Öntöttvas radiátor tisztítása

Avatar Gadam | 2020.12.09. 744 Views 0 Likes 0 Ratings

744 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Illusztráció az öntöttvas radiátor tisztításához

Fénykép: Jakub Ustrzycki (Shutterstock)

Öntöttvas radiátorok már léteztek az 1860-as évek ótagőzzel melegíti a harmonika alakú tekercseket, és télen melegíti a helyiségeket. A központi kazán felmelegíti a vizet, és így a gőz létrejön, amely a csöveken keresztül a radiátorokba és a szorosan feljut hajtogatva tekercsek hosszabb ideig megtartják a hőt, akkor is meleg marad, ha a kazánt kikapcsolják. De tezek a radiátorok elveszítik hatékonyságukat, amikor a tekercsekre por és szennyeződés gyűlik fel, megakadályozza a meleget a tolódástól. Íme néhány lépés az öntöttvas radiátor megfelelő tisztításához.

Készítse elő a helyet, és szerezze be az eszközeit

A radiátorok tisztán tartásának legjobb módja az, ha letörli őket hetente vízzel és ruhával, de az otthoni radiátorok tisztítása valószínűleg heti munka senki sem fog emlékezni. A tisztítás közötti hosszabb ideig mélyebb tisztítás szükséges. Te’Szükségem lesz:

  • Vákuum
  • Egy vödör
  • Víz
  • Tisztító oldat
  • Radiátor tisztító kefe vagy hosszú, vastag bot
  • Két kendő – egy mosáshoz és egy szárításhoz
  • Csepp ruhával vagy műanyaggal a padló borítására

Kapcsolja ki a radiátort

A radiátorának rendelkeznie kell egy olyan nemeslappal, amely megakadályozza a gőz bejutását. Néhányan úgy néznek ki egy sapka nyilakkal, amelyeknek az irányai be- és kikapcsolva vannak, míg mások úgy nézhetnek ki, mint a termosztát. A tisztítás megkezdése előtt ellenőrizze, hogy a radiátor ki van-e kapcsolva és hűvös-e.

Porszívózza meg a radiátort

Vákuum rögzítéssel kerüljön a radiátor tekercsei mögé, alá és közé. Ha végzett, tegye a dobjon ruhát a radiátor alá a következő lépéshez. Ha a falait is meg akarja védeni, festőszalaggal tegyen műanyagot a radiátor mögötti falra.

Válassza ki a megfelelő tisztító kefét

A radiátor tisztító kefe úgy néz ki, mint egy szöszkefe vagy egy régi iskola kéményseprő szerszám. Ha nincs – és valószínűleg nincs is –nem nehéz úgy elkészíteni a sajátját, hogy vesz egy hosszú botot, és tisztító kendőt teker köré, és rögzíti néhány erős szalag.

Tisztítsa meg a radiátorát

Szerezd meg a vödrödet, és töltsd meg meleg vízzel, ami hatékonyabban szennyezi a szennyeződéseket mint hideg. Ezután adjon hozzá egy kis tisztító oldatot a vízhez – bármilyen mosogatószer is megteszi –és nedvesítse meg a ruháját vagy a radiátor kefét. Tisztítsa meg a radiátor tekercsei között, és figyelje, mennyi szennyeződés kerül a készülékre kefe és a műanyag cseppre esik szövet lent. Miután a radiátor tiszta, fontos, hogy megszárítsa további száraz ruhával a rozsdásodás elkerülése érdekében.

Fontolja meg a belső tisztítást, ha még mindig nem működik hatékonyan

Ha a radiátor még mindig nem fűt a helyén a várt módon, akkor szükség lehet egy belső öblítésre, mivel amikor szükséges, belső tisztításra van szükség iszap halmozódik fel a tekercsek belsejében. „A központi fűtési rendszerek tisztíthatók iszapeltávolító vegyszerekkel vagy áramellátással” – mondja a Radiátorközpont. De ezt csak engedéllyel rendelkező vízvezeték-szerelő végezheti, ezért kérdezze meg bérbeadóját, vagy hívjon szakembert.

[ad_2]
Source link


744 Views 0 Ratings Rate it