Mit jelent a „TIL”, és hogyan használja?

Avatar Gadam | 2020.12.06. 61 Views 0 Likes 0 Ratings

61 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A levelek "TIL" egy táblára.
Ed Samuel / Shutterstock.com

Nemrégiben megtudott egy új és izgalmas tényt, amelyet meg akar osztani a világgal? Akkor érdemes használni a „TIL” szót az információk megosztásához. Íme, mit jelent a rövidítés és hogyan kell használni.

„Ma megtanultam”

A TIL azt jelenti, hogy „ma megtanultam”. Az emberek használják ossza meg a tényt hogy nemrégiben megtudták. Ez a tény lehet valami olyan egyszerű, mint egy új útvonal a hazafelé, vagy homályos, érdekes tény lehet az interneten.

A TIL szinte minden betűs betűvel íródott. Gyakran a mondat elejére kerül, közvetlenül a vadonatúj információ elé. Használható kettősponttal vagy kötőjellel. Például: „TIL: Vatikán a legkisebb ország a világon.”

ÖSSZEFÜGGŐ: Ünnepelje a Fortune Cookie Napot ezekkel a szórakoztató tényekkel

A TIL története

Az 1990-es évek chat-szobáiban kezdődött és később az online népnyelvre elterjedt internetes szleng kifejezésektől eltérően a TIL története sokkal újabb keletű. Bár a származási dátumot a múltban vitatták, valószínűleg a 2000-es évek közepén következett be. Korai közösségi hálózatokon és linkek összesítő webhelyein használták, hogy a felhasználók megoszthassák a közelmúltban felfedezett tényeket.

2008 végén a subreddit r / TodayILearned a Reddit-nél fog megjelenni, ami végül a viszonylag nem használt kifejezést a homályból a hírnévre emeli. Ma az r / TodayILearned subreddit az egész platform egyik legnagyobb közössége, több mint 24 millió felhasználó iratkozott fel. Az érdekes tényeket továbbra is rendszeresen közzéteszik, és a legnépszerűbbek gyakran a Reddit címlapján találhatók.

A TIL világa

Illusztráció, amely egy laptopból fakadó tényeket mutat, mintha könyv lenne.

A TIL egyik különlegessége a webhelyek és helyzetek széles skálája, amelyekben használható.

Az első a Reddit, ahol vélhetően a kifejezés származik. Az r / TodayILearned subreddit leszámítva számos más alprogram is foglalkozik érdekes tények megosztásával. Ezenkívül más bejegyzések más bejegyzett állományokon a „TIL” formátumot veszik fel.

Számos Twitter-fiók elkötelezett érdekes tények megosztására, és sok közülük az eredeti subreddit-ből származik. Ha érdekes információval rendelkezik, amelyet megoszthat a követőivel, használhatja tweetjében a „TIL” vagy a „Ma tanultam” lehetőséget.

A média is felvette a TIL-t. Számos hír és oktatóhely rendszeresen használja a TIL-t, hogy értékes, izgalmas tényeket osszon meg olvasóival. Ennek figyelemre méltó példája az National Geographic, amely a „Ma tanultam” című napi videósorozatnak ad otthont. Az itt megosztott tények közül sok a National Geographic rendszeres tartalmához kapcsolódik, beleértve a vadon élő állatokkal, a természettel és az űrkutatással kapcsolatos témákat.

Vadonatúj információk

A TIL másik gyakori használata, amikor egy információ nem feltétlenül forradalmi, hanem valami, amit a felhasználó úgy érez, hogy későn jött rá. A TIL ilyen használatát leggyakrabban olyan fórumokon észlelik, mint a Reddit vagy a közösségi média platformjai, például a Twitter. Erre példa lehet, ha valaki válaszol egy olyan megjegyzésre, amely rámutat, hogy Dua Lipa popénekes neve valójában „Dua Lipa”. Ezért azt írták: „TIL, hogy a Dua Lipa nem színpadi név.”

Ez egy olyan alapvető információ is lehet, amelyre csak nemrég jöttek rá. Például, ha valaki csak most jött rá, hogy az egérének van állítható DPI, azt mondhatják: „TIL tudom beállítani az egérem DPI-jét.”

A „TIL” szintén gúnyosan használható. Tegyük fel például, hogy olyan információval találkozik magáról, amely teljesen helytelen. Ebben az esetben hanyagul válaszolhat a következővel: „TIL, hogy profi tornász vagyok. Nem!”

Hogyan használhatom a TIL-t?

A TIL és a Today I Learned egyaránt meglehetősen gyakori kifejezés az interneten, különösen a közösségi média webhelyein és az online üzenőfalakon. Használhatja a kettőt felváltva. Mivel a TIL a neves kiadványokban elterjedt kifejezéssé vált, alkalmi és szakszerű egyaránt használható.

Íme néhány példa a TIL működéséről:

  • TIL, hogy a föld több mint 4,5 milliárd éves.
  • TIL, hogy az emberi orr egy billió szagot képes észlelni.
  • TIL, hogy egész idő alatt rosszul használtam a turmixgépemet!

Ha ma azt akarja mondani, hogy megtanulta a népszerű internetes szleng kifejezések jelentését, akkor nézze meg a cikkünket Yeet és HMU.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent a „Yeet”, és hogyan használja?[ad_2]
Source link


61 Views 0 Ratings Rate it