Miért érdemes hallgatni a politikai buborékon kívüli embereket?

Avatar Gadam | 2020.12.24. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Miért érdemes hallgatni a politikai buborékon kívüli embereket című cikkhez

Fénykép: sirtravelalot (Shutterstock)

Az elmúlt évtized egyik uralkodó témája a társadalmi és politikai polarizáció felemelkedése volt. Tól től a kongresszusi kamarákon keresztül a hálaadó vacsoraasztalain keresztül, a politikai megosztottság mindkét félének egyre nehezebb megtalálni a közös hangot, még a látszólag triviális kérdésekben is.

Nem csak én mondom ezt: Akadémiai kutatók órákat töltsön azzal, hogy megtalálja törékenységünk gyökerei, jeles írók teszik fel a kérdést a könyveik címe, a közösségi média platformjai szándékosan a felhasználókat a saját szűrőbuborékjaikba gyűjteni, és újra és újra felméréseket végez erősítse meg, mennyire megosztottak vagyunk.

Bizonyos szinten mindenki bűnös, hogy a saját partizántáborába esett, és élvezte a hasonló gondolkodású társak kényelmét. De van némi előnye annak, ha időnként kimerészkedünk a visszhangkamrán kívül hogy legalább eloszlatja a mítoszokat, pletykákat, és tévhitek, amelyek színesíthetik az érzékelésünket mások.

A kíváncsiság kedves lehet

Kezdem egy kicsit fedezéssel: Néha nem éri meg felhívni azokat, akikkel nem ért egyet. Kezdőként nyugodtan hagyjon figyelmen kívül bárkit, aki tagadja a világjárvány valóságát, vagy ki gondolja a 2020-as elnökválasztást burjánzó, megalapozatlan csalások állításai miatt. Bárkinek, akihez közeledik, legalább hinnie kell néhány az objektív valóság látszata, bár ez „s egyre nagyobb kérdés a félretájékoztatás ezen korszakában.

De ha talál egy alkalmat arra, hogy kapcsolatba lépjen egy barátjával vagy családtagjával, aki nem azonnal bombázza összeesküvés elméletek, kíváncsisága gyakran képezhet olajágat.

Todd Kashdan a George Mason Egyetemről, aki a tanulmány a kíváncsiság és az erős kapcsolatok közötti összefüggésekről, 2017-ben elmondta:

Amikor kíváncsiságot tanúsítasz, és kérdéseket teszel fel, és megtudsz valami érdekeset egy másik emberről, az emberek többet elárulnak, többet osztanak meg, és viszonozzák a szívességet, és kérdéseket tesznek fel neked. Az adok és kapok spirálját állítja fel, amely elősegíti az intimitást.

Ha érdeke, hogy eloszlatja egy barátja gondolkodásmódjának pontatlan ábrázolását, akkor valószínűleg megnyerheti őket azzal, hogy őszintén kíváncsi a gondolkodásmódjára.

Lehet, hogy több a közös vonása, mint gondolná

A tényleges, napi kérdésekben sok amerikai nem áll ilyen távol egymástól. A minket meghatározó megosztottság nagy részét pedig szándékosan szippantotta a politika és a hírhálózatok – amelyek közül az utóbbiak gazdasági ösztönzést jelentenek a feszültség felgyújtására.

Valószínűleg nehezen talál olyan munkásosztály konzervatív szavazókat, akik azt gondolják, hogy az egészségbiztosító társaságok részvényesei megérdemlik a haszonszerzést miközben rengeteg Az amerikaiak orvosi adósságba fulladnak. Hasonlóképpen, mindenki valószínűleg gyönyörködtet a nyárson döbbenetesen drága a felsőoktatás költsége, főleg, mint mindannyian küzdelem hogy kifizesse a mi főiskolai adósság.

Még tovább több gyorsgombos kérdés, úgy tűnik, hogy az amerikaiak az egész politikai megosztottságon belül még több közös vonást találnak távolítsa el a partizánmárkázást. Az egyik közvélemény-kutatás, amelyet a Politico a 2020-as elnökválasztás előtt végzett, megállapította, hogy a látszólag visszafoghatatlannak tűnő kérdések széles körű kétpárti támogatást vonhatnak maguk után.

Mint A Politico az év elején írt:

A tiszta levegő és a vízhez való jogot például a megkérdezettek 93 százaléka tartotta fontosnak; a személyes adatok védelme 93 százalékkal; a minőségi oktatáshoz való jog 92 százalékkal; faji egyenlőség, 92 százalékkal; megfizethető egészségügyi ellátás, 89 százalékkal; és a munkához való jog 85 százalékkal.

Természetesen ennek a fajta reményteljes gondolkodásnak megvannak a maga korlátai, de jó referencia lehet arra, amikor belekezd egy olyan vitába, amely válhat vitás.

Jobban tájékozott leszel

Rengeteg előzetes elképzelésünk van arról, hogy a másik oldalon lévő emberek hogyan gondolkodnak, és sokan azok is félrevezetett. Ebbe a táborba esik azoknak a demokratikus politikusoknak a képzete, akik Hugo Chavez Venezuelához vagy Fidel Castro Kubájához hasonló totalitarizmust akarnak bevezetni – és láthatja, hogyan örökítik meg ezeket a mítoszokat kábel hírek. Egy jó módszer arra, hogy tesztelje saját kérdésének megértését, legyen szó akár abortuszról vagy tömeges bebörtönzéssel, meg kell tudni magyarázni a vita másik oldalát. Ha például a büntető igazságszolgáltatás reformjának híve vagy, akkor jó lenne, ha tudnád, milyen színű valaki másódzkodik a készpénz eltörlésétől óvadék.

Szerzőként és startup befektetőként Ben Casnocha írja:

Még nem találtam hatékonyabb és megbízhatóbb módszert az ember tudásának és komolyságának mélységének vizsgálatára, mint arra kérni őket, hogy magyarázzák el a másik fél perspektíváját.

Nyilvánvaló, hogy a visszhangkamrán kívüli merészkedésnek megvan a maga előnye, még akkor is, ha csak egy kis ideig csinálod.


Source link


25 Views 0 Ratings Rate it