Mit jelent a „HBU”, és hogyan használja?

Avatar Gadam | 2020.12.13. 1113 Views 0 Likes 0 Ratings

1113 Views 0 Ratings Rate it

Hogyan viselkedj grafikusan
Vann Vicente

Ha valaha is beszélt valakivel az interneten, valószínűleg találkozott a „HBU” kezdőbetűvel. Elmagyarázzuk, mit jelent ez az internetes szleng kifejezés, és hogyan használja a beszélgetésben.

És veled mi van?

A HBU azt állítja, hogy „mi van veled?” vagy „hogy állsz veled?” Az emberek gyakran használják ezt a kifejezést folytatásként, amikor megkérdezik tőlük, hogy állnak. Végül is egy beszélgetés során gyakori, hogy információt oszt meg magáról, majd kérdez a másik személyről is.

Például, ha valaki megkérdezi, hogy állsz, válaszolhatsz: „Jól vagyok, hbu?”

Ezt az inicializmust használják leggyakrabban a szöveges üzenetküldés során. Kis- és nagybetűkkel egyaránt kifejezve, bár gyakrabban látja az összes kisbetűvel (hbu).

Használható akkor is, ha nagy csoporttal beszélget. Többes számú főnév azonban általában akkor kerül hozzáadásra, ha egynél több embert szólít meg, például „hbu srácok” vagy „hbu mindenkinek”.

A HBU eredete

A többi rövidítéshez hasonlóan a HBU is népszerűvé vált a korai online chatszobákban és az üzenőfalakon. Ezek a korai csevegési platformok többnyire névtelenek voltak, ezért gyakran beszélgetne idegenekkel.

Az inicializmus azonban szélesebb körű népszerűségre tett szert, amikor szövegezés és az azonnali üzenetküldés a kommunikáció elsődleges formájává vált. Mivel az emberek több időt töltöttek online beszélgetéssel olyan személyekkel, akiket személyesen ismertek, egyre gyakoribbá vált a kérdés, hogy valaki hogyan vagy SMS-ben kérdezi.

A HBU-t főleg személyes szöveges beszélgetések során használják.

Internetes kis beszélgetés

Egy ember SMS-t az okostelefonján éjjel az ágyban.
Sam Wordley / Shutterstock

Még szöveges csevegésekben is, csevej még mindig meglehetősen elterjedt. A HBU a kifejezések és inicializálások csoportjába tartozik, amelyeket gyakran használnak a beszélgetés fenntartására.

Egy tipikus beszélgetés a HBU-val így alakulhat:

  • A személy:Hé, hogy érzed magad?
  • B személy: „Egész jó. Csak egy kicsit az időjárás alatt. HBU?
  • A személy: „Jó vagyok. Ma éjjel többet kell aludnod.

A fenti beszélgetés során a HBU-t arra használják, hogy visszakérdezzen az A személyre. Míg a rövidítés nem felelős a beszélgetés megkezdéséért, oda-vissza csevegést kezdeményez.

Néhány egyéb internetes rövidítés, amelyet a kis beszélgetésben használnak:

  • WYD: „Mit csinálsz?”
  • HRU: „Hogy vagy?”

A legtöbbet egy beszélgetés elején használják.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet túljutni a kis beszélgetésen, amikor nagyon utálja

HBU a felfedezéshez

A HBU arra is használható, hogy többet megtudjon egy másik személyről, akivel most találkozott. Például egy online társkereső alkalmazásban valaki megkérdezheti, hogy élvez-e egy adott tevékenységet. Miután elmondta véleményét, akkor a „HBU” segítségével megkérdezheti, hogy a másik személy mit érez ezzel kapcsolatban.

Akkor is használhatja, amikor megkéri egy embercsoportot, hogy ossza meg véleményét valamiről. Például, ha Ön és egy barátja megosztja egymással a gondolatait egy nemrégiben elkészített étkezésről, akkor azt mondhatja: „Azt hiszem, elég jól fűszerezett volt. HBU?

A HBU arra is felhasználható, hogy felkérje a csoport adott embereit, hogy osszák meg gondolataikat egy témával kapcsolatban. Például, ha csoportos megbeszélésen van, akkor mondhatja a „HBU” szót, majd valaki nevét, hogy visszajelzést kapjon vagy szemszögből nézzen rá egy adott kérdésre.

HBU vs. WBU

A HBU-val kapcsolatban zavaró szempont, hogy hasonlóság van egy másik internetes rövidítéssel, a „WBU” -val, amely a „mi van veled?”

Míg a kettőnek finom különbségei vannak, általában felcserélhetők. Jó különbség a kettő között az a kezdeti kérdés, amely elindítja a cserét. Ha egy kérdés a „hogyan” kezdetű, akkor használhatja a HBU-t, és ha a „mi” -vel kezdődik, akkor a WBU-t.

A HBU használata

A HBU-t ugyanúgy használja, mint a „mi van veled?” Kifejezést. beszélgetések során. Az inicializálást legjobban csevegésekben és informális sms-ekben lehet használni, míg a teljes kifejezést bármilyen környezetben, beleértve a munkát is, fel lehet használni.

Íme néhány példa a HBU-t használó mondatokra:

  • – Végeztem az evéssel. Hbu?
  • – Már majdnem végeztem a projekt részemmel. HBU srácok?
  • – Nagyon szeretek túrázni és táborozni, hbu?
  • – Már nem igazán érzem magam rosszul. Hbu?

Ha teljesen ügyes akar lenni internetes inicializálásaival, feltétlenül ellenőrizze a darabjainkat SMH és FTFY.
Source link


1113 Views 0 Ratings Rate it