Több kép gyors átméretezése a Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.24. 5721 Views 0 Likes 0 Ratings

5721 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A Windows PowerToys ikon kék háttérrel

Gyorsan át kell méreteznie egy képcsoportot a Windows 10 rendszeren? A Microsoftéval PowerToys segédprogram, megteheti közvetlenül a Fájlkezelőből egy jobb gombbal – képszerkesztőt nem kell megnyitnia. Így állíthatja be és használhatja.

Mi az a PowerToys Image Resizer?

Az egyszerű tömeges képméretezés néhány kattintással elérhető a Windows 10 rendszerben a mellékelt „Image Resizer” modulnak köszönhetően Microsoft PowerToys, ingyenes segédprogramcsomag a Windows 10 felhasználók számára.

Ha teljesen konfigurálva van, az Image Resizer lehetővé teszi, hogy jobb gombbal kattintson egy képkészletre a File Explorerben (vagy az asztalon), és átméretezze őket előre beállított vagy egyedi méretre. A kapott átméretezett képeket ugyanarra a helyre írják, mint a forrás képeket.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az összes Microsoft PowerToys for Windows 10, magyarázat

1. lépés: Telepítse a PowerToys alkalmazást és engedélyezze az Image Resizer alkalmazást

Először is, ha még nincs meg – alapértelmezés szerint nincs telepítve -, akkor meg kell letöltés Microsoft PowerToys a Microsoft webhelyéről.

A legújabb kiadás általában a letöltési oldal teteje felé kerül felsorolásra. Keressen egy EXE fájlt, például:PowerToysSetup-0.27.1-x64.exe ”. Töltse le és futtassa a fájlt.

Miután a telepítési folyamat befejeződött, indítsa el a PowerToys alkalmazást az asztaláról vagy a Start menüből, majd kattintson az oldalsávon található „Képátméretező” elemre. Ezután ellenőrizze, hogy az „Image Resizer engedélyezése” kapcsoló „Be” állásban van-e.

Nyissa meg a PowerToys alkalmazást, és kattintson a gombra "Image Resizer," majd ellenőrizze, hogy a kapcsoló helyzetbe van-e állítva "Tovább."

Ezután bezárhatja a PowerToys ablakot, és megpróbálhatja átméretezni a képeket a Fájlkezelőben.

2. lépés: Átméretezze a képeket a File Explorerben vagy az Asztalon

Ha be van kapcsolva az Image Resizer, a képek átméretezése csak néhány kattintásra van. Először keresse meg az átméretezni kívánt képeket a Fájlkezelőben vagy az asztalon.

Példa képek a Windows 10 File Explorer alkalmazásban.

Válasszon ki egy képcsoportot az egérrel, majd kattintson rá a jobb gombbal. A felbukkanó menüben válassza a „Képek átméretezése” lehetőséget.

Jelölje ki a képeket a File Explorerben, majd kattintson a jobb gombbal, majd válassza a lehetőséget "Átméretezze a képeket."

Megnyílik egy Image Resizer ablak. Válassza ki a kívánt képméretet a listából (vagy adjon meg egy egyedi méretet), válassza ki a kívánt beállításokat, majd kattintson az „Átméretezés” gombra.

Ban,-ben "Image Resizer" ablakban válassza ki a méretet, majd kattintson a gombra "Átméretezés" gomb.

Ezt követően az átméretezett képek ugyanabban a mappában jelennek meg, mint a forrás képek. Ezt megteheti annyi képpel, amennyit csak szeretne. Elég praktikus!

Opcionális: Konfigurálja a Képátméretező beállításait

Ha a képek átméretezése során megjelenő Image Resizer ablakban felsorolt ​​képméreteket szeretné konfigurálni, indítsa el a PowerToys alkalmazást, majd kattintson az oldalsávon található „Image Resizer” elemre.

Indítsa el a PowerToys alkalmazást, és válassza ki a lehetőséget "Image Resizer" modul az oldalsávon.

A Képátméretező beállításai oldalon három fő szakasz jelenik meg, amelyek lehetővé teszik az Image Resizer működésének konfigurálását.

Először látni fogja a „Képméretek” nevű szakaszt, amely meghatározza azokat a profilokat, amelyek közül az Image Resizer futtatásakor választhat. (Futtatásakor lehetőség van egyéni méretre is.) Itt szerkesztheti a mellékelt profilok bármelyikét, vagy hozzáadhatja saját előre meghatározott egyéni méretét.

A "Képméretek" opciókat a PowerToys Image Resizer modulban.

Ezután megjelenik egy „Kódolás” szakasz. Alapértelmezés szerint az Image Resizer az átméretezett képet a forrásfájl formátumában menti, de ha nem sikerül, akkor a képet a „Fallback encoder” opcióban megadott formátumban menti. Megadhatja a JPEG minőségi szintet, a PNG átlapolást vagy a TIFF tömörítést is.

A "Kódolás" opciókat a PowerToys Image Resizer modulban.

Végül a „Fájl” részben megadhatja az átméretezett képek fájlnevének formátumát. Az alapértelmezett tartalmazza az eredeti fájlnevet és a kiválasztott méretet.

A "File" opciókat a PowerToys Image Resizer modulban.

Technikailag nem kell megváltoztatnia ezeket a beállításokat az Image Resizer használatához, de jó, ha ismeri őket, ha később szeretné módosítani a működését. Jó szórakozást az átméretezéshez![ad_2]
Source link


5721 Views 0 Ratings Rate it