Ne essen ezekre a kisállat-örökbefogadási csalásokra

Avatar Gadam | 2020.12.09. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Illusztráció a Dont Fall For These Pet Adoption Scams címmel

Fénykép: VILevi (Shutterstock)

Az emberek még normális körülmények között is magányosak az ünnepek alatt, de bA kedvtelésből tartott állatok érzelmi üresség kitöltése különösen az idén divatban van, amikor egy ünnepi szezonba lépünk, miközben tomboló pandémiában vagyunk. Sajnos több ezer magányos amerikai, akik karanténállat után kutatnak az interneten, különféle átverési műveletek áldozatává válnak, amelyek több száz kiskutyát és cicát árulnak, és cserébe semmit sem szállítanak. Miközben fontolgatja, hogy ezen a télen elfogad egy háziállatot, győződjön meg arról, hogy előbb nem csal meg.

Mik ezek a csalások?

A Jobb Vállalkozás Irodája szerint a járványban jelentősen megnőtt a bejelentett kisállat-befogadási csalások száma. A BBB átveréskövető katalogizálta az upticket, megjegyezve, hogy eddig csak az Egyesült Államokban és Kanadában 4000 háziállat-csalásról számoltak be 2020-ban. Áprilisban, abban a hónapban, amikor a COVID-19 valóban pusztítani kezdte az országot, több csalárd háziállat-értékesítést regisztráltak, mint az év három előző hónapjában együttvéve. A csalások többsége kölyökkutyák eladásával jár, de körülbelül 12 százaléka macskák eladásával jár. A BBB-nek jelentett medián veszteség 775 dollár. A csalások teljes előrejelzett vesztesége az év végére 3 millió dollár körülire tehető a BBB szerint.

Mint az ügynökség írja a sajtóközlemény:

A COVID-19 ütközése az ünnepi szezonban is folytatódik, a fogyasztók 337 panaszt jelentettek be a BBB-nek a kiskutya-csalások miatt 2020 novemberében, ami drámai növekedést jelent a 2019-es azonos hónap 77-ről.

A csalások olyan embereket érnek el, akik a nemzetközi válság idején szeretnék feléleszteni otthonaikat, ezért az áldozatok személyes története nyilvánvalóan szomorú lesz. Yahong Zhang, a nebraskai Omahából 1200 dollárt fizetett két kölyökkutya után, amelyet hatéves fiának szállítottak, miután megígérte apjának, hogy zongorázni fog. A kölykök soha nem jöttek. Kanetria Hutcherson megpróbálta 10 éves lánya macskáját új háziállattal pótolni, miután eltűnt, de Baltimore-ban családként jelentkező csalók csalták meg. A „kis kutya”, akiről azt hitte, hogy vásárol, 980 dollárba került, de soha nem jelent meg. Ilyen történetek számos, és a BBB jelentése az idén az állatok örökbefogadási csalásainak növekedéséről.

Hogyan lehet azonosítani őket

A háziállatok örökbefogadásának egyik halott ajándéka csalások, amikor bárki amellyel foglalkozik, nem engedi, hogy fizikailag lássa a háziállatot, mielőtt fizetne érte. Mint az ügynökség megjegyzi, a csalók gyakran nem fogadnak el nagyobb hitelkártyákat, és közvetlen banki átutalást vagy más fizetési módot kérnek mobilalkalmazás vagy ajándékkártya.

Ami a legjobb gyakorlatokat illeti, a A BBB ajánlja:

Személyesen keresse meg a háziállatot, mielőtt pénzt fizetne. A COVID-19 járvány fényében fontolja meg az eladóval folytatott videohívást, hogy láthassa az eladót és a tényleges eladó háziállatot. Mivel a csalók valószínűleg nem tesznek eleget a kérésnek, ez segíthet elkerülni az átverést.

Végezzen fordított képkeresést a fénykép a háziállatról, és keressen egy megkülönböztető kifejezést a leírásban.

Végezzen kutatást a tisztességes ár érzékeléséhez az általad fontolt fajtához. Gondold át, ha valaki fajtatiszta kutyát hirdet ingyen vagy mélyen kedvezményes áron … csalárd ajánlat lehet.

Nézzen meg egy helyi állatmenhelyet online háziállatok számára, akikkel az örökbefogadás előtt találkozhat.

A valóság szilárd bizonyítéka, hogy az ilyen csalások megcélozzák az embereket, akik megpróbálják ezt megtenni szép dolgokat a családjuknak az ünnepek alatt. De ezeknek a tippeknek a követésével megbizonyosodhat arról, hogy nem dobja el a pénzét az ürességbe, és hogy a megvásárolt kiskutya valóban megjelenik az ajtaján.

[ad_2]
Source link


16 Views 0 Ratings Rate it