Van titkom a díszítéssel kapcsolatban?

Avatar admin | 2021.02.20. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Ha attól tart, hogy hibát követ el a lakberendezés során, ezek a „ne félj többet” díszítési tippek segítenek legyőzni félelmeit, és élvezhetik a szeretett otthon létrehozásának folyamatát.

A múlt héten kaptam egy e-mailt egy olvasótól, aki meg akarta tudni a titkomat.

Nem értettem a kérdést … “A titkom?… Miről beszélt?

Miközben tovább olvastam az e-mailt, elmosolyodtam, amikor megértettem, mit kérdez.

Meg akarta ismerni a félelmetlenségem titkát (szavai), amikor a házam körül díszítek és projekteket készítek. Feljegyzése azt mondta, hogy vannak Pinterest táblái, amelyek tele vannak díszítési ötletekkel, amelyeket meg akar tenni, de nem tudja túltenni magát attól a félelemtől, hogy a projekt nem fog kiderülni, mivel az általa mentett és kivágott képek és fotók megmutatják.

Visszaírtam neki, hogy nincs igazán titkom, de már korán megtanultam, hogy ha elég rosszat akarok, és nincs rá módom, hogy megvegyem, vagy valakit béreljek hozzá, meg kellett tanulnom tegyek magamnak dolgokat, hogy a házam úgy nézzen ki és működjön, ahogy szerettem volna.

Hozzátettem, hogy azt is megtanultam, hogy nem félhetek a kudarctól. A félelem csak visszatartott és visszatartott „Status quo”. Csak kívánni és álmodni ahelyett, hogy valóban otthont teremtenék, amit szeretek.

E-mailje adta az ötletet ehhez a bejegyzéshez arról, hogyan lehetne megakadályozni, hogy a félelem megakadályozzon abban, hogy otthonát úgy dekorálja, ahogy elképzelte, vagy akár bármiért, amit az életben tesz.

Ha valóban szeretett otthont akar létrehozni, akkor le kell győznie díszítő félelmeit. Előre tudd meg, hogy hibázni fogsz – ezek a tervezési folyamat részét képezik. Nem a megfelelő színt választja, vesz egy vázát, és nem tetszik, hogy néz ki az asztalán, vagy a festék ráncosodik a projekten. De ez rendben van. Tanulhatunk a hibákból, és jobbá válhatunk minden barkácsolási hibával vagy kudarccal.

A kudarcok befogadása bizalmat teremt

Hosszú ideje barkácsolom a dekorációt, és sok kudarcom volt, különösen akkor, amikor először kezdtem el díszíteni az első otthont, amelyet Ed és én vásároltunk.

Mint amikor egy diófoltos beépített könyvespolcot festettem, amely a nappalink egyik teljes falán volt, fehér színű, hogy egy héttel később rózsaszínűvé váljon. Ekkor tudtam meg, miért találták ki a folt blokkoló alapozókat.

Vagy festeni egy ajtó fölött latexfestékkel, amelyet korábban olaj alapú festékkel festettek. Amikor megszáradt, egy nagy buborék jelent meg, és az ajtón lévő festék egy nagy gumiszerű lepedőben levált. 🙂 Így tanultam meg megállni és gondolkodni bármilyen felület festése előtt, mivel minden felületre külön folyamat követendő.

Vagy mester fürdőnk falainak sötét, hangulatos színű festése. Fúj! Ednek és nekem sem tetszett.

De ahelyett, hogy a festési projektet teljes idő-, pénz- és energiapazarlásként tekintenénk, a másik oldalon jöttünk ki, tudván, hogy a fehér vagy semleges falakat részesítjük előnyben. Ez a kudarc segített abban, hogy meghatározzuk díszítési stílusunkat.

megfizethető kő munkalapok

Még évekkel később, miután sok barkácsolási ismeretet megtanultam – hogyan kell festeni, varrni és használni az elektromos szerszámokat, még mindig hibáztam. Mint amikor hozzáadtam egy darab széles gyöngy deszkát, ahova készítéskor keskeny darabnak kellett volna lennie a konyhaszekrények felett az előző házamban.

Hoppá !!! Túl késő változtatni. Viccelődtem, hogy ugyanúgy otthagytam az aláírást, mint egy művész, aki festményt ír alá. 🙂

Még a tévedés ellenére sem akadályozott meg abban, hogy több fa projektet végezzek a házam körül. Tovább haladva új ismeretekkel jártam körülöttük, hogyan lehetne munkám során jobban megszervezni a készleteimet.

DIY behúzható ajtóképernyő

Vagy újabban, amikor Ed és én vettünk egy fa ajtó ehhez az ajtóhoz a garázsunkban. Nagyon izgatottak voltunk, hogy a melegebb hónapokban nyitva tudtuk tartani ezt az ajtót. Az új ajtót Lowes-ről Ed autóval, felülről lefelé hoztuk haza 25 mérföldes útra az államközi úton.

Miután hazaértem, eltávolítottam az árnyékolást, hogy az ajtót fehérre festhessem, újrarajzoljam és felszerelhessem, hogy rájöjjek, hogy az újonnan telepített zsanérok ajtójának első nyitásakor csak körülbelül 18 hüvelyknyit nyitott, mint a teteje az ajtó ütközött a fémvázra, amely kinyitja és felemeli a szomszédos garázskaput.

Csak nevetni tudtunk magunkon, amiért nem láttuk ezt az eredményt, még mielőtt a projektet elkezdtük volna.

De néha a díszítés és a lakásfelújítás sikertelensége győzelemként jöhet létre, és ez történt ezzel az ajtóval is. Végül egy sokkal jobban megtervezett visszahúzható ajtót adtunk hozzá. A festett ernyőajtó jó célnak bizonyult – rászoruló család otthona építésének.

Kutatás

Amikor nem tudtam, hogyan kell otthoni fejlesztési projektet csinálni, vagy hozzáadni az ágyneműt, mindent elolvastam, amit csak a kezembe vehettem a könyvtárakban, a könyvek és folyóiratok díszítésében arról, hogy miként folytathatom a projektet, majd eldöntöttem, mi lesz a legjobban megfelel a körülményeimnek, a térnek és a stílusnak.

Ezt továbbra is csinálom, de manapság egy projekt kutatása sokkal könnyebb egy Google-kereséssel.

Nem kell kapkodni

Az egyik legnagyobb és legfélelmetesebb barkácsolási otthoni fejlesztési projekt, amit valaha tettem, az volt festse ki a konyhapultjaimat, hogy Carrara márványnak nézzen ki. Megvizsgáltam, tudtam, hogy nincs mit veszítenem, mivel nem tetszettek a pultok olyanok, amilyenek voltak, ezért csak csináltam. Lassan haladtam, ügyelve arra, hogy kövessem azokat a lépéseket, amelyeket a festékgyártó ajánlott a tartós befejezés érdekében.

A projekt szakaszokra bontása lehetővé tette számunkra, hogy továbbra is használjuk a konyhát, amikor a számláló átalakítás megtörtént, de több időbe telt, amíg a teljes projektet elkészítettük.

Ez az ijesztő projekt elképesztő sikert aratott! Mit tettem volna, ha a pultok nem úgy alakulnak, ahogy elképzeltem? Csupaszítottam volna, csiszoltam volna, és újra megpróbáltam volna, de ahogy tettem, tudomásom volt arról, hogy mit ne tegyek.

Bízzon a próbában és a hibában Folyamat

A barkácsolás meghaladja a félelmet. Igen, ez a barkácsolási dekoráció. Kockázatokat és kényelmet igényel, mivel nem tudjuk pontosan, hogyan alakul a projekt.

De a félelemen túl a győzelem … NAGY, amely megéri, mint a konyhapultom.

Az emberek azt mondják, hogy nem tudják, hogyan rakják össze a dolgokat egy szobában, vagy hogyan varrni egy papucsot, festeni bútorokat vagy bármit, amire gondolnak otthonában, hogy jobb legyen az életmódjuknak megfelelően.

Csakúgy, mint bármi jót csinálni bármiben, gyakorolni is kell – kísérletezni és díszíteni, szó szerint játszani a cuccaival, amíg tetszik, amit látsz, és ezzel megszerzed a jutalmakat.

Ha egy technika vagy ötlet nem működik, próbálkozzon tovább különböző technikákkal. Például bútorok rendezése olyan helyiségben, amely nem érzi jól magát.

Vegyél bútor tolótárcsák az Ön padlójának típusához, így a bútorokat egyszerűen áthelyezheti a helyiségben, amíg tetszik a látottja. Ha nem tetszik, amit tett, egyszerűen helyezze vissza, és próbálkozzon később egy másik ötlettel.

Minél többet kísérletezel, annál többet tanulsz, és annál jobb leszel.

A dekorációs projekt önbizalmának növelése során kezdje azzal, hogy kísérletezzen egy új ismerettel egy darab darab fadarabon vagy egy olyan tárgyon, amely nem érdekel. Ezután lépjen egy kis projektre, mint például egy kis porszoba átépítése. Ha kicsiben indul, készségeket és magabiztosságot ad.

Pontosan ezt csinálva anélkül, hogy tudnám, hogyan alakul egy projekt, néhány mesés díszítő projekt nyert.

Tegyen át egy réz csillárt

Az egyik kedvenc barkácsolásom valaha volt egy kisebb cikken, amelyet nem volt vesztenivalóm, ha nem lett jó. Ez volt építő-unalmas csillár festése az ebédlőmben.

Kísérlet volt a kézműves bolt festékével és kristálygyöngyökkel, hogy megpróbálják úgy kinézni, mint egy régi és kérges vintage csillár. Jobban jött ki, mint azt valaha el tudtam volna képzelni. Szomorú voltam, amikor az SC-be költöztünk, hogy el kellett hagynom a házzal.

Soha ne kételkedj egy ötletedben

Az otthoni dekorációval kapcsolatos félelem vagy önbizalomhiány legyőzésének legjobb módja az, ha cselekvéssel elhallgattatja azt.

Menj előre és próbáld ki ötleteidet. Vigye a bútorokat a szobába, tapétázzon egy falat, vagy fedjen le egy széket egyszerű szövethuzattal. Esetleg nem biztos, hogy a várakozásoknak megfelelően fog megjelenni, vagy még jobb is lehet.

A bútorok elszíneződése egyszínű Polyshades fekete folt használatával

Fekete folt használata, ahogyan az ember festéket használ

Ez történt, amikor néhány asztalt készítettem egy díszítő kliens számára. Fekete asztalokat akart az étkezőjéhez és a nappalijához, és meg akarta vásárolni őket. Mondtam neki, hogy sokat spórolhat, ha lefestjük a meglévő asztalokat. Ha nem tetszik neki, ahogy kiderült, csak körülbelül 20 dollár lesz a festékdobozért.

Az akkori latexfesték kissé gumiszerűen hagyhatta a festett bútorok felületét. Nem akartam ezt, de a darabok már foltosak voltak és polírozva voltak, és nem voltam biztos benne, hogy a darabokat festettnek tűnöm, csak feketére vágyom.

Némi kutatással találtam egy új terméket abban az időben, amely fekete folt és poli volt egy formulában. Kíváncsi voltam, használhatom-e festék helyett közvetlenül a meglévő felületen. Nem erre tervezték, de nem volt vesztenivalóm, ezért kipróbáltam, és az asztalok csodálatosak lettek.

Minél több kihívással kell szembenéznie a lakberendezés során – általában idő, pénz és készségek, annál inkább kreatív gondolkodást kell alkalmaznia, hogy körbejárja őket, és annál kreatívabb lesz – ami jó dolog otthon dekorálásakor. hogy megfeleljen a személyes stílusának.

A hibát vagy a hibát mindig megoldhatja

Még a barkácsolási ismeretek birtokában és a lakberendezési vagy dekorációs projekt hagyományos módszerének elsajátítása sem jelenti azt, hogy ezt csak egyféleképpen kell elvégezni. Magabiztosan kezdtem el projekteket készíteni saját technikám vagy hackelésem használatával, hogy megkönnyítsem vagy olcsóbbá tegyem a projektet.

Például úgy, hogy a dobozból gondolkodunk, ahelyett, hogy ajtókeretet és dugót kellene építenünk a kamra átalakítása előző házamban néhány csepp forró ragasztót használtam a meglévő ajtógomb mechanizmusának rögzítéséhez. Olyan egyszerű és tökéletesen működött, de nem a hagyományos módon.

A félresiklott projekt nézetem még egy vállalkozó nevét is kaptam, akivel dolgoztam.

Amikor az egyedi szabású gránitdarab nem egészen illeszkedett az alapszekrények sorához egy konyhai átalakításban, amelynek tervezésében segítettem, a vállalkozó úgy gondolta, hogy vissza kell vennie, újra meg kell mérnie és új gránitlapot kell kapnia.

Ideges volt, a háztulajdonos pedig ideges, ezért elkezdtem vizsgálni a problémát, és előálltam egy gyors megoldással, amelyet senki sem fog észrevenni. Ő és a háztulajdonos is a fedélzeten volt az ötlettel, és ez bevált. Évekkel később összefutottam vele, és azt mondta nekem, hogy megcsinálja a javításomat, amikor egy pult nem igazán illik. Még a vállalkozóknak is mesélt erről, és ők hívják a javítást… „A Henkler”. 🙂

Tehát erkölcsi ebből a történetből, ne féljen a saját módján dolgokat tenni a díszítő céljainak elérése érdekében.

Maradj annál

Próbálja tovább, és próbálkozzon újra. A soha nem próbálkozás azt jelenti, hogy soha nem tanulsz és soha nem fejlődsz, és ez jelentősen károsítja díszítő álmaidat.

Még ha nem is sikerül, akkor többet fog tudni, mint amikor elkezdte – és ezzel a tudással létrehozhat valami újat vagy még jobbat.

Ahelyett, hogy egy dekorációs projekt során félne a kudarctól, változtassa meg gondolkodásmódját.

Az új félelmednek… a félelem, hogy nem próbálkozik.

Díszítési tippek - A titok kiderült!  Tudja meg, miért jó dolog a díszítési hibák.

Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok