Táblázat létrehozása és használata a Microsoft Excel alkalmazásban

Avatar Gadam | 2021.02.03. 222 Views 0 Likes 0 Ratings

222 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Excel logó egy szürke háttér

A kapcsolódó adatrészek elemzése könnyebb, ha táblázatot hoz létre és használ a Microsoft Excel alkalmazásban. A táblázat lehetővé teszi az adatok szétválasztását egyetlen lapon, amelyet aztán a többitől külön kezelhet. Így készíthet és használhat táblázatokat az Excelben.

Táblázat létrehozása az Excel programban

Kétféleképpen lehet táblázatot létrehozni a Microsoft Excel alkalmazásban. Az egyetlen észrevehető különbség az, ha egy adott színstílust szeretne alkalmazni az asztalra.

Hozzon létre egy táblázatot stílusban

Ha divatos színvilágot szeretne használni, kövesse ezt a módszert a táblázat létrehozásához.

Válassza ki a táblázatban az átalakítandó cellák tartományát, és nyissa meg a „Főoldal” fület. Kattintson a szalag „Formázás táblázatként” legördülő mezőjére, és válassza ki a használni kívánt stílust.

Táblázat formázása

Hozzon létre egy alaptáblát

Ha a táblázat színe nem okoz gondot, egyszerűen beilleszthet egy alaptáblát. Ez még mindig így lesz felváltva színezzük a sorokat, csak az alapértelmezett kék és fehér színvilágban.

Válassza ki az átalakítani kívánt cellatartományt, nyissa meg a „Beszúrás” fület, és kattintson a szalag „Táblázat” elemére.

Táblázat beszúrása

Erősítse meg a cellákat és alkalmazza a fejléceket

A fenti módszerek bármelyikének használatakor legközelebb egy felugró ablak jelenik meg. Itt megerősítheti vagy szerkesztheti a cellatartományt. Ha több adatot kíván hozzáadni a táblához, érdemes kezdettől fogva több sort vagy oszlopot felvenni.

Vagy manuálisan szerkesztheti a mező cellatartományát, vagy áthúzhatja a kurzort a munkalapon, miközben az ablak továbbra is a képernyőn marad.

Ha a saját fejlécsorát szeretné használni a táblához, jelölje be az „Asztalom fejlécek” jelölőnégyzetet, és ha befejezte, kattintson az „OK” gombra.

Töltse ki a Tábla létrehozása mezőt

Ha te teszed nem jelölje be a táblafejlécek jelölőnégyzetét, a Microsoft Excel alapértelmezés szerint hozzájuk rendeli az 1. oszlopot, a 2. oszlopot stb., amelyeket tetszés szerint szerkeszthet. Csak vegye figyelembe, hogy ha van fejléc sora, de úgy dönt, hogy nem használja a szolgáltatást, akkor ezt a sort adatként kezeljük, ami kihat a táblázat szűrésére.

Az Excel táblázat testreszabása

Most, hogy megvan az asztala, testre szabhatja. Jelölje ki a táblázat bármely celláját, és a szalag felett megjelenik a „Táblázat kialakítása” fül. Nyissa meg azt a lapot, és nézze meg a következő lehetőségeket.

Tábla neve

Minden létrehozott tábla alapértelmezett nevet kap az 1. táblázatból, a 2. táblázatból stb. A táblának értelmesebb nevet adhat, ami hasznos, ha azt tervezi hivatkozjon rá a munkafüzetébe. Írja be a használni kívánt nevet a „Tábla neve” mezőbe.

Módosítsa a táblázat nevét

Sorok, oszlopok és gombok megjelenítése vagy elrejtése

A szalag közepén olyan jelölőnégyzetek vannak, amelyek olyan dolgokat mutatnak be, mint a teljes sor, az első és az utolsó oszlop, valamint a szűrő gomb. Jelölje be a megjeleníteni kívánt elemek négyzetét.

Jelölje be a Táblázatstílus beállításai jelölőnégyzeteket

Asztali stílus

Akár egy adott stílussal indította az asztalát, akár csak az alapértelmezettet használta, itt módosíthatja. A szalag jobb oldalán a nyilak segítségével tekintse meg, majd válassza ki a színvilágot.

Válasszon egy táblázatstílus színt

Az Excel táblázat adatainak kezelése

Ha készen áll az Excel tábla működésére, lehetősége van a táblázat adatainak rendezésére, szűrésére és keresésére. Kattintson a használni kívánt oszlop fejlécének melletti „Szűrő gombra” (nyíl).

Rendezze az asztalát

Két gyors és egyszerű lehetősége van a rendezésre az ablak tetején: emelkedő és csökkenő. Ne feledje, hogy bár egyetlen oszlop segítségével rendezi a rendszert, a táblázat adatainak fennmaradó része eltolódik. Tehát nem csak az oszlopot rendezi; te is a táblázat rendezése az oszlop szerint.

Rendezzen egy táblázatot

A rendezés tökéletes a szöveges adatok betűrendes, a numerikus adatok összeg szerinti rendezéséhez időalapú adatok időrendi sorrendben.

Szűrje le az asztalát

Míg a táblázat rendezése hasznos az adatok bizonyos módon történő megtekintéséhez, a szűrése hasznos az egyes adatok előhívásához. Az ablakban található rendezési lehetőségek alatt találhatók a „Szűrők” (Mac-en ez a „Válasszon egyet” legördülő lista.) Mivel a listában szereplő lehetőségek a táblázat adattípusától függően változnak, lásd: „Dátumszűrők”, „Számszűrők” vagy „Szövegszűrők”.

Tehát, ha a táblázat dátumokat tartalmaz, akkor szűrhet időkeretek szerint, például holnap, jövő héten vagy múlt hónapban. Ha táblázata számokat tartalmaz, olyan opciókat fog látni, mint az egyenlő, nagyobb vagy alacsonyabb az átlagnál.

Számszűrők egy táblához

Miután kiválasztott egy szűrőt, előfordulhat, hogy be kell írnia egy adatot a megjelenő mezőbe. Például, ha a számokhoz az „Egyenlő” lehetőséget választja, akkor beírja az „egyenlő” értéket, és ha a dátumra az „Előtte” lehetőséget választja, akkor az „Előtte” dátumot adja meg.

Adatok hozzáadása egy szűrőhöz

Választhat egy gyors szűrőt is. Az oszlopban szereplő adatok az ablak egy mezőjében jelennek meg. Egyszerűen jelölje be vagy törölje a jelölést azokról az adatokról, amelyeket szűrni szeretne.

Jelölje be a Szűrők jelölőnégyzeteket

Ha nagy mennyiségű adat van a táblázatban, akkor a keresőmezővel is megtalálhatja, amire szüksége van. A keresés eredményei a közvetlenül alatta lévő szűrőmezőben jelennek meg. A keresés alapvetően önmagában egy szűrő.

Keresés egy táblázatban

Windows rendszeren kattintson az „OK” gombra a szűrő alkalmazásához. Mac-en a kiválasztott szűrők azonnal alkalmazandók az asztalra. Ha befejezte a szűrőt, válassza a „Szűrő törlése” lehetőséget a táblázat normál állapotához.

Tiszta táblázatszűrő

Rendezés vagy Szűrés szín szerint

Az ablak „Rendezés” és „Szűrő” szakaszában megjelenik a „Szín szerint” lehetőség. Ha színt alkalmaz a táblázat cellájára vagy betűtípusára, akkor ez az opció lehetővé teszi, hogy válogasson vagy szűrjen.

Szűrés szín szerint

Konvertálja a táblázatot vissza cellatartományba

Ha úgy dönt, hogy többé nem kívánja használni a létrehozott táblázatot, egyszerűen visszaállíthatja cellasorozatra. Jelölje ki a táblázat bármely celláját, nyissa meg a Tábla kialakítása lapot, majd kattintson a szalag „Konvertálás tartományra” elemére.

Táblázat konvertálása tartományra


A Microsoft Excelben található táblázat segítségével könnyebben kezelheti és elemezheti a kapcsolódó cellák tartományát a táblázatban. Tehát ne felejtse el ezt a praktikus funkciót a következő munkafüzet áttekintésekor. Nagy adatlapok esetén érdemes megnéznie pivot tábla használata az Excelben.[ad_2]
Source link


222 Views 0 Ratings Rate it