Minden, amit tudnia kell a Facebook adatszegéséről

Avatar Gadam | 2021.04.05. 26 Views 0 Likes 0 Ratings

26 Views 0 Ratings Rate it

facebook logó

A személyes 533 millió Facebook-felhasználó adatai szivárogtak ki online. Ez a világ népességének nagy százaléka, ezért ellenőrizze, hogy a fiókját vagy a telefonszámát érintette-e. Megmutatjuk, hogy tehesse Védd magad.

Milyen Facebook-adatokat loptak el?

Az első dolog, amit valószínűleg tudni akar, az az, hogy milyen típusú információkat adtak ki. Az adatok nagyjából mindent tartalmaznak, amely elérhető a fiókjában. Teljes név, telefonszám, helyszínek, születésnap, e-mail címek, kapcsolat állapota, megnevezed.

Ezeket a személyes adatokat az interneten tették közzé, és bárki ingyenesen hozzáférhet hozzájuk, ha tudja, hol keresse meg. Az érintett 533 millió felhasználó az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Indiából és több mint 100 országból származik. Lényegében, ha van Facebook-fiókja, akkor ez aggodalomra ad okot.

Az e biztonsági megsértés eredete 2020 elejére nyúlik vissza, amikor ugyanannyi, 533 millió számla szivárgott ki. Ez a legújabb szivárgás erre épít, és még rosszabbá teszi a helyzetet.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hackerek által ellopott 533 millió Facebook-felhasználó személyes adatai

Hogyan ellenőrizhető, hogy a telefonszámát ellopták-e a Facebookról

Először kezdjük a telefonszámokkal. Használhat egy „A hírek minden nap”Annak ellenőrzésére, hogy a telefonszáma szerepel-e a szivárgásban.

Nyissa meg a webhelyet egy webböngészőben, például a Google Chrome-ban, és írja be telefonszámát a szövegmezőbe. Ha elkészült, kattintson a „Check” gombra.

ellenőrizze a telefonszámot

Ha a telefonszámát nem tartalmazza a szivárgás, akkor az alábbi üzenet jelenik meg: „Eredmény: A telefonszáma nem szerepel az adatokban”.

telefonszámot nem tartalmaz

Ha a számod szerepel, akkor legalább meg kell változtatnod Facebook-fiókod jelszavát. Használatát is javasoljuk kétfaktoros hitelesítés amikor csak lehetséges.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan védhetjük meg Facebook-fiókunkat

Hogyan ellenőrizhető, hogy az Ön e-mail címét ellopták-e a Facebookról

Annak ellenőrzésére, hogy az e-mail címe szivárgott-e, egy „Pwned voltam. ”

Irány a weboldal egy webböngészőben, például a Google Chrome-ban. Írja be az aggódó e-mail címet, és kattintson a „Letiltott?” gomb.

ellenőrizze az e-mail címet

Sajnos nagy valószínűséggel úgy találja, hogy a címét veszélyeztették olyan adatsértésekben, amelyek nem tartalmazzák a Facebook-ot. Görgessen lefelé az oldalon, és keresse meg a Facebook-ot. Ha nem látja, akkor a legutóbbi szivárgás nem érintette.

pwned üzenet

Ha látja, hogy a Facebook itt szerepel, vagy aggódik a többi szabálysértés miatt, akkor érdemes megváltoztatni a jelszavát és használni kétfaktoros hitelesítés amikor csak lehetséges.


Az adatsértések soha nem jelentenek jót, különösen az olyan hatalmas weboldalakon, mint a Facebook. Folyamatosan tárolja az adatait, és mindenképpen tegyen lépéseket, ha érintett.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a kétfaktoros hitelesítés, és miért van szükségem rá?
Forrás link


26 Views 0 Ratings Rate it