Mit jelent az „NM”, és hogyan használja?

Avatar Gadam | 2020.12.20. 468 Views 0 Likes 0 Ratings

468 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Egy nő két ujjal kézmozdulattal jelzi, hogy valami kicsi.
Jihan Nafiaa Zahri / Shutterstock

Megkérdezte valakitől, hogy mit csinál, és kapott egy rövid, kétbetűs választ? Elmagyarázzuk, mit jelent a „nm”, és hogyan kell megfelelően használni a szövegekben.

„Nem sok”

Az NM jelentése: „nem sok”. Gyakran használják arra, hogy válaszoljon a „mi van?” vagy „mit csinálsz?” Nagyon gyakori kezdőbetű a szövegekben és a közösségi média platformjaiban. Nem kötelező válasznak számít, amelyet nyomon kell követni ahhoz, hogy elkötelezett beszélgetésbe kezdjünk.

A többi internetes rövidítéshez hasonlóan ezt is nagybetűvel, nem pedig nagybetűvel használják. Komplett mondatként is funkcionálhat, ha egy kérdés megválaszolására használják. Az NM azt is jelentheti, hogy „nem sok”, a „nem sok” helyett, de felcserélhetők. Függetlenül attól, hogy az „n” betűt „semminek” vagy „nem” -nek olvassa-e.

Az NM szintén gyakran párosul a HBU betűszó (mi van veled?), hogy visszadobd a kérdést a kérdezőnek.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent a „HBU”, és hogyan használja?

Az NM története

Az NM a korai internetes csevegőszobákban és üzenőfalakon kezdte működését, mint a legtöbb online rövidítés. Az első meghatározása Városi szótár 2002-re nyúlik vissza.

Akkor vált népszerűvé, amikor az azonnali üzenetküldő alkalmazásokban használták, mint pl CÉL vagy a Yahoo. Gyors és meggondolatlan válaszként jött létre az online beszélgetésekre, amelyek megelőznék a tényleges beszélgetéseket. Íme egy példa egy beszélgetésre, amely a kifejezést használja:

  • A személy:Mi a helyzet?”
  • B személy: „nm. Hbu?
  • A személy:nm. ”

Manapság meglehetősen népszerű az olyan sms-alkalmazásokban, mint a WhatsApp, az iMessage és a Viber. Közösségi csevegőmezőkben is használják, például Viszály vagy online játékcsevegések.

ÖSSZEFÜGGŐ: RIP CÉL, az AOL Soha nem kívánt üzenetküldő alkalmazás

Nem sok minden történik

Az NM-t általában annak jelzésére használják, hogy nem sok minden történik, vagy hogy valaki valami érdekes tennivalót keres. Az NM-t nagyon gyakran használják az otthon unatkozó fiatalok.

Azonban csak azért, mert azt mondod, hogy „nm”, nem mindig jelenti azt, hogy nincs mit tenni. Néha nm-t használnak annak jelzésére, hogy a dolgok többnyire ugyanazok. Ha valakit megkérdeznek, hogy valami folyik-e a munkahelyen, az nm válasz arra utalhat, hogy semmi különösebb nem történt.

Mivel rövid és hiányos a részletekből, a nm valójában nem indítja el a beszélgetéseket. Többnyire kis beszélgetésre használják valakivel, mielőtt belekezdenének a tényleges vitába.

A rendelkezésre állás jelzése

Egy ember használ egy okostelefon.
wavebreakmedia / Shutterstock

Az NM másik lehetősége az elérhetőségének jelzése. Például, ha megkérdezi valakit, mit tervez holnap csinálni, és ő „nm” -nel válaszol, az azt jelentheti, hogy van némi szabadidejük. Ezt követően egy társadalmi esemény meghívása követheti.

Az NM akkor is használható, ha még nem áll rendelkezésre. Ha valaki, akivel szeretne időt tölteni, megkérdezi, hogy mit csinál, akkor azt mondhatja, hogy „nm”, még akkor is, ha valami elfoglaltsággal van elfoglalva. Ez azt jelzi, hogy bármiféle tevékenységre rendelkezésre áll, amelyre gondol.

Nem sokat vs Sose Mind

Az nm egy másik meghatározása a „sebaj.” Míg ez a használat elterjedt volt a korai IRC csevegőszobákban és hírnökökben,NVM”A mindennapok gyakoribb rövidítése.

Természetesen még mindig találkozhat olyanokkal, akik az „nm” kifejezéssel azt jelentik, hogy „sebaj.” Hogy kiderítse, melyik játék van használatban, nyomokat kereshet a beszélgetés kontextusában.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent az „NVM”, és hogyan használja?

Az NM használata

A nm még más rövidítésekhez képest is nagyon informális. Ezért a legjobb, ha csak barátok vagy nem professzionális beállítások között használja. Azt sem szokták hangosan kimondani; a legtöbb ember személyes beszélgetések során „nem sokat” vagy „semmit sem” mond.

Íme néhány példa arra, hogyan lehet az NM-t használni az online beszélgetésekben:

  • „Nm, ugyanaz a régi, ugyanaz a régi.”
  • – NM. És veled mi van?”
  • „Nm. Csak házi feladatot csinálok.
  • – NM. Reggel el kell intéznem pár ügyet.

Ha további internetes inicializálásokat szeretne felfedezni, nézze meg útmutatóinkat NSFW és ICYDK.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent az „ICYDK”, és hogyan használja?[ad_2]
Source link


468 Views 0 Ratings Rate it