Riasztás beállítása napkelte vagy napnyugta idején iPhone-on

Avatar Gadam | 2020.12.22. 449 Views 0 Likes 0 Ratings

449 Views 0 Ratings Rate it

Óceáni napkelte vagy naplemente
VRStudio / Shutterstock

Felemelkedés és tündöklés! Be kell állítania egy iPhone riasztót, amely napról napra vagy napnyugtakor automatikusan megszólal? Használata Parancsikonok Az iOS 13 vagy újabb rendszert futtató iPhone-okon létrehozható egy automatika, amely éppen ezt teszi. Így állíthatja be.

Először meg kell találnia és meg kell nyitnia a Parancsikonokat. Ha nem találja, csúsztassa lefelé az ujját a képernyő közepén. Amikor megjelenik egy keresősáv, írja be a „Parancsikonok” parancsot, majd koppintson a megjelenő Parancsikonok ikonra.

típus "hivatkozások" a Spotlight keresésben, majd érintse meg a Parancsikonok ikont.

A Parancsikonok alatt érintse meg az „Automatizálás” elemet a képernyő alján található menüben.

Az iPhone Apple Shortcuts alkalmazásában érintse meg az Automatizálás gombot a képernyő alján.

Ha korábban végzett automatizálást, érintse meg a plusz (+) gombot, majd válassza a „Személyes automatizálás létrehozása” lehetőséget. Ha még nem használt automatizálást, egyszerűen érintse meg a „Személyes automatizálás létrehozása” lehetőséget.

Az iPhone Apple gyorsbillentyűin érintse meg a elemet "Hozzon létre személyes automatizálást"

Az „Új automatizálás” képernyőn beállítjuk, hogy milyen feltételek váltják ki az automatizálást. Ebben az esetben, mivel napkelte vagy napnyugta riasztást fogunk beállítani, koppintson a „Napszak” elemre.

Az iPhone hivatkozásokban érintse meg a elemet "Napszak."

A megjelenő listában koppintson a „Napkelte” vagy a „Naplemente” elemre. Példánkban a „Naplemente” lehetőséget választjuk.

Az iPhone hivatkozásokban érintse meg a elemet "Napnyugta."

A napfelkelte vagy napnyugta megérintése után megjelenik egy új képernyő, amely lehetővé teszi az időeltolódás kiválasztását, például „30 perccel napnyugta előtt” vagy „15 perccel napnyugta után”. Példánkban pontosan a naplemente közeli célra törekszünk, ezért a „Napnyugtakor” lehetőséget választjuk. Ha elkészült, koppintson a „Kész” gombra.

Az iPhone parancsikonjában érintse meg a elemet "Naplementekor."

Ezután döntse el, hogy a riasztást meg akarja-e ismételni naponta, hetente vagy havonta, és koppintson a megfelelő kiválasztásra, hogy mellette legyen egy pipa.

Az iPhone hivatkozásokban érintse meg a elemet "Napi."

Ezután érintse meg a „Tovább” gombot, és eljut a Műveletek képernyőre. Itt határozhatja meg, hogy mi akar történni napkeltekor vagy napnyugtakor.

Ideális esetben tökéletes lenne, ha használhatnánk a az egész rendszerre kiterjedő iPhone riasztó mint amelyet az Óra alkalmazásban állítana be. Lehetőség van egy hagyományos Óra alkalmazás riasztás létrehozására egy bizonyos ideig a Parancsikonok használatával, de ha ezt a funkciót használja, drámai módon meg kell növelnie az automatizálás bonyolultságát. Ennek egyik oka az, hogy minden alkalommal, amikor az automatizálás fut, újabb riasztás jön létre, és az Óra alkalmazás gyorsan megtölt riasztásokat. Ezt nem akarjuk.

ÖSSZEFÜGGŐ: A riasztás beállításának két leggyorsabb módja iPhone vagy iPad készüléken

Tehát ehelyett találtunk egy jó megoldást az Időzítő funkció használatával, amely ugyanúgy áttörni az iPhone csendes és nem zavarja módjait, mint egy szokásos riasztó. A Gyorsbillentyűk egyéb értesítési beállításai általában elnémulnak, ha a hangerejét lecsökkentik vagy a csengőhang ki van kapcsolva. Ez a módszer biztosítja, hogy mindig hallja a riasztást, amíg az iPhone be van kapcsolva, és az automatizálás aktív.

Tehát a „Műveletek” képernyőn érintse meg a „Művelet hozzáadása” gombot.

Az iPhone Apple gyorsbillentyűin érintse meg a elemet "Művelet hozzáadása."

Egy panel jelenik meg. Koppintson a keresősávra, és írja be az „időzítő” szót, majd görgessen lefelé, és koppintson az „Időzítő indítása” elemre.

Keressen "Időzítő," majd érintse meg a gombot "Start Timer."

Miután látta a képernyőn a „Start timer for” műveletet, koppintson a tulajdonságaira, és állítsa 1 másodpercre. Az elképzelés az, hogy ha napkelte vagy napnyugta váltja ki, az 1 másodperces időzítő visszaszámol és cseng.

Ezután hozzáadunk egy üzenetet, amely megmondja, mire szolgál ez a riasztás. Koppintson az időzítő művelet alatt található nagy plusz (+) gombra.

Állítsa az időzítőt "1 másodperc" majd érintse meg a plusz gombot.

Amikor megjelenik egy panel, keresse meg az „értesítés” kifejezést, majd görgessen lefelé, és válassza a listából az „Értesítés megjelenítése” lehetőséget.

Keressen "Értesítés" és érintse meg a gombot "Értesítések mutatása."

Amikor a művelet hozzáadódik az automatikához, érintse meg a „Hello World” mezőt, és adjon hozzá egy címkét, amely leírja, hogy mire szolgál a riasztás. Esetünkben hivatalos How-To Geek csirkéink sötétedés után megeszik, ha nem zárjuk be a tyúkólot, ezért emlékeztetőül írtuk a „Close Chicken Coop at Sunset” -t.

Módosítsa az értesítési üzenetet.

Az üzenetek más módon is megjeleníthetők a Gyorsbillentyűkben (például az „Alert” funkció), de az értesítés használatának az a szép, hogy később az értesítési képernyőn jelenik meg a történtek nyilvántartásaként. Saját hangos és rezgő riasztást is létrehoz, így ha ezt szeretné használni az időzítő módszer helyett, akkor törölheti az „Időzítő indítása” részt. A pusztán az értesítésekre való támaszkodás fő hátránya, hogy az iPhone bizonyos beállításai el tudják némítani, így hiányozhat a riasztás.

Ha készen áll, koppintson a „Tovább” gombra, és ekkor megjelenik az automatizálás áttekintése. A képernyő alja közelében állítsa a „Kérdés futtatás előtt” kapcsolót „Ki” értékre. Ha hagyja ezt engedélyezve, akkor az automatizálása csak akkor fog működni, ha megnyitja iPhone-ját, és először nem érint meg egy megerősítő üzenetet.

Koppintson a "Kérdezz futás előtt" hogy megfordítsa "Ki."

Ezután érintse meg a „Kész” gombot, és az Automatizálás be lesz állítva.

A gyakorlatban azt tapasztalhatja, hogy iPhone elképzelése, hogy napkelte vagy napnyugta nem felel meg a sajátjának (Van is hajnal, alkonyat és szürkület hogy figyelembe vegyük például a magasságot és egyéb tényezőket.). Tehát, ha valaha módosítania kell az automatizálást, térjen vissza az Automatizálás listára a Gyorsbillentyűk alatt, és érintse meg az automatizálást a listában, ahol beállíthatja a napkelte vagy a naplemente eltolását, vagy módosíthatja az időzítő hosszát az Ön igényeinek megfelelően.

Ezenkívül, ha bármikor le kell tiltania a napkelte vagy napnyugta riasztását, koppintson az Automatizálás parancsikonra, és fordítsa az „Enable This Automation” kapcsolót „Off” állásba.

Koppintson a "Engedélyezze ezt az automatizálást" hogy kikapcsolja.

Ha elkészült, stílusosan – naponta pontosan a megfelelő időben – lemehet a naplementébe! Érezd jól magad.
Source link


449 Views 0 Ratings Rate it