Program eltávolítása Windows 10 rendszerről a Parancssorból

Avatar Gadam | 2020.12.22. 1563 Views 0 Likes 0 Ratings

1563 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Windows 10 logó

Ha Windows 10 rendszert használ, és felszabadítania kell egy kis helyet a lemezen, akkor a már nem használt alkalmazásokat közvetlenül a Parancssorból távolíthatja el. Így történik.

Először futnia kell Parancssor rendszergazdaként program eltávolításához. A Windows keresőmezőjébe írja be a „cmd” kifejezést, majd kattintson a jobb gombbal a „Parancssor” elemre az eredmények között.

Ezután kattintson a megjelenő menüben a „Futtatás rendszergazdaként” elemre.

A Parancssor most rendszergazdai engedélyekkel indul. Egy program eltávolításához a Parancssor használatával a Windows Management Instrumentation Command-line (WMIC) szoftver segédprogramot kell használnia.

A parancssorba írja be a következő parancsot, majd nyomja meg az Enter billentyűt:

wmic

Most látni fogja a wmic:rootcli> parancsot a konzolon. Ez azt jelenti, hogy most már használhatja a Windows Management Instrumentation (WMI) műveleteket.

Ezután meg kell adnia a számítógépére telepített programok listáját. A lista megszerzése elengedhetetlen, mert az eltávolítás parancs sikeres végrehajtásához pontos terméknevet kell megadnia.

Írja be a következő parancsot a lista megszerzéséhez:

product get name

Tipp: A wmic parancsokat közvetlenül a normál parancssorból is futtathatja, futtatás nélkülwmic”, És először a WMIC parancssorba kell beírni. Ehhez tegye a következőket:wmic. ” Például, „wmic product get name„Ugyanúgy működik, mint a futás”wmic,” és akkor „product get name.

Keresse meg a listából az eltávolítani kívánt program nevét. A parancs futtatásával eltávolíthatja a programot:

product where name="program name" call uninstall

Csak cserélje le program name a telepíteni kívánt program nevével. Például, ha el akarjuk távolítani a Skype Meetings alkalmazást, akkor ezt a parancsot írjuk be:

product where name="Skype Meetings App" call uninstall

Ezután megerősítést kérünk, ha valóban végrehajtani szeretné a parancsot. típus Y megerősítéséhez, majd nyomja meg az Enter billentyűt. típus N hogy törölje a műveletet.

Néhány pillanat múlva üzenetet kap, amely arról tájékoztatja, hogy a módszer sikeresen végrehajtásra került.

Sikeres üzenet

Az alkalmazást most eltávolítottuk a számítógépről.


Ez csak egy a sokféle módszer közül, amelyek segítségével eltávolíthat egy alkalmazást a Windows 10 rendszerről. Megteheti azt is a Vezérlőpult, a Start menü vagy a Beállítások ablakból.

ÖSSZEFÜGGŐ: Alkalmazás eltávolítása Windows 10 rendszeren
Source link


1563 Views 0 Ratings Rate it