Mik azok az Android Skins?

Avatar Gadam | 2020.12.08. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Samsung One felhasználói felület és Google Pixel felhasználói felület
Samsung / Google

Észrevetted már, hogy a Samsung telefonon az Android nem úgy néz ki, mint a Google Pixel telefonon? Mindkettő ugyanazt az operációs rendszert használja, de teljesen másként néz ki. Mi a helyzet ezzel?

Az Android eszközgyártók szeretik a bőröket

Nem minden androidos eszköz néz ki egyformán, de nem csak a hardver fizikai megjelenéséről beszélünk. Számos Android-eszközt gyártó gyártó saját egyedi „bőrét” használja annak érdekében, hogy az operációs rendszer egyedi legyen.

Néhány dolgot meg kell értenie az Androidról, mielőtt kimerülnénk a bőröket. Megmagyarázzuk, hogy pontosan mi is a bőr, miért változtathatják meg a gyártók az Android-ot, és mit jelent mindez az Android ökoszisztémája egésze szempontjából.

Mi az a „Stock” Android?

Mielőtt rátérnénk a bőrre, fontos megérteni az operációs rendszert annak középpontjában. Az Android egy nyílt forráskódú operációs rendszer, amelyet a Google fejlesztett ki. A „nyílt forráskódú” rész teszi lehetővé az Android bőrét.

A Google módosításokat és frissítéseket hajt végre az Android rendszeren, majd kiadja a forráskódot az Android Open Source Project (AOSP) programhoz. Ezt az eredeti kódot sokan „részvény” vagy „vanília” Androidnak nevezik, mivel ez nagyon csupasz csont változat.

stock android 11
Android 11 az AOSP-tól. XDA

A gyártók, mint például a Samsung, az LG, a OnePlus és mások, a készlet Androiddal kezdik. Mivel azonban az Android kódja nyílt forráskódú, szabadon módosíthatják kedvükre. Ha azonban eszközeikre be akarják vonni a Google alkalmazásokat és szolgáltatásokat, akkor először meg kell felelniük néhány követelménynek.

Az Android új verziójának kiadásakor a gyártók feladata, hogy testre szabják és elküldjék saját eszközeikre. A Google nem felelős az összes Android-eszköz frissítéséért. A Stock Android egyszerűen a kiindulópont, amelyre más vállalatok építhetnek.

Mi az Android Skin?

Az Android bőrt a legegyszerűbben a részvény Android módosított változataként lehet leírni. Íme néhány a legnépszerűbb Android-bőrök közül:

  • Samsung One felhasználói felület
  • Google Pixel felhasználói felület
  • OnePlus OxygenOS
  • Xiaomi MIUI
  • LG UX
  • HTC Sense felhasználói felület

Különböző szintű módosítások vannak, amikor az Android bőrökről van szó. Például a Google Pixel eszközök nem futtatják az Android készletét, de a Google felhasználói felületének (UI) testreszabása meglehetősen minimális. A Samsung Galaxy készülékek viszont „One UI” -t futtatnak, és egészen másképp néznek ki, mint a részvény Android.

Ez a helyzet azonban: az Android bőrök valóban sokkal többek, mint pusztán a „bőrök”. Valójában mindegyik az Android operációs rendszer egyedi verziója.

samsung one ui 2
Samsung One UI 2. Samsung

A Samsung One UI valószínűleg a legszélesebb körben használt Android bőr. A Beállítások menü és a zárolási képernyő, az értesítési árnyékolás között mindent valamilyen módon testre szabtak. Ez a helyzet az Android legtöbb bőrével – a leginkább észrevehető testreszabások a felszínen vannak.

A bőr azonban nem csupán esztétika. A Samsung telefonok számos olyan szoftverfunkcióval rendelkeznek, amelyeket más eszközökön nem talál. Például a Samsung Galaxy Fold rengeteg egyedi funkcióval rendelkezik összecsukható kijelzőjéhez. A Skins lehetővé teszi a gyártó számára, hogy ne csak a megjelenést szabja testre, hanem speciális funkciókat is dobjon be az eszközök megkülönböztetésére.

oneplus oxygenos
OnePlus OxygenOS 11. OnePlus

Mint fentebb említettük, a gyártóknak meg kell felelniük bizonyos követelményeknek, ha eszközeikre be akarják vonni a Google Play Áruházat és más Google-szolgáltatásokat. A Google meghatározza ezeket a követelményeket, így az Android-alkalmazások következetesen működnek a különböző bőrökön.

Ezért a Google-szolgáltatásokkal együtt szállított Android-eszközök általában ugyanúgy működnek. Lehet, hogy nagyon másképp néznek ki, de javarészt minden ott lesz, ahol elvárják. Ez azt is jelenti, hogy ha az egyik felhasználói felületű Samsung Galaxy telefonról az OxygenOS-szal rendelkező OnePlus-ra vált, akkor az összes alkalmazása továbbra is működni fog.

A fő elvihetőség itt az, hogy az Android bőr egyszerűen az Android operációs rendszer módosított változata. Mégis, ha egy Android-eszköz a Google szolgáltatásait is magában foglalja, akkor ezek a módosítások csak addig mehetnek el.

Lassul az Android Skin frissítése?

A bőrök gyakran viták tárgyát képezik, ha időben frissítik őket. Számos Android-eszköz csak néhány hónappal azután kapja meg a legfrissebb frissítéseket, hogy a Google kiadta őket. De vajon a bőrök hibásak-e ebben a problémában? Nos, valahogy.

Ahogy fentebb kifejtettük, amikor a Google kiad egy Android-frissítést, a vállalat megosztja a forráskódot az Android Open Source Project-mel. Ezután az eszközgyártók feladata, hogy elvégezzék az egyedi módosításokat, és elküldjék azokat az eszközeiknek.

android 11 pixel felhasználói felület
A Google Pixel felhasználói felület. Google

A Google itt előnyben van, mivel Pixel eszközöket gyárt, és a szoftveres változtatások minimálisak. A Google könnyen elküldi a legújabb frissítéseket a Pixel-eszközökre, amint azok elérhetőek. A Samsung-hoz hasonló gyártóknak azonban több munkájuk van.

Több, mint a bőr mély

Az Android bőr több, mint puszta bőr. Ne gondoljon annyira az Android verziószámára, mint az Ön által használt „bőr” verziójára. Lehet, hogy a Samsung készüléke nem az Android legújabb verzióját használja, de jó eséllyel rendelkezik a Samsung One UI legújabb verziójával.

Például az Amazon-eszközök sok Android-verzió mögött vannak, de senkit nem érdekel. Az embereket jobban érdekli a Fire OS legújabb verziójának használata, mint az Android legújabb verziója. Hasznos, ha ugyanúgy gondolunk a One UI-ra, az OxygenOS-ra és más bőrekre.

Ha mindig a lehető leghamarabb szüksége lesz a legújabb Android-kiadásra, egy Google Pixel telefon a járható út. Minden más eszköz mindig elmarad egy kicsit, de mint fentebb kitértünk rá, a legtöbb ember számára ez nem lesz nagy baj.

ÖSSZEFÜGGŐ: Pixel 5 áttekintés: A Nexus visszatér[ad_2]
Source link


27 Views 0 Ratings Rate it