Miért csapódik le pára a WC tartályra? És hogyan akadályozzam meg?

Avatar Gadam | 2021.07.18. 2007 Views 0 Likes 0 Ratings

2007 Views 0 Ratings Rate it

 

Miért jelenik meg pára a WC-tartályon?

Amikor az idő forróvá és párássá válik, sok a nedvesség a levegőben. Ugyanakkor a WC-tartályba belépő víz viszonylag hideg – kb. 12 fokos. Amikor a meleg, nedves levegő a hűvös porcelán WC-felületekkel találkozik, a levegő lecsapódik, vízzé alakul és hamarosan a padlóra csöpög.

Noha a WC-n csak meleg, párás napokon jelenik meg pára, nagyon rövid idő alatt meglepően nagy mennyiségű vizet dobhat le.

Számos gyártó gyárt WC-tartály szigetelőket, amelyek állításuk szerint megakadályozzák a Wc-ken megjelenő páralecsapódást, de a legtöbb nem nagyon működik.

Hogyan lehet megakadályozni a WC-tartály páralecsapódását?

A Henkenius szerint két lehetséges megoldás létezik.

Tartsd hűvösen a hőmérsékletet a fürdőszobában

Mielőtt időt és energiát szánnál egy teljes vízvezeték-szerelési projektre, kezdheted azzal, hogy párátlanító és légkondicionáló segítségével megpróbálod szabályozni a páratartalmat és a hőmérsékletet a fürdőszobában. De nem mindenkinek működnek ezek a készülékek, és ha egész nyáron üzemelteted őket, az piszok költséges lehet.

Szerelj be párásodásgátló szelepet

A tartósabb és fenntarthatóbb megoldás érdekében a Henkenius egy izzadásgátló szelep beépítését javasolja a WC-hez vezető vízellátó vezetékbe.

Egy párásodás gátló szelep kevés forró vizet ad a WC-vezetékhez, amely megemeli a WC hőmérsékletét a tartály és a tál felmelegedéséhez. Ennyi kell ahhoz, hogy a legforróbb időben se alakuljon ki kondenzvíz kicsapódás.

Forrás: Lifehacker


2007 Views 0 Ratings Rate it