Mikor törli a Google az inaktív fiókok adatait?

Avatar Gadam | 2020.12.16. 46 Views 0 Likes 0 Ratings

46 Views 0 Ratings Rate it

google logó egy kukában

Ha van fiókja a Google felhőszolgáltatásaiban, például a Fotók, a Drive vagy a Gmail szolgáltatásban, akkor a tartalmát törölhetjük. Az inaktív fiókok megkapják a sajátjukat az adatok megtisztultak bizonyos idő elteltével.

A Google tárolási irányelveinek célja az inaktív fiókok megtisztítása, hogy mindenki más számára jobb legyen az élmény. Más szavakkal, a Google nem akarja, hogy azok az emberek, akik nem használják a szolgáltatásait, eldugják a dolgokat azok számára, akik igen.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google törli az Ön fényképeit és dokumentumait, ha nem elég aktív

A jó hír az, hogy az inaktív számlák határideje elég nagylelkű. Tehát nincs oka aggódni, ha nem minden nap, vagy akár minden hónapban jelentkezik be.

Mi számít a Google tárhelyem felé?

Mielőtt belevágnánk az idővonalakba, tudnia kell, hogy mi számít valójában a tárhely-elosztása szempontjából. Mint mindig, a Google Drive, a Google Fotók és a Gmail számít.

2021. június 1-jétől azonban a következők is számítanak:

  • A Google Fotókba feltöltött új fotók vagy videók (beleértve a kiváló minőségű fotókat is).
  • Új Dokumentumok, Táblázatok, Diák, Rajzok, Űrlapok vagy Jamboard fájlok.

Azonban bármi feltöltött ezekre a szolgáltatásokra előtt 2021. június 1-je nem számít; csak az ezen dátum után módosított fájlok lesznek.

Meddig törli az adataimat?

2021. június 1-jétől a Google néhány új irányelvet is bevezet az inaktív fiókok adatainak törlésére. A Google az alábbi esetekben törölheti az adatokat:

  • Ha fiókja két évig inaktív.
  • Ha két évig túllépi a tárhelykorlátot.

A kétéves visszaszámlálás 2021. június 1-jén kezdődik. Tehát, ha inaktív vagy, akkor 2023 a leghamarabb törölhető lenne. A Google több figyelmeztetést is küld Önnek, mielőtt bármi eltávolításra kerül.

Hogyan tudom aktív állapotban tartani a Google-fiókomat?

Kíváncsi lehet, mit kell tennie annak érdekében, hogy fiókja „inaktívvá” váljon. Nos, ez egyszerű. Csak keresse fel a Gmailt, a Google Drive-ot vagy a Google Fotókat, miközben be van jelentkezve Google-fiókjába az interneten vagy a mobilon. Ez az! A szolgáltatásokban valójában semmit sem kell tennie.

Általában azonban nem kell aggódnia bárkinek, aki csak alkalmanként használja a Google szolgáltatásait. Ezek az irányelvek azoknak a felhasználóknak szólnak, akik teljesen átmentek Google-fiókjukról.
Source link


46 Views 0 Ratings Rate it