Prime Rib Recept | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2020.12.25. 53 Views 0 Likes 0 Ratings

53 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

1 Sózzuk és hagyjuk szobahőmérsékleten ülni: A főzés megkezdése előtt 3 órával vegye ki a hűtőszekrényből a marhasültet. Szórjuk meg sóval az egészet, és hagyjuk ülni, lazán a mészáros papírba csomagolva. Az egyenletes főzés érdekében a sülteket a sütőbe kerülésük előtt szobahőmérséklethez kell közelíteni.

2 Nyakkendő sült konyhai húrral: Ha hentese még nem tette meg, vágja le a csontokat a sültről, és kösse vissza konyhai zsinórral a sülthez. Ez sokkal könnyebbé teszi a sült faragását, miközben főzés közben továbbra is a borda csontjain állhat.

3 Előmelegítse a sütőt, ízesítse a sültet: Melegítse fel a sütőt 500 ° F-ra (vagy a sütő legmagasabb hőmérséklete eléri az 500 ° F-ot). Szárítsa meg a sültet papírtörlővel (az elősózásnak nedvességet kellett volna engednie a pecsenyének), és az egészet megszórjuk sóval és borssal.

Nyers főborda, sóval és borssal megszórva, sült serpenyőben

4 Helyezze a sült zsiradékot felfelé és a bordacsontokat egy serpenyőbe. Helyezzen egy húshőmérőt (sütőálló) a sült legvastagabb részébe, ügyelve arra, hogy a hőmérő ne érjen csontot.

5 Barna pörkölés magas hőmérsékleten: Süssük a sütőben 500 ° F hőmérsékleten a sütőben 15 percig.

6 A sütés befejezéséhez csökkentse a sütő hőmérsékletét: Csökkentse a sütő hőmérsékletét 325 ° F-ra. A teljes főzési idő kiszámításához hagyjon fontonként kb. 11-12 percet ritkán, míg közepesen ritkán 13-15 percet fontonként.

A tényleges főzési idő függ a sült formájától, attól, mennyire hűtött a pecsenye, amikor a sütőbe kerül, és az adott sütőtől. A laposabb sült gyorsabban főz, mint egy vastagabb. A hűtött sült több időt vesz igénybe, mint a szobahőmérséklethez közelebb eső.

Nagyon sok olyan változó vesz részt, amelyek befolyásolják a főzési időt, ezért kell használjon húshőmérőt. Az elsődleges bordasült túl drága ahhoz, hogy „szárnyasítsa”. Hiba a ritka oldalon, a sültet mindig visszateheti a sütőbe, hogy jobban kifőzzön, ha túl ritka az ízlésének.

Sütés közben addig sütjük, amíg a hőmérő 115 ° F-ot nem regisztrál ritka esetén, vagy 120 ° -130 ° F-ot közepes hőmérsékleten. (A sült belső hőmérséklete tovább emelkedik, miután kivette a sütőt a sütőből.)

Ellenőrizze a sült hőmérsékletét húshőmérővel egy órával azelőtt, hogy a sült elkészülését várná. Például 10 fontos pörkölés esetén 2 óra teljes főzési időre számíthat ritka esetben (15 perc 500 ° -on és 1 3/4 óra 325 ° -on). Ebben az esetben ellenőrizze 1 óra 15 perc teljes főzési idő után, vagy 1 óra múlva, miután a sütő hőmérsékletét 325 ° -ra csökkentette. (A távhőmérő használatának előnye, hogy nem kell folyamatosan ellenőriznie a sültet, pontosan megnézheti a hőmérsékletet, ha megnézi a sütőn kívüli hőmérőt.)

Ha a sült ezen a ponton túl gyorsan sül, csökkentse a sütő hőmérsékletét 200 ° F-ra.

7 Hagyja pihenni a sültet: Miután a sült elérte a kívánt hőmérsékletet, vegye ki a sütőből, és tegye egy faragódeszkára. Fedje le fóliával, és faragás előtt hagyja pihenni 15-30 percig. A sült belső hőmérséklete tovább emelkedik, amíg a sült pihen.

8 Vágja le a húrokat, távolítsa el a csontokat, szeletelje meg a sültet: Vágja le azokat a húrokat, amelyek a sültet a bordacsontok állványához tartották. Távolítsa el a csontokat (mentheti őket, hogy készítsen készletet) leves ha akarod.)

A zsineg levágása a kész prímbordárólA csontok eltávolítása az első borda pecsenyéből

Ezután egy éles faragókés segítségével szeletelje a húst a gabonára a tálaláshoz, így a szeletek kb. 1/2 hüvelyk és 3-4 hüvelyk vastagok legyenek.

Az első borda szeletelése egyetlen adagra

9 Készítse el a mártást

A mártás elkészítéséhez távolítsa el a sültet a serpenyőből. Távolítsa el a felesleges zsírt, és hagyjon 1/4 csésze zsiradékot, valamint a megpirult csepegéseket és húsleveket a serpenyőben.

Helyezze a serpenyőt a tűzhely tetejére közepes erős hőfokon. Fém spatulával kaparja fel a serpenyőhöz tapadt csepegéseket.

Amikor a zsír pezsgő, szórjon 1/4 csésze lisztet a zsírra és a serpenyőbe csöpögő cseppekre.

Keverje meg drót habverővel, hogy a liszt beleférjen a zsírba. Hagyja, hogy a liszt megbarnuljon (így több íze van, és a mártásban nincs nyers liszt íze)

Lassan adjon 3-4 csésze vizet, tejet, alaplevet vagy sört a mártáshoz. Folytassa a főzést lassan, és folyamatosan habverje, széttöri a lisztdarabokat.

A mártás párolni fog és sűrűsödik, így körülbelül 2 csésze mártás lesz. (Ha kevesebb mártást szeretne, kezdjen kevesebb zsírral és liszttel, és adjon hozzá kevesebb folyadékot.)

Ízesítsük a mártást sóval, borssal és fűszernövényekkel. (Lásd még Hogyan készítsünk mártást.)

[ad_2]
Source link


53 Views 0 Ratings Rate it