Mik az alkalmazásklipek az iPhone-on, és hogyan használja őket?

Avatar Gadam | 2020.12.15. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

Alkalmazásklipek iPhone-hoz
alma

Az App Clips alkalmazásszerű funkciókat kínál az iPhone-on (vagy iPaden) anélkül, hogy egy teljes alkalmazást letöltene. Mindenféle felhasználási lehetőségük van, az alkalmazások és játékok előnézetétől kezdve a parkolási és egyéb áruk fizetéséig. Így működnek.

Mik az alkalmazásklipek?

Bevezetett iOS 14 és az iPadOS 14, az App Clips lehetővé teszi egy alkalmazás futtatását anélkül, hogy először le kellene töltenie az App Store-ból. Kivágott, könnyű verziójú alkalmazásokat, amelyek menet közben tölthetők le. Ha tetszik egy alkalmazás kinézete, vagy újra szeretné használni, akkor lehetősége van véglegesen letölteni az eszközére.

Tekerje le az iPhone App Clip alkalmazást

Az alkalmazásklipek különösen hasznosak lehetnek, mert az olyan funkciók, mint az Apple Pay, teljes mértékben támogatottak. Ez lehetővé teszi, hogy elindítson egy App Clip-et, vásároljon, majd folytassa a napot. Alkalmazásklipek nélkül el kell indítania az App Store-ot, meg kell keresnie az alkalmazást, hitelesítenie kell a telepítéshez, el kell indítania, majd esetleg még regisztrálnia kell.

Amikor egyszerűen fizetnie kell a parkolásért vagy kerékpárt kell bérelnie, ez kényelmetlen. Az App Clips segítségével az egész folyamat korszerűsödik, köszönhetően az elérésük többféle módjának, mind az interneten, mind a való világban.

Hol találhatók az alkalmazásklipek

Sok webhely kínál megfelelő iPhone-alkalmazásokat, amelyeket a képernyő tetején hirdetnek, amikor okostelefonjáról látogatja meg a webhelyet. Ha egy alkalmazás támogatja az Alkalmazásklipeket, akkor a tetején megjelenik egy lehetőség az „Alkalmazásklip megnyitása” lehetőségre, például a Lazítson figyelmesség alkalmazás, az alábbiakban látható.

Safari App Clip Banner

Az alkalmazásklipekhez közvetlen linkek is elérhetők. Néhány alkalmazás, például a Messages, beépítette a klipek teljes leírását az előnézetbe.

Az App Clips a való világban megtalálható például a parkolóórákon és az üzemanyag-szivattyúkon. Az Apple piacra dobta saját App Clip kódjait, amelyeket beolvashat az iPhone kamerájával. Támogatás is van Gyors válasz (QR) kódok (a kamera is beolvassa) és Near Field Communication (NFC) címkék. Ez utóbbiak akkor működnek, ha iPhone-jaik közvetlen közelükbe kerülnek.

Amikor elindít egy alkalmazásklipet, a képernyő alján megjelenik egy átfedés. Hasonló, mint ami akkor jelenik meg, amikor egy alkalmazást telepít az App Store-ból. Érintse meg a „Megnyitás” gombot, és az alkalmazás lekéri a szükséges adatokat. Ez a folyamat azonnal megtörténhet, vagy kb. 30 másodpercet vehet igénybe, az alkalmazástól és a kapcsolattól függően.

App Clip Overlay az iOS 14 rendszerben

A nyitott App Clip segítségével bármit megtehet, amit meg kell tennie, legyen szó akár az Apple Pay-n keresztüli árufizetésről, akár játék megvásárlása előtt. Bármely bejelentkezést igénylő alkalmazás megteheti az Apple-n keresztül azonnali, névtelen hozzáférés érdekében.

Egyes alkalmazásklipek tartalmaznak egy linket is, ahonnan letöltheti az alkalmazás teljes verzióját, mások viszont nem. Egyesek a teljes verzió letöltését kérik, amikor eléri az App Clip korlátjait, például befejezi egy játék szintjét.

Hívja fel az alkalmazásklipeket az App Library-ből

Megtalálhatja az alkalmazásklipeket, amelyekben a közelmúltban használt az App Library az iPhone kezdőképernyőjének utolsó oldalán. Görgessen az aljára a jelenleg elérhető alkalmazásklipek megtekintéséhez. Az Apple szerint ezeket egy inaktivitás után automatikusan eltávolítják, de hogy ez mennyi ideig nem lett meghatározva.

Alkalmazásklip az alkalmazáskönyvtárban

Lehetetlen kézzel törölni az Alkalmazásklipeket ebből a listából, mint egy normál alkalmazást. Az alkalmazás teljes verziójának letöltése után azonban nem az App Clip, hanem az a verzió fog elindulni. Ez akkor is igaz, ha beolvas egy App Clip-et vagy QR-kódot, vagy megérinti az NFC-címkét.

Ha izgatott, hogy az App Clips hogyan változtathatja meg a szoftverletöltést, nézze meg, hogyan Az iOS 14 modulok átalakíthatják iPhone kezdőképernyőjét.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az App Library használata iPhone-on
Source link


27 Views 0 Ratings Rate it