Widgetek eltávolítása a Mac Értesítési Központról

Avatar Gadam | 2020.12.07. 86 Views 0 Likes 0 Ratings

86 Views 0 Ratings Rate it

Mac-felhasználó widgetek használatával a macOS Big Sur-ban
Khamosh Pathak

A kütyük az Értesítési központ alsó felében ülnek. Míg egyes kütyük nagyon hasznosak, érdemes tisztább megjelenés érdekében megszabadulni másoktól. Így távolíthatja el a modulokat a Mac Értesítési központból.

Futó Mac felhasználók macOS 11 Big Sur vagy újabbak hozzáférhetnek az egységes Értesítési Központhoz. Ahelyett, hogy két lapra lett volna osztva, az Értesítési Központ mostantól két részre oszlik. A felső felében láthatja az olvasatlan értesítéseket (ha van ilyen), az alsó felében pedig a widgeteket.

Értesítési központ értesítésekkel és widgetekkel

Az Értesítési Központhoz való hozzáféréshez kattintson a menüsávban az Idõ és Dátum gombra (a Vezérlőközpont gomb). Két ujjal is ellophatja a MacBook trackpadjának jobb szélét az Értesítési Központ megjelenítéséhez.

Kattintson az Idő elemre a Mac menüsorban az Értesítési központ megnyitásához

Most, ha gyorsan szeretne törölni egy modult, kattintson a jobb gombbal, és válassza a „Widget eltávolítása” lehetőséget.

Kattintson a Widget eltávolítása elemre

A modult azonnal eltávolítja az Értesítési Központról.

Ha egyszerre több widgetet szeretne eltávolítani, jobb, ha belép a modul szerkesztő módba.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Vezérlőközpont használata Mac-en

Görgessen az Értesítési központ aljára, és kattintson a „Widgetek szerkesztése” gombra. Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal bármelyik widgetre, és válassza a menüből a „Widgetek szerkesztése” lehetőséget.

Kattintson a Widgetek szerkesztése Mac rendszeren

Most a jobb oldali ablaktáblán megjelenik az összes kütyü. A widget eltávolításához kattintson a „-” ikonra a képernyő bal felső sarkában.

Kattints a "-" ikonra a képernyő bal felső sarkában

Addig ismételheti ezt a folyamatot, amíg nem törli az összes kívánt widgetet. Ezután kattintson a „Kész” gombra az elrendezés mentéséhez.

Időjárás Widget frissítve új hely

Amint azt a tetején mondtuk, ezzel a módszerrel törölheti az összes modult, és tiszta megjelenésű Értesítési központot kaphat (amint az az alábbi képernyőképen látható).

Modulok nélküli Értesítési Központ


Nem szereti minden alkalommal a Vezérlőközpontba járni, amikor Bluetooth-eszközt szeretne csatlakoztatni, vagy megváltoztatja a hangkimenetet? Így kell rögzítse bármely Control Center modult közvetlenül a menüsorhoz.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet a Vezérlőközpont modulokat rögzíteni a Mac menüsorához
Source link


86 Views 0 Ratings Rate it