és bérlését a fejlesztők számára. Csak egy példánytípus van, a mac1.metal, amely 12 maggal és 32 GB RAM-mal rendelkezik.

C6g, M6g és R6g példányok mind az AWS ARM alapú Graviton2 processzorán alapulnak, és támogatják a 100 Gbps sebességű hálózatot. Úgy hirdetik, hogy akár „40% -kal jobb árteljesítményt” nyújtanak x86-os példányokhoz képest, bár meghatározott terhelések mellett. Akárhogy is, az AWS egyedi szilíciumja nagyon ígéretes, és a Graviton2 chip jól versenyez az x86-os processzorokkal.

Az új D3 sorozat a legnagyobb helyi tárolási kapacitást biztosítja a felhőben. A szolgáltatás gyorsabb lemezsebességet és akár 336 TB helyet foglal el, 80% -kal alacsonyabb TB-nkénti tárhelyköltséggel, a D2 példányokhoz képest.

R5b, az AWS memóriaközpontú R5 adatbázis-példányainak új sorozata. Nem sok újdonság, de tekintve, hogy a blokktárolás gyakran szűk keresztmetszetet jelent az írási nehéz műveletek számára, ez sok ember számára nagyszerű frissítés lesz.

G4dn egy új GPU-példány, amelynek célja a grafikus és gépi tanulási modellek legjobb árának elérése. Akár 8 NVIDIA T4 GPU, 96 vCPU, 100 Gbps hálózati és 1,8 TB helyi NVMe-alapú SSD-tárhely hajtja őket.

Végül bejelentik M5zn példányok, amelyek meglehetősen egyszerűek, kivéve a magas, akár 4,5 GHz-es órajelet és a 100 Gbps-os hálózatot.

Az ECS és az EKS futtatása az infrastruktúráján

Az AWS általában szeret eladni saját számítási erejével, de alkalmanként lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy saját hardverükön keresztül futtassák szolgáltatásaikat.

Az AWS ECS Anywhere és az EKS Anywhere csak ezt teszi, lehetővé teszi az ECS és az EKS futtatását saját kezelt szerverein. Indíthatja az ECS-feladatokat, és konfigurálhatja őket úgy, hogy a hardveren fussanak, feltéve, hogy a szerverei futtatják a AWS ECS ügynök és konfigurálva van, hogy csatlakozzon az AWS-fiókjához.

Az árképzésről egyelőre nincs információ, de mivel saját hardverén fut, valószínűleg ingyenes, vagy legalábbis sokkal olcsóbb lesz a használata.

Aurora Updates

Az AWS két frissítést jelentett be az Amazon Aurora, a teljesen kezelt MySQL és PostgreSQL kompatibilis adatbázis-szolgáltatásként.

Az első az Babelfish, egy új fordítási réteg, amely biztosítja a Microsoft SQL Server kompatibilitását az Aurora PostgreSQL számára. Ennek eredménye az, hogy az Aurora alapvetően néhány változtatással támogatja az SQL Server szolgáltatást, és bár még mindig szükség lesz némi kódváltásra, ez nem lesz jelentős átírás.

A másik az Aurora Serverless 2, egy frissítés a már létező szervetlen konfigurációhoz képest, amelynek megkönnyítenie kell egy hatalmas, automatikus skálázási fürt futtatását, amely több százezer tranzakciót képes kezelni a másodperc töredéke alatt. Ahelyett, hogy megduplázná a kapacitást minden alkalommal, amikor a munkaterhelésnek növelnie kell, finomszemcsés lépésekben állítja be a kapacitást. Támogatja a Multi-AZ-eket, a globális adatbázisokat és a másolatok olvasását is.


Source link


28 Views 0 Ratings Rate it