Ne köpjön a földre pandémiában (vagy valaha)

Avatar Gadam | 2020.12.19. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Illusztráció a Ne köpj a földre pandémia során (vagy valaha) című cikkhez

Fénykép: Floridian (Shutterstock)

Fáj nekem ezt megírnom, de minden olyan loogiért vagy köpött vattáért, amelyet a pandémia idején a földre csapok, csak még egy kicsit füstölök. Ez egy olyan csapás, amely megelőzte a COVID-19-et, és kultúránkban annyira be van építve, hogy a járdát vagy az utcát személyes köpőként használják, hogy a tendencia változatlanul folytatódik, még akkor is, ha az emberek az utcán viseljen maszkot a COVID terjedésének megakadályozása érdekében.

Tudom, hogy komoly veszélyben vagyok, hogy dühös apának tűnjek, de valójában kevesebbet érdekelhetnék: azért vagyok itt, hogy intjem azokat, akik élvezik loogie-wad, nyálpermetező módjaik, mert megérdemlik, hogy rosszul érezzék magukat, és valóban ki kellene vágni ezt a szart.

A köpés tovább terjeszti a betegséget

Tudom, hogy Dr. Fauci nem adott ki nemzeti PSA-t a büntetlen köpés veszélyeiről, de mégis tudnia kell, hogy ez obszcén vakmerő, tekintettel a világjárvány jelenleg tomboló állapotára. Meg kell ismételni, hogy világszerte olyan pestis jár, amely az Egyesült Államokat jobban sújtja, mint bármely más ország; megvoltunk több mint 300 000 ember hal meg COVID-19-ben egy év alatt, és a komor összecsengés valójában kevés jelét látja a közeli jövőbeni csökkenésnek. Akkor miért a pokolba köpsz a földre, ahol az emberek járnak?

A COVID számos módon terjed, és igen, a nyál, amelyet a földre önt, az egyik vivőanyag, amellyel ez a vírus terjed. De várjon, ez más betegségeket is terjeszthet!

A BBC kedvesen megfogalmazott még néhány olyan körülményt, amely a nyálon keresztül terjedhet:

A nyálon terjedő betegségek közé tartozik a tuberkulózis, a hepatitis, a vírusos agyhártyagyulladás, a citomegalovírus – a herpeszvírushoz hasonló gyakori vírus – és az Epstein-Barr vírus, amely egy gyakori herpeszvírus, amely számos betegséget, például mirigylázat okoz.

Tudjuk, hogy a COVID kültéri terjedése alacsonyabb, mint a vírusos emberrel való tartós beltéri kapcsolat. Valószínűleg nem fogja elkapni a vírust azzal, hogy elsétál valakivel, aki csak köp a földre, de ez még nem jelenti azt, hogy pandémiában a földre kellene köpnöd. Végül is, ha van COVID-je, segít-e vagy bánt, ha nyilvánosan köpköd? Azt hiszem, tudod a választ.

Haverok, ez nem nehéz

A sztereotip férfias baromságok bemutatásának számos szokásos módját félretette a világjárvány, ezért úgy tűnhet, hogy mindenütt nagy tragédia sújtotta a kemény fiúkat. De egy dolog, ami ebben az éghajlatban továbbra is elérhető, a köpés képessége. A kormány ezt nem veheti el tőled, ezért gratulálok, hazafi. Ennek ellenére a köpés időtöltése senkit sem tett keménynek vagy menőnek. Amiről azt gondolja, hogy nyers, korlátlan férfiasságot áraszt, az csak elterjeszti a baktériumokat, és jobban hasonlít az alpakára, mint az UFC harcosára.

Nem nehéz szokás megtörni

Nézd így: Nem vagy rabja a köpésnek. Ezt örömmel nyugtázom bizonyos allergiák és egészségi állapotok túlzott nyáltermelést okoznak, ezért néha a köpés szükségességét a köpködő befolyásán kívül álló tényleges orvosi probléma viseli. De ha nem szenved valamilyen krónikus betegségben, kérdezze meg magától, hogy miért szükség hogy eleve azt tegye.

Ez szokás vagy kényszer, de nem olyan szükségszerűség, mint a lélegzés vagy a fingás. Minél hamarabb rájössz erre, annál hamarabb el tudod szakítani a szokást. Vagy ha köpni fog, legalább mások látószögéből és hallótávolságából tegye. (Ez a hang … uh.) Remélem, olyan ideig, amikor többen megértik a közegészségügy és az olyan undorító szokások kapcsolatát, mint a köpés.

[ad_2]
Source link


21 Views 0 Ratings Rate it