Mint egy hordozható stúdió-monitor pár viselése – tekintsd át a Geek-t

Avatar Gadam | 2020.12.24. 40 Views 0 Likes 0 Ratings

40 Views 0 Ratings Rate it

Értékelés:
8/10
?

 • 1 – Abszolút forró szemét
 • 2 – Sorta langyos szemét
 • 3 – Erősen hibás kialakítás
 • 4 – Néhány profi, sok hátrány
 • 5 – Elfogadhatóan tökéletlen
 • 6 – Elég jó vásárolni
 • 7 – Nagyszerű, de nem a legjobb a kategóriájában
 • 8 – fantasztikus, néhány lábjegyzettel
 • 9 – Fogd be és vedd el a pénzemet
 • 10 – Abszolút Design Nirvana

Ár: 400

Az Audeze LCD-1 fejhallgató kültéri asztalon.
Íme! Az Audeze LCD-1s! Andrew Heinzman

A teljes méretű hangszórók vagy monitorok tiszta, tág hangjának hallatához nem kell felidéznie a szomszédokat. Az Audeze LCD-1 referencia fejhallgatójával a hordozható asztali hangszórók élményét kényelmesen hordozható csomagban tudják megismételni. De egy nyitott hátú kialakítással és sík meghajtókkal nehéz bárkinek ajánlani őket, csak az audioferecseneknek és a zenészeknek.

Itt van, amit szeretünk

 • Részletes, tág hangzás
 • Lapos válasz, amely tökéletes a hangszerkesztéshez
 • Kényelmes és hordozható

És amit nem

 • A nyitott hátterű tervezés azt jelenti, hogy mások is hallhatják a zenéjét
 • Hiányzik az ütés
 • Remek basszus hang, de nem dübörög

400 dollárért az LCD-1-ek a legolcsóbb telefonok az Audeze’s-ben LCD referencia sorozat. De mégis sikerült elrobbantaniuk. Nem hallottam még egy pár 400 dolláros fejhallgatót, amely ilyen tisztaságú, hangzási színű és lapos frekvencia-válaszú, és az elérhető formai tényező csak még jobbá teszi ezeket a fejhallgatókat.

De ezek a kölykök nem mindenkinek szólnak, és ezt a tényt el kell ismernem. A nyitott hátlapú kialakítás a legtöbb fejhallgatóhoz méltó helyzetben nem praktikus. Ráadásul az ütés és a dübörgés hiánya, bár kiválóan alkalmas a hang szerkesztésére vagy rögzítésére, kikapcsolhat néhány rajongót, akik csak egy szép fejhallgatón szeretnék meghallgatni a kedvenc számokat.

Mi a helyzet a nyitott hátú fejhallgatókkal?

Mielőtt beszélnénk a hangminőségről, az elkészítés minőségéről és az összes vacakról, haza kell vinnem a különbséget a nyitott hátú és a zárt hátú fejhallgatók között. Nekünk van részletes útmutató a témában, de valószínűleg a képek megtekintésével rájött a dolgokra; az LCD-1 műanyag rácsával rendelkezik, amely a szabadba teszi a vezetőket, míg a szokásos, zárt hátú fejhallgatók egy szilárd műanyagdarab mögött árnyékolják vezetőiket.

Oké, akkor ez hogyan befolyásolja a hangot? A zárt hátsó fejhallgató pecsétet képez a fülén, ami megakadályozza, hogy a hang a szabadba kerüljön. Ehelyett az audio a füled és a konzervdobozok között ugrál, és olyan hangtompító visszhangot eredményez, amely nem létezik, ha teljes méretű hangszóróval hallgat zenét. A fejhallgató hátuljának kinyitása lehetővé teszi a hang távozását, felemeli a visszhangokat a zenéről, és elősegíti a tiszta „3D” hatást, amely összehasonlítható a valódi hangszórókkal.

Az Audeze LCD-1-ek a hordtáskájukban.
Az LCD-1 kemény hordtáska, amelyen egy szép zseb található a kábelek és kiegészítők számára. Andrew Heinzman

De a nyitott hátlapú kialakításnak van néhány fő hátránya. A hang szabadon szivároghat ki, így a teremben bárki meghallhatja, amit hallgat, mintha egy kis hangszóróról szólna. Nem akarja például használni az LCD-1-eket egy könyvtárban vagy egy nyitott irodában. Ezenkívül a basszus frekvenciák jól hangozhatnak egy nyitott hátú fejhallgatón (az LCD-1-eseken jól hangzanak), de a nyitott hátú kialakítás nem zakatolja a fejét, és érzi mint kevesebb basszus, mint a zárt hátú fejhallgató.

Ezért a gyártók nyílt hátú fejhallgatókat céloznak meg rajongók és zenével vagy hanggal dolgozó emberek felé. Bizonyos helyzetekben nem szokványosak (vagy akár haszontalanok), de egy teljes méretű fejhallgatóért állhatnak be, amikor útközben dolgoznak, vagy dallamokat robbantanak az éjszaka közepén. Ha ez érdekli – olvassa el tovább!

Hihetetlen tág hang

Amint azt a cikk tetején említettem, az LCD-1-ek az Audeze termékei LCD referencia sorozat. Szakembereknek, rajongóknak és egy szavaknak (audiofilek) szánják őket. Nem hiszem, hogy az átlagembernek kellene megvásárolnia ezeket, de mégis azt kívánom, bárki kipróbálhatná őket. Kiválaszthatja a dal minden részletét ezekkel a fejhallgatókkal, vagy hátradőlhet, és élvezheti, hogy a hangszerek miként ülnek a „3D” hangszínpadon a nyitott hátlapnak köszönhetően.

És mint minden sóértékű referencia-fejhallgató készlet, az LCD-1-ek is fantasztikusan lapos, de sima frekvencia-választ adnak (10–50 kHz-esek). A közepek nagyszerűen szólnak, a basszus sovány és tiszta, a magasak pedig részletesen és szellősen szólnak, anélkül, hogy jégcsap területére kerülnének. Csak annyi a megjegyzésem, hogy a basszus hangja kissé visszafogott a nyitott hátú kialakítás miatt. Hallja a basszust, nagyon jól hangzik, de a feje nem dübörög LCD-1-ek viselése közben.

Az Audeze LCD-1-ek a dohányzóasztalomon.
Andrew Heinzman

Most jó alkalom megemlíteni, hogy az Audeze LCD-1 sík mágneses illesztőprogramokat használ a legtöbb fejhallgató által használt dinamikus illesztőprogramok helyett. Nekünk van teljes útmutató a sík fejhallgatókról nál nél Hogyan kell Geek, de a lényeg az, hogy a síkbeli meghajtók nagyon kis torzulást okoznak a jelben, még nagy hangerő esetén is. A nulla torzítás jó dolog, de az LCD-1-ek síkbeli meghajtóinak hiányzik az ütés és az izgalom, így olyan hangot kapnak, amely kissé klinikailag érezhető.

Ha audio mérnök vagy, akkor a visszafogott basszus és az ütés hiánya tisztességes kompromisszum a tiszta, gyönyörű hangzás érdekében. Ez azt jelenti, hogy ezek nem azok a fejhallgatók, akiket egy szórakoztató, ütős, mélyhangú hang megszállottja. Ehhez érdemes egy zárt hátú dinamikus fejhallgató. Megnézhet más fejhallgatókat is a Audeze LCD referencia sorozat, amelyek nagyobb meghajtókkal és lyukasztóbb hanggal rendelkeznek.

Ó, még egy utolsó megjegyzés a hangról. Nagyon értékelem, hogy az LCD-1-ek impedanciája 16 ohm. Más nyitott hátú fejhallgatók, mint a Sennheiser HD 600 nagyon nagy impedanciájúak, ami alapvetően azt jelenti, hogy csendesen és vacakul szólnak erősítő segítsége nélkül. 16 ohm mellett csatlakoztathatja az LCD-1-eket bármilyen hangforráshoz, és fejhallgató-erősítő nélkül kezdheti el a munkát, ami nagyszerű hír amatőröknek és pénztárcabarát embereknek.

Erős, de könnyű és hordozható felépítés

Fotó az Audeze LCD-1-ekről.
Andrew Heinzman

A nyitott hátú fejhallgatók nem alkalmasak privát hallgatásra, ezért általában nagyok, terjedelmesek és nem hordozhatóak. De Audeze úgy döntött, hogy az LCD-1-t könnyűvé, összecsukhatóvá és hordozhatóvá teszi, aminek nekem értelme van. A hanggal foglalkozó hobbistáknak és hallgatóknak hordozható állványra van szükségük a teljes méretű monitorokhoz, mivel az Audeze’s Reference sorozat legolcsóbb fejhallgatói, az LCD-1-ek nyilvánvaló választásnak tűnnek.

Ami a gyártás minőségét illeti, az LCD-1-ek összehasonlíthatók a legtöbb fejhallgatóval a 200 és 500 dollár közötti tartományban. Könnyű műanyag és alumínium alkatrészeinek örökké kell tartania, ha megfelelően gondozzák. A meghajtók precíziósan készülnek kézzel, és az LCD-1-eket más Audeze fejhallgatókhoz hasonlóan Kaliforniában szerelik össze.

Vicces, hallottam, hogy az LCD-1-ket „túl könnyűnek” vagy „túlságosan műanyagnak” nevezik. Nah, ez őrült beszéd. Az LCD-1-ek könnyűek, de keménynek és jól elkészítettnek érzik magukat. A szadisták előnyben részesíthetnek egy kényelmetlen fejhallgatót, az audiofilek pedig egy palacsinta méretű dobozkészletet, de „belépő szintű” termékként célszerű, hogy az LCD-1 kompakt és könnyű legyen.

Az Audeze LCD-1s csatlakoztatva van egy iPod-hoz.
Kevésbé néz ki a kábel, amikor ehhez csatlakozik? Andrew Heinzman

Ennek ellenére a kábelhelyzet néhány embert feldühíthet. Az LCD-1-ek megosztott 3,5 mm-es kábelt használnak, így két fülön lóg két kis vezeték. Olyan, mintha az egyik ilyen szabadtéri sapkát állszalaggal viselnénk, ami kár, bár nem ritka, hogy a „professzionális” fejhallgatónak két bemenete van. (Egyébként nem kell aggódnia a „bal” és a „jobb” kábel összekeverésével. Mindkét 3,5 mm-es jack sztereó, és a fejhallgató dönti el, hogy a bal vagy a jobb jelet használja.)

Én nem igazán ne feledje a megosztott kábel kialakítását (könnyű megfeledkezni róla, ha a vezetéket a hátára fektetjük), de azt szeretném, ha az LCD-1-ekhez extra kábel érkezett volna. Pótlások 35 dollárba került (vagy 20 dollár egy másik márka), ami sokkal több, mint bárkinek kellene költenie egy 3,5 mm-es kábelre. Az Audeze becsületére legyen mondva, hogy az LCD-1-ekhez 1/4 hüvelykes adapter és kemény hordtáska is tartozik, amelyek rövid távon értékesebbek, mint egy extra vezeték.

Ha megvan a pénz, hajrá

Elefánt a szobában? Miről beszélsz? Ó, értem. 400 dollárért az Audeze LCD-1-esek meglehetősen borsos beruházások. Nem hiszem, hogy az átlagembernek 400 dollárt kellene költenie egy fejhallgatóra – főleg nem egy nyitott hátú fejhallgatóra, amely haszontalan, ha nyilvánosan tartózkodik, vagy a másik másik mellett ül a kanapén.

De arra biztatom az audiomérnököket, zenészeket és rajongókat, hogy tegyenek lépést. Az LCD-1-ek hihetetlenül tiszta, sztereó képalkotást és sík frekvencia-választ adnak a teljes méretű monitorokhoz anélkül, hogy elfogyasztanának helyet az asztalánál, és nem zavarják a szomszédokat. Remekül elkészültek, és egyike azon kevés „hordozható” stúdió minőségű, nyitott hátú fejhallgatónak, amely remek hír azoknak a hobbistáknak és hallgatóknak, akiknek otthonról távol kell rögzíteniük vagy szerkeszteniük a hangot.

Ennek ellenére nem gondolom, hogy az LCD-1-esek az egyetlen lehetőség azoknak a rajongóknak vagy hangmérnököknek, akik a teljes méretű hangszórók alternatíváját keresik. A cégek kedvelik Sennheiser és Beyerdynamic minőségi, nyitott hátú fejhallgatókat árulhat a 200 dollár értékben, és néhány olyan zárt hátú fejhallgatót, mint a legendás Sony MDR-7506 100 dollár alatt elvégezheti a munkát (és láttam, hogy használt párok olyan alacsonyak, mint 30 dollár). Minőségi hangfelszerelést kínál, szinte bármilyen költséggel – az Audeze LCD-1-ek véletlenül a 300–400 dolláros tartomány egyik legjobb felszerelésének számítanak.

Itt van, amit szeretünk

 • Részletes, tág hangzás
 • Lapos válasz, amely tökéletes a hangszerkesztéshez
 • Kényelmes és hordozható

És amit nem

 • A nyitott hátterű tervezés azt jelenti, hogy mások is hallhatják a zenéjét
 • Hiányzik az ütés
 • Remek basszus hang, de nem dübörög
Source link


40 Views 0 Ratings Rate it