Vintage dísz gyűjtemény

Avatar Gadam | 2020.12.12. 63 Views 0 Likes 0 Ratings

63 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]


Az elmúlt 10-15 évben valahogy nagy mennyiségű vintage díszgyűjteményt gyűjtöttem. Történeteimben volt néhány kérdésem róla, és azt gondoltam, teszek egy bejegyzést arról, hogy hol találhatom meg őket, és hogyan lehetne nem minden pénzt elkölteni rájuk.

Vintage díszgyűjtemény |  Oh boldog nap

Szeretem a szüreti üvegdíszeket. Először húszas éveimben figyeltem fel rájuk, amikor évente többször is elmegyek az Alameda bolhapiacra. Általában az ősszel az árusok előveszik a „karácsonyi készletüket”, de alkalmanként az év más időszakaiban is láthatják. Azt hiszem, az első vásárlásom az volt, amikor megláttam egy nagy szemetet neon rózsaszínű díszekkel. Az élénk szín és a kopott textúra annyira különleges volt, hogy végül egy nagy korsót vettem 20 dollárért. Nem próbáltam szüreti dísztárgyakat gyűjteni, és ezek nem voltak különösebben értékesek vagy jó állapotban. Csak láttam őket és szerettem őket. Amikor abban az évben feldíszítettem a fámat, rájöttem, hogy ők a kedvenc díszeim. Jobban szerettem őket, mint néhány kedvesem, akit vásároltam.

Vintage díszgyűjtemény |  Oh boldog nap
Vintage díszgyűjtemény |  Oh boldog nap
Vintage díszgyűjtemény |  Oh boldog nap

Ezután csak lazán adtam hozzá a gyűjteményemhez, valahányszor bolhapiacokon vagy takarékboltokban láttam őket. Csak egy olyan dolog volt, amit mindig gyűjtöttem … mint a szüreti földgömbök. Itt találtam tisztességes ügyleteket. Hozzáadtam a gyűjteményemhez, amikor Párizsba költöztünk, és Európában bolhapiacokra megyünk (kiderül, hogy ennyi régi dolguk van.) Valószínűleg körülbelül 10 évig így folyt. Abban a pillanatban volt egy tisztességes kollekcióm, valószínűleg körülbelül 150 szüreti dísz és nem nagyon költöttem. Aztán néhány évvel ezelőtt egy antik bevásárlóközpontba mentem Észak-Karolinában, ahol nagyon sok szüreti dísz volt, amelyek nagyon jó áron voltak. Szinte mindenből megvettem őket, és megdupláztam a gyűjteményem méretét, mintegy 300-ra.

Anyám néhány évente mindig megváltoztatta a fánk „kinézetét és érzetét”, és körülbelül három évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy a véletlenszerű díszgyűjtemény helyett csak szüreti dísztárgyakat fogok vásárolni. Körülbelül 500 dolláros költségvetést adtam magamnak, és alapvetően több hétig kutattam az Ebay-t és az Etsyt, kerestem a legszebb dísztárgyakat és a legjobb ajánlatokat. Megkeresném a „vintage ornament lot” -t, majd az összes jót „kosárba teszem”, és sok időt töltenék az ár alapján történő szerkesztéssel.

Néhányszor láttam egy nagyon különleges, menta állapotú szettet, és rávilágítottam rá, hogy a gyűjteményemet kiegészítsem. Idén a fám 95% -ban szüreti, és ez a kedvencem, amit valaha is volt.

Vintage díszgyűjtemény |  Oh boldog nap
Vintage díszgyűjtemény |  Oh boldog nap

Gyűjtök szüreti dísztárgyakat? Szeretném hallani, hogy gyűjtötted őket.[ad_2]
Source link


63 Views 0 Ratings Rate it