Mit jelent a „balra csúsztatás” és a „jobbra csúsztatás”?

Avatar Gadam | 2021.01.01. 92 Views 0 Likes 0 Ratings

92 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Egy online társkereső alkalmazással való lecsúszás okostelefonon.
Tero Vesalainen / Shutterstock.com

A „csúsztatás jobbra” és a „balra csúsztatás” elengedhetetlen mondatok az online társkeresőben. Ennek eredményeként az internet minden szegletébe eljutottak – és azon túl is. Íme, ezek a kifejezések mit jelentenek és honnan származnak.

Csúsztassa balra, csúsztassa jobbra

Ha az utóbbi időben az interneten járt, jó eséllyel látta a én én vagy egy bejegyzés, amely a „csúsztatás balra” vagy a „csúsztatás jobbra” kifejezést használja. Ez a két kifejezés származik tapló, a legnépszerűbb online társkereső alkalmazás a világ minden tájáról.

A „jobbra csúsztatás” azt jelenti, hogy tetszik vagy elfogad valakit, míg a „balra csúsztatás” azt jelenti, hogy elutasítja őket. E két kifejezés jelentése Tinder egyik alapvető mechanikájából származik. Amikor egy személy meglát egy profilt a Tinder-hírcsatornáján, vagy csúsztathat jobbra, hogy megmutassa érdeklődését, vagy balra, ha nem érdekli. Ha mindkét ember jobbra csúsztat egymással, meg fogják találni őket.

Gyakran előfordul, hogy két ember akkor sem egyezik, ha egyikük jobbra csúsztat. A mérkőzés létrehozása mindkét fél kölcsönös érdeklődését igényli. Ha végül nem talál össze olyan embert, akivel jobbra csúsztattad, akkor feltételezheted, hogy ő balra csúsztatott rajtad.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan ismerkedj meg emberekkel utazás közben

Hogyan működnek a társkereső alkalmazások

Bumble Online Dating
Zümmög

Noha a Tinder volt az a szolgáltatás, amely népszerűsítette a „jobbra csúsztatást” és a „balra csúsztatást”, a legtöbb modern társkereső alkalmazás a „jobbra csúsztatás” és a „balra csúsztatás” bizonyos variációit használja. Egyéb, nagyon népszerű társkereső alkalmazások, amelyek hasonló mechanikát használnak, többek között Zümmög és A kávé megfelel Bagellel.

Ezen randevú-alkalmazások többsége egyértelmű feltételezést követ: Töltsön fel több fotót magáról, leírással, érdeklődési körrel és személyes adatokkal együtt. Ezután megjelenik a profil a kívánt korhatáron, távolságon és nemen belül. Ha Ön és egy potenciális partner egyaránt „jobbra csúsztatnak” egymással, akkor meccsed lesz.

Ettől kezdve szabadon beszélgethet egymással, az alkalmazáson belül és kívül is. Néhány alkalmazás, például a Bumble, rendelkezik időtúllépési funkcióval is, ahol a meccs lejár, ha valaki nem tesz lépést. Sok alkalmazás emellett prémium funkciókkal is rendelkezik, amelyek között láthat mindenkit, aki közvetlenül neked csúsztatott.

A társkereső alkalmazások népszerűsége sokak számára az online ismerkedést a tényleges találkozás módjává tette. Ennek eredményeként ennek az élménynek számos aspektusa eljutott a popkultúrába.

„Swiping” a való életben és a mémekben

Mivel az online társkereső kultúra annyira elterjedt és elterjedt az interneten és a való életben, az érintett kifejezések is általánossá váltak. A „csúsztatás jobbra” és a „balra csúsztatás” kifejezések segítségével az emberek azonosíthatják, hogy érdekel-e valami vagy valaki.

Ezekkel a kifejezésekkel is találkozhat mémek vagy vicces tweetek a közösségi médiában. Általában a „balra csúsztatás” valamivel azt jelenti, hogy nemtetszését fejezi ki iránta.

Íme néhány példa az online társkereső szleng valós beszélgetésekben vagy mémekben történő felhasználására:

  • Balra csúsztatnék azon a tortán. Túl sok szénhidrát!
  • Határozottan ellopnám rajta!
  • Szóval hogy érzed magad a kapcsolatoddal? Csúsztassa balra vagy csúsztassa jobbra?

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a mém (és hogyan keletkezett)?

Egyéb online társkereső szleng

A balra és a jobbra csúsztatáson kívül van még néhány olyan kifejezés az online társkereső kultúrából, amelyek népszerű mémekké és szleng szavakká váltak az interneten. Íme néhány azok közül, amelyeket tudnia kell:

  • Mérkőzés: Egy pár ember, akik kölcsönös érdeklődésüket fejezték ki egymás iránt egy társkereső alkalmazáson keresztül. A mérkőzések megengedik egymásnak az üzenetek küldését.
  • Szuper kedvelés / csúsztatás felfelé: Ez a kifejezés a Tinder „szuper, mint” funkciójából származik, amely lehetővé teszi, hogy kiemelje profilját egy olyan felhasználó számára, aki nagyon érdekli. Ha a Tinderen kívül használjuk, ez azt jelenti, hogy valami nagyon tetszik.
  • Ghosting: Ez azt jelenti, hogy abbahagyják a válaszolást valakinek. Ez még a randevúkon kívül is meglehetősen népszerű kifejezés, és mindenféle forgatókönyvre alkalmazható.
  • Macskahalászat: Az online társkeresés legkorábbi napjaiban létrehozott kifejezés, amely azt jelenti, hogy hamis fotókat használsz magadról, hogy minél több mérkőzést szerezz és minél több embert találj meg.
  • Zsemlemorzsa: Ez azt jelenti, hogy nem kötelező jelleggel beszélnek valakivel, ami lóghat és megerősítésre várhat.

Ha többet szeretne megtudni a népszerű online szlengről, akkor érdemes ellenőriznie a rövidítések lebontását NSFW és AMA.

ÖSSZEFÜGGŐ: Átverés riasztás: A hamis munkaerő-toborzók megpróbálták harcsazni minket, íme, mi történt[ad_2]
Source link


92 Views 0 Ratings Rate it