Vieux Carré recept | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2020.12.06. 77 Views 0 Likes 0 Ratings

77 Views 0 Ratings Rate it

A Vieux Carré a klasszikus, komplex New Orleans-i koktélok hordozója. Erős és megdöbbentő keverékkel készül pálinka és rozs, keserű, bencés és vermut—Együttes, amely felmelegíti a véredet és élénkíti a szellemedet.

Erős és ízben gazdag, rózsás árnyalatú, ez egy kiváló tulajdonságú koktél, amely kötelező és tökéletes minden házi csapos számára.

MI A VIEUX CARRÉ?

Jellemzően kiejtvevoo-kah-rayNew Orleans-ban a Vieux Carré teljes ízű és pezsgő. A rozs whiskyt, a konyakot és a vermutot majdnem egyenlő arányú keverékkel készítik, amelyet mind a bencés növényi, fűszeres, sötét mézes íz fokoz. Az Angostura és a Peychaud kesernyéinek – a két legismertebb és legalapozóbb aromás – kötőjelei ánizs, szegfűszeg és még szerecsendió jegyzeteket adnak hozzá; ezeket jobban érzékelik, mint megkóstolják, de nélkülözhetetlenek.

A Vieux Carré az egyik legerősebb koktél, amelyet keverhet (közel 58 bizonyíték, ha mindent elmondunk és keverünk), és egyben a leglelkesebbek közé tartozik, a Manhattan, a Sazerac és az Old-Fashioned legjobb tulajdonságai kevergetve egybe.

Vieux carre egy whiskys pohárban hozzávalókkal a koktél elkészítéséhez.

MI A VIEUX CARRÉ TÖRTÉNETE?

Az 1930-as években Walter Bergeron volt a főpultos a New Orleans-i Monteleone Hotelben, amikor létrehozta ezt a variációt a Sazerac (New Orleans-i Egyéb, és eredeti, koktél). Bergeron a „régi négyzet” francia nevét adta neki, amelyet francia negyednek nevezünk, pálinkát vagy konyakot adva a Sazerac rozsához és keserűjéhez.

A pálinka bevezetése tette igazán nemzetközi itallá, a francia pálinkával most az induló amerikai rozsot vezették be, osztozva egy pohárral az olasz vermuttal és a karibi keserűvel. A pálinka (különösen konyak) szintén egy nagyon meghatározott időpillanatra emlékezik, amikor egy franciaországi filoxéra-kitörést követően, amely tönkretette a pálinka termelést, a hangsúly a rozs whisky, mint alap felé fordult. Ebben az italban mindkét korszak együtt úszik egy pohárban.

A VIEUX CARRÉ LEGJOBB WHISKYE

Annak eldöntése, hogy rozs whiskyt vagy bourbon-t használnak, kevésbé kapcsolódik a hagyományokhoz, mint az ízhez: A kukorica alapú bourbon puha édességű és testes ízű lesz, amely jól illeszkedik a konyakhoz, míg a rozs whisky ropogós, fűszeres és szárazabb íze valóban kiegészíti (és érdekesebbé teszi) a konyak rugalmas, gyümölcsös, lekerekített ízét.

A rozs itt éppen ezért ajánlott, a magasabb bizonyíték további előnye, hogy hozzájárul az ital régóta ismert erősségéhez és teljes ízesítéséhez.

  • Rittenhouse Rye 100 palackozott kötésű whisky egy klasszikus stílusú, fűszeres rozs, amely kiválóan ellenáll és alacsony árú. Sötétebb, zamatosabb italoknál ugyanúgy működik, mint citrusos koktéloknál, de valóban olyan italokban ragyog, mint a Vieux Carré, annyi más kulcsfontosságú jegyzettel, amellyel játszani lehet.
  • Sazerac egyenes rozs whisky egy New Orleans-i eredeti, amely ugyan kissé alacsonyabb szilárdságú, 90 bizonyíték mellett, de jól viseli önmagát, és ha hinnünk kell, hű az egy évszázaddal ezelőtt, a Vieux Carré hajnalán termett rozshoz.

Vieux carre négyzet alakú jégkockákkal és cseresznyés körettel tartják az ember kezét.

A VIEUX CARRÉ LEGJOBB KOGNAKJA

Használhatna egy általános pálinkát a Vieux Carré-ban? Feltételezve, hogy csipetnyi vagy, abszolút megtehetnéd, bár az lenne a legjobb, ha ezt a tényt titokban tartanád. A konyak a franciaországi Cognac régióból származó több szőlő kétszeresen desztillált keveréke, mindegyik tölgyben érlelt, amely a szellemnek finoman fűszeres jegyeket kölcsönöz.

  • Pierre Ferrand Ambre és H by Hine VSOP konyak mindkettő remek lehetőség, ha drága. Az előbbi puha, őszi gyümölcs eleganciával rendelkezik, anélkül, hogy túl édes lenne, míg a H by Hine szárazabb, de ugyanolyan együttműködő egy ilyen italban.
  • Megfizethetőbb, de tökéletesen élvezetes (és gyakran raktáron van) itt) van Remy Martin VSOP. (A VSOP megnevezés azt jelenti, hogy legalább négy évig tölgyfahordóban érlelték.)

A VIEUX CARRÉ LEGJOBB VERMUTÁJA

Hagyományosan a Vieux Carré-ját szokásos édes vermuttal készítenék. Ebben a receptben javasoljuk (ha megtalálod) Carpano Antica Formula Vermouth. Ez a vermut egy kissé keserű és testesebb keverő, a hímzett vanília mellett füge, kakaó és karamell jegyekkel.

Egy Vieux carre-t erőltetnek egy whiskys pohárba.  A koktélhoz való palackok jobbra vannak.

MI A BENEDICTINE?

Az abszint, mint a Sazerac – a Vieux Carré elődje -, a Benedictine egy pálinkalapú likőr, amely mély fűszernövényeket, fűszereket és sötét mézet ad hozzá. Bár egy csekély negyed unciánál sokkal többet használva az ital túlságosan édes lesz, ez a mennyiség hosszú utat tesz meg, és tökéletesen így van.

A bencés segít egyensúlyban tartani mindent, nemcsak keserűségét és édességét, hanem a szájpadlás sok összetettségét is. Valóban elengedhetetlen.

PRÓBÁLJA MEG A VIEUX CARRÉ VÁLTOZATAIT?

Változtasd ezt az italt túlságosan, és elindulsz a gyomnövényekben, messze a francia negyeden kívül. Ez nem azt jelenti, hogy nincs némi hely a játékra.

  • Vieux Ananas: Ezra Star riffje helyettesíti a konyakot ananász rummal, lehetőleg Az ültetvény Rum Stiggins díszes ananásza.
  • Az Új Körhinta: Alapján Vintage szeszes italok és elfelejtett koktélok, a Carousel Bár (kedves Vieux Carré szülőhelye) az édes helyett száraz vermutot használt. „Ez így is remekül működik.”
  • Adjon hozzá egy Mezcal-úsztatót: Az ital elkészítése után enyhén öntsön 1/4 uncia mezcal-t egy báró hátulján a pohárba. Az ital feltöltése füstösséget és enyhe csokoládé ízt ad – aromás tapintás és nyelvgerjesztő egyben.

TÖBB KLASSZIKUS ÚJ ORLEÁN KOKTÉL


Source link


77 Views 0 Ratings Rate it