Sokkal gyorsabb EBS-tárhely és 7 új példánytípus – CloudSavvy IT

Avatar Gadam | 2020.12.07. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

AWS logó

Ez az AWS éves reInvent 2020 konferenciájának hete, és ma az EC2 és az EBS néhány fontosabb frissítést kap, gyorsabb tárolással minden példányhoz, valamint 6 új EC2 példánytípushoz.

EBS frissítések – gp3 és io2 Block Express

Az EC2 mögöttes tárolása sokkal gyorsabbá vált: mind az SSD alapú EBS-kötetek, mind az általános célú, mind a kiépített IOPS frissítéseket kapnak. Valószínűleg ezeket mind a viszonylag új PCIe 4.0 szabvány hajtja, amely jelentős fejlesztéseket hoz az előző generációs SSD-khez képest.

Első, gp3, amely generációs frissítés az EC2 alapértelmezett gp2 köteteiből. Ezek továbbra is 16 TB-ot tesznek ki, és egyjegyű ezredmásodperces késleltetést biztosítanak, de most ezt négyszer nagyobb sávszélességgel teszik meg, kötetenként akár 1000 MB / s-mal. Nem csak, hogy valóban 20% -kal olcsóbb GB-onként, mint a meglévő gp2 kötetek.

A nagy teljesítményű, előkészített IOPS-példányok szintén frissítést kapnak. Io2 Block Express névre hallgat, és csak egy gyorsabb meghajtó, amelynek maximális teljesítménye 4000 MB / s kötetenként, ami ismét négyszer nagyobb, mint korábban. A késleltetést is javítottuk, hogy ez most milliszekundum alatt legyen. Az árképzés ugyanaz, de mivel az io2 megköveteli, hogy fizessen a „kiépített IOPS-ért”, ami lényegében a vásárlási sebességet illeti, a nagyobb teljesítményű meghajtókért többet kell fizetnie.

Új példánytípusok

Az új tárhely mellett egy csomó új példánytípust jelentettek be.

Az egyik legfurcsább az EC2 Mac-példányok, pontosan mit gondol, egy Mac Mini a felhőben. Nevezetesen ezek nem az Apple divatos, új M1 meghajtású Mac Minisei, csak a sokkal lassabb Core i7 modellek. Ennek lényege, hogy megkönnyítse a Mac-alapú virtuális környezetek létrehozását és bérlését a fejlesztők számára. Csak egy példánytípus van, a mac1.metal, amely 12 maggal és 32 GB RAM-mal rendelkezik.

R5b, az AWS memóriaközpontú R5 adatbázis-példányainak új sorozata. Az R5b példányok jóval nagyobb teljesítmény érdekében gp3 és io2 blokk expressz köteteket használhatnak. Nem sok újdonság, de tekintve, hogy a blokktárolás gyakran szűk keresztmetszetet jelent az írási nehéz műveletek számára, ez sok ember számára nagyszerű frissítés lesz.

C6g, M6g és R6g példányok mind az AWS ARM alapú Graviton2 processzorán alapulnak, és támogatják a 100 Gbps sebességű hálózatot. Úgy hirdetik, hogy akár „40% -kal jobb árteljesítményt” nyújtanak az x86-os példányokhoz képest, bár ez a „nagyszámú, nyílt forráskódú szoftverre épülő, Linux disztribúciót felhasználó alkalmazásra vonatkozik”, amely a marketing mellett beszél: „ez nem 40% mindenben jobb. ” Akárhogy is, az AWS egyedi szilíciumja nagyon ígéretes, és a Graviton2 chip jól versenyez az x86-os processzorokkal.

Az új D3 sorozat a legnagyobb helyi tárolási kapacitást biztosítja a felhőben. A szolgáltatás gyorsabb lemezsebességet és akár 336 TB helyet foglal el, 80% -kal alacsonyabb TB-nkénti tárhelyköltséggel a D2 példányokhoz képest.

G4dn egy új GPU-példány, amelynek célja a grafikus és gépi tanulási modellek legjobb árának elérése. Akár 8 NVIDIA T4 GPU, 96 vCPU, 100 Gbps hálózati és 1,8 TB helyi NVMe-alapú SSD-tárhely hajtja őket. Csupasz fém példányként is kaphatók.

Végül bejelentik M5zn példányok, amelyek meglehetősen egyszerűek, kivéve a magas, akár 4,5 GHz-es órajelet és a 100 Gbps-os hálózatot.

[ad_2]
Source link


31 Views 0 Ratings Rate it