Ezért veszélyes a parlagfű tea készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.11.11. 770 Views 0 Likes 0 Ratings

770 Views 0 Ratings Rate it

parlagfű tea készítése házilag

Jó lenne, ha a parlagfű tea készítése és elfogyasztása kigolyózná az allergiás tüneteket, azonban egy kutatás szerint a parlagfű sajnos nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Éppen Ellenkezőleg. Kártékony lehet, házilag készítve akár méginkább. Viszont ajánlunk egy alternatívát, amivel kihozhatod a maximumot a gyógynövényes teádból.

Az Egészségkalauz cikkében egy 2017-es kutatásra hivatkoznak, mely szerint a parlagfűnek agy- és vesekárosító hatása lehet. Ugyan állatkísérletek alapján állapították meg ezt a kutatók, és nem állíthatják száz százalékra, hogy ez embereknél is kialakul, de a más kísérleteknél fölmerülő hasonlóságok és tendenciák szerint erre nagy az esély. 

Parlagfű tea készítése helyett aranyrózsa tea!

Az Aranyrózsa tea nyugtató hatású tea. A levágott leveleknek és virágoknak édes, „ánizsszerű” illata sugárzik, amely a tea alapízét adja. Élvezd önmagában, vagy mézzel, esetleg édesítőszerrel kombinálva.

Az aranyrózsa ugyan hasonlít a parlagfűre, ez azonban más növényről van szó.

Előnyei azonban vannak:

A healthline.com szerint:

Az antioxidánsok száma nagyobb, mint a zöld teáé és a C-vitaminé ( 1 , 9 , 10 , 11 ). Az Aranyvesszőben található flavonoid antioxidánsok és más növényi vegyületek gyulladáscsökkentő hatásúak.

Az aranyrózsa tea alapanyagai:

  • Aranyvessző levelek és fiatal, hamarosan nyíló virágok
  • Forró víz

Elkészítése:

  1. Forraljuk fel a vizet egy teáskannában. Tegye az előkészített aranyvesszőleveleket és a fiatal virágokat egy teazsákba.
  2. Öntsünk forró vizet a teafilterre, fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig.

Mire figyelj Még?

Körülbelül 16 levelet és virágot (vegyesen) használj csészénként. A mennyiségnek nem kell pontosnak lennie.
A növény felső 25-30 centis részét is levághatod és felhasználhatod; Ne használj barna vagy fonnyadt növényi részeket/virágokat.
Használat előtt öblítsd le a leveleket/virágokat.

Forrás: Goldenrod Tea Recipe (How to Make) – Life’s Little Sweets (lifeslittlesweets.com)


770 Views 0 Ratings Rate it