Művelet kiváltása napkeltekor vagy napnyugtakor az iPhone-on

Avatar Gadam | 2020.12.18. 30 Views 0 Likes 0 Ratings

30 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

iOS parancsikonok ikonhős

Használni a Parancsikonok alkalmazás (minden iOS 13 vagy újabb rendszert futtató iPhone-on megtalálható) napkeltekor vagy napnyugtakor kiválthat egy műveletet. Ez jól jöhet a riasztások beállításában, a zenelejátszásban és egyéb feladatokban. Így állíthatja be.

Először nyissa meg a Parancsikonok alkalmazást. Ha nem találja az ikont, csúsztassa ujját lefelé egy ujjal a képernyő közepétől. Írja be a „Shortcuts” kifejezést a keresősávba, majd koppintson a „Shortcuts” elemre, amikor megjelenik.

típus "hivatkozások" a Spotlight keresésben, majd érintse meg a Parancsikonok ikont.

Koppintson alul az „Automatizálás” elemre.

Az iPhone Apple Shortcuts alkalmazásában érintse meg az Automatizálás gombot a képernyő alján.

Ha korábban beállított automatizálásokat iPhone-ján, érintse meg a pluszjelet (+), majd a „Személyes automatizálás létrehozása” lehetőséget. Ha ez az első automatizálás, amelyet valaha készített, koppintson a „Személyes automatizálás létrehozása” elemre.

Az iPhone Apple gyorsbillentyűin érintse meg a elemet "Hozzon létre személyes automatizálást"

Az „Új automatizálás” menüben érintse meg a „Napszak” elemet.

Az iPhone parancsikonjában érintse meg a elemet "Napszak."

Itt kiválaszthatja, hogy az automatika a „Napkeltekor” vagy „Napnyugtakor” indul-e el.

Az iPhone hivatkozásokban érintse meg a elemet "Napnyugta."

A következő menüben kiválaszthat egy időeltolódást, például „30 percet napnyugta előtt” vagy „Napnyugtakor”. Ugyanez vonatkozik a napkelte lehetőségeire is. Válassza ki a kívánt beállítást, majd koppintson a „Kész” gombra.

Az iPhone parancsikonjában érintse meg a elemet "Naplementekor."

A „Napkelte” vagy a „Naplemente” kiválasztása után, ha azt szeretné, hogy a művelet megismételje a „Napi”, „Heti” vagy „Havonta” lehetőséget, koppintson a kívánt beállításra. Ha azt szeretné, hogy minden nap napkeltekor vagy napnyugtakor történjen művelet, koppintson a „Napi” elemre.

Az iPhone parancsikonjában érintse meg a elemet "Napi."

A „Műveletek” menübe lépéshez érintse meg a „Tovább” gombot. Itt határozhatja meg, hogy mi akar történni napkeltekor vagy napnyugtakor. Kiválaszthat bármilyen parancsikonként elérhető műveletet, beleértve a riasztás megjelenítését, az időzítő beállítását, az alkalmazás indítását és egyebeket. Több műveletet is összekapcsolhat.

Példánkban beállítjuk, hogy elkezdjünk egy dalt lejátszani az Apple Music Library-ből.

Példa egy dal lejátszására az Automatizálási műveletek képernyőn.

Miután meghatározta a művelet (eke) t, koppintson a „Tovább” gombra. Megjelenik a teljes automatizálás áttekintése. Érintsen meg bármelyik szakaszt itt a visszalépéshez és a módosításokhoz.

Mielőtt továbblépne, kapcsolja ki a „Kérdés futtatás előtt” opciót. A megjelenő megerősítő előugró ablakban koppintson a „Ne kérdezzen” elemre. Ha ez engedélyezve van, akkor az automatizálás csak akkor fog futtatni, ha először ellenőrzi és megerősíti a képernyőt.

Az Automatizálás áttekintésében forduljon "Kérdezz futás előtt" ki.

Koppintson a „Kész” gombra, és az imént létrehozott automatizálás megjelenik az „Automatizálás” listában.

IPhone automatizálás az automatizálási listán.

Ha valaha is le szeretné tiltani az automatizálást, egyszerűen érintse meg az „Automatizálás” listában. A következő menüben kapcsolja ki az „Automatizálás engedélyezése” lehetőséget.

Koppintson a "Engedélyezze ezt az automatizálást" hogy kikapcsolja.

Az automatizálás ismételt engedélyezéséhez bármikor visszatérhet a Parancsikonok alkalmazás „Automatizálás” szakaszához. Ha valaha is teljesen törölni szeretne egy automatikát, csak csúsztassa balra a listán, majd érintse meg a „Törlés” lehetőséget.

Boldog automatizálást![ad_2]
Source link


30 Views 0 Ratings Rate it