Miért gyűlöli ennyi ember?

Avatar admin | 2021.01.16. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

képregény nélküli betűtípus

Van egy betűtípus, amelyet szinte univerzálisan megrontanak. Már csak a látványa miatt undorodnak össze az emberek. Pontosan tudja, milyen betűtípusról beszélek (még akkor is, ha figyelmen kívül hagyja a címet.) Miért utálja mindenki a Comic Sans-t?

A Comic Sans egyike azoknak a betűtípusoknak, amelyek úgy tűnik, örökké léteznek. Ugyanolyan ikonikus, mint a Times New Roman és az Arial a betűkészlet világában. Ki készítette a Comic Sans-t? Mindig annyira gyűlölték, mint manapság? Ismerkedjünk meg a betűtípusok csúnya kiskacsájával.

Ki alkotta a képregényfilmet?

A Comic Sans eredete összefonódik egy másik, nagyon rosszindulatú Microsoft-termékkel: Microsoft Bob. Míg a Microsoft Bob olyan gyorsan megbukott, hogy sokan nem is emlékeznek rá, a Comic Sans tovább élt.

A Microsoft Bob egy vadul újragondolt asztali felület volt Windows 95. Az emberek létrehozhattak saját virtuális „szobákat”, amelyek asztali számítógépként működtek, és mindenen végigvezetve őket rajzfilm társak voltak.

ÖSSZEFÜGGŐ: Miért szerettem a Microsoft Bobot, a Microsoft legfurcsább alkotását?

A társak beszédbuborékokat használtak a felhasználóval való kommunikációhoz. A Microsoft tervezője, Vincent Connare látta Bob korai változatát, amely a Times New Roman-t használta ezekben a buborékokban, és úgy érezte, hogy ez túl formális a játékos esztétikához. Új betűtípus tervezésén dolgozott.

őrök képregény
Watchmen / DC Comics

A Comic Sans tervezésének inspirációja mindvégig a láthatáron rejtőzött. Amikor meglátta a rosszul felszerelt Times New Roman-t Bobban, Connare elővett két képregényt, amelyek az irodájában voltak, A Sötét Lovag visszatér és Őrség.

A Connare-alapú Comic Sans leállította a két képregénykönyv betűit, és egy héten belül befejezte a betűtípust, miután Mac számítógépére rajzolta. Így van, a Comic Sans Mac-en jött létre. Sajnos nem volt még időben kész arra, hogy 1995 augusztusában bekerüljön a Microsoft Bobba.

Comic Sans nagy szünete

A Comic Sans hiányolta a hajót Bobon, de egy másik Microsoft termék programozói észrevették. A Microsoft 3D Movie Maker rajzfilm útmutatókat is használt, akik beszédbuborékokkal beszéltek. Gyerekeknek készült, és a Comic Sans tökéletesen megfelelt.

A Microsoft 3D Movie Maker 1995-ben indult, a beszéd buborékok betűtípusaként a Comic Sans volt a betűtípus. Később csak a felbukkanó ablakok és a súgó részekre sorolták le, de addigra a Windows már megfertőződött a Comic Sans programmal.

(A Comic Sans beszédbuborékban 2: 48-kor látható)

Microsoft Plus! egy opcionális szervizcsomag volt, amely további játékokat, témákat és programokat tartalmazott a Windows 95 számára. A Comic Sans volt a csomaghoz mellékelt betűtípusok egyike. Később az egyik alapértelmezett betűtípusként szerepelt a Windows 95 standard verziójában.

Connare szerint soha nem számított arra, hogy a Comic Sans-t olyan alkalmazásokban használják, amelyeket nem gyermekeknek szántak. Nem tudta megjósolni, mennyire népszerű lesz. Manapság a Comic Sans alapértelmezett betűtípusként van telepítve a számítógépek többségére világszerte.

Miért néz ki a képregény nélküli?

komikus sans

A Comic Sans az egyik legismertebb betűtípus a bolygón. Sokan, akiknek nincs tapasztalatuk a grafikai tervezésről, azonnal észrevehetik. Tehát mi adja neki ezt a különös megjelenést?

Mint korábban említettük, Vincent Connare-t a képregények inspirálták, innen származik a Comic Sans „Comic” -ja. A betűk célja a képregényekben gyakran látott kézírásos szöveg utánzása.

Műszakilag a Comic Sans a sans-serif betűtípus kategóriába tartozik. Bár „szkriptként” is emlegetik, nem összekapcsoló, ami azt jelenti, hogy a betűk nem úgy kapcsolódnak össze, mint a valós kézírásnál.

A Microsoft a Comic Sans-t „alkalmi, de olvashatónak” minősíti. Az olvashatóság a Comic Sans fontos jellemzője. Sok script betűkészlet bonyolultabb a vonalak összekapcsolásával és extra érzékkel. A Comic Sans nem olyan merev és formális, mint Arial, mégis nagyon könnyen olvasható.

Mindez hozzájárult a Comic Sans népszerűségéhez. Ez a választott betűtípus, amikor az emberek barátságos és alkalmi üzenetet próbálnak közvetíteni. Csak annyi beépített betűtípus közül lehet választani, és a Comic Sans egyértelműen kiemelkedik a hivatalos betűtípusok közül.

Természetesen minden, amit széles körben használnak, megvannak a maga rombolói, és ez alól a Comic Sans sem kivétel.

A Comic Sans elleni eset

A Comic Sans iránti gyűlölet messze felülmúl minden más betűtípust. Látod, azok az emberek, akik gyűlölik a képregényeket, nem csak kerülik a használatát, hanem egész mozgalmat szerveztek ellene.

1999-ben, még a Comic Sans életének elején, két Indianapolis-i grafikus létrehozott egy weboldalt „Ban Comic Sans” címmel. A mozgalom akkor kezdődött, amikor egy munkáltató ragaszkodott ahhoz, hogy a Comic Sans-t használják egy múzeum kiállításán.

képregény nélküli bűnöző weboldal
Comic Sans Criminal

A duó fő érve a Comic Sans ellen az, hogy a betűkép gyakran nem közvetíti az üzenet érzelmét. Például a Comic Sans „Ne lépjen be” felirat vegyes jeleket küld. Szigorú, mégis játékos.

A betűtípus inspirálásáért felelős képregényművész még mérlegelte is. Dave Gibbons, egy művész Őrség, azt mondta: “Azt hiszem, ez egy különösen csúnya levélforma.”

A „Ban Comic Sans” weboldal azóta meghalt, de ma is vannak mozgalmak ellene. „Comic Sans Criminal, ”Például a betűtípus szerény eredetét, valamint helytelen használatát magyarázza. A webhely felsorolja az alternatív képregény-betűtípusokat is, amelyeket használhat.

A legtöbb félreértett betűtípus

Mit árul el mindez a Comic Sans-ról? Nos, ez egy betűtípus története, amelyet egyszerűen félreértenek.

A Comic Sans nem azért készült, hogy egy maroknyi betűtípus része legyen, amely a Föld minden számítógép-felhasználója számára elérhető. Niche felhasználási esetre tervezték, de végül belemerült a főbe.

A másik probléma az, hogy a Comic Sans-nak valójában nincsenek remek alternatívái. Ha megnézi az alapértelmezettek listáját a Windows-ban található betűtípusok, A Comic Sans kiemelkedik. A többi betűtípus unalmas és formális, vagy túl divatos.

Lucida kézíráspéldául egy szép egyszerű szkript betűtípus, de valójában csak kurzív az összekötő vonalakkal. Kurzív betűtípusokkal elveszíti az olvashatóságot. A Comic Sans az egyértelmű választás, ha valami hétköznapi dologra vágysz, de nem is alkalmi.

Végül teljesen mindegy, hogy mire tervezték a Comic Sans-t, vagy hogyan kellene használni. A Comic Sans azok kegyelme, akik használják. Mindaddig, amíg a számítógépeken megtalálható, népszerű betűtípus marad.
Source link


28 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok