Zöld B2B márkajelzés: előnyök és lehetőségek

Avatar Gadam | 2021.01.30. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

A fogyasztók környezettudatossága mindig magas, és minden eddiginél több márka alkalmazza a fenntartható és környezetbarát marketing gyakorlatokat, hogy megrendítse ügyfeleit.

Röviden, amikor a zöld vagy fenntartható márkaépítésre gondolunk, természetesen a fogyasztók számára történő marketingre gondolunk.

A B2B marketingszakembereknek azonban lehetőségük van a fenntartható márkaépítés elfogadására is. Ha belegondol, hány beszállítóra van szükség az összes eladott termékhez és szolgáltatáshoz, akkor meglátja, hogy a zöld márkajelzés hogyan tud kiemelkedni a B2B térben, akárcsak a B2C marketing területén.

A B2C vállalkozásokat nagyrészt a fogyasztói preferenciák, a versenytársak nyomása és a szabályozási követelmények vezérlik; egyesek azonban fenntartható gyakorlatokat is alkalmaznak, mivel rajonganak a környezeti kérdésekért és támogatják az ilyen változásokat. Bár a B2B vállalkozásokra most nem ugyanaz a nyomás nehezedik, ez könnyen megváltozhat.


A görbe előtt lenni általában előny; ezért a zöld politikákba való befektetés most virágzó jövőhöz vezethet – mind üzleti, mind fenntarthatósági szempontból.

Zöldebb ellátási láncok


Sok vállalat fenntarthatóbb termékeket szeretne vásárolni ugyanúgy, mint a fogyasztók. A márkákat úgy érezhetik, hogy a fogyasztók nyomást gyakorolnak arra, hogy felelősséget vállaljanak ellátási láncaikért, és szándékosan viselkedjenek a beszállító választása mellett.

Az 1990-es években kezdődtek a beszélgetések a tisztességes kereskedelem gyakorlata és a boltok gyártása körül, és a kezdeményezést most tovább viszik. A vállalatok most arra számítanak, hogy ellátási láncaik megfelelnek bizonyos környezetbarát normáknak, mint például a hulladék csökkentése, valamint a víz- és energiafelhasználás.

Ha egyre több vállalkozás kíván zöldnek és fenntarthatónak mutatkozni, a beszállítók piaci előnyre tesznek szert, ha fenntarthatóbbá válnak és megfelelnek üzleti ügyfeleik új igényeinek.

Szállítói pontozókártyák

A beszállítói eredményjelző egy olyan értékelési eszköz, amelyet a vállalkozások használnak beszállítóik teljesítményének felmérésére. Az eredménymutatókat hagyományosan olyan dolgok mérésére használják, mint a termék minősége vagy a szállítási idő, de felhasználhatók a szállító fenntarthatóságának mérésére is.

A fenntarthatóságra összpontosító beszállítói eredménytáblák valószínűleg arra késztetik a B2B vállalatokat, hogy kiemeljék termékeik vagy szolgáltatásaik zöldebb előnyeit. A vállalat érdeke, hogy kiemelje és világosan közölje termékei zöldebb jellemzőit.

Zöld segédprogramok

A vállalatok keresik a rezsicsökkentés és a költségvetés csökkentésének módjait. Fontolja meg, mennyit lehetne megtakarítani jobb hatékonysággal a közművekben.

A napelemek vagy a vízszabályozók beépítése csapokba csak néhány módszer a közművek hatékonyabbá tételére. Mindkettő pénzt takarít meg, és zöldebbként és környezetbarátabban mutatja be szervezetét – B2B vagy más módon.

Hulladékgazdálkodás

Egy másik fejlesztési terület, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, a hulladékgazdálkodás. A felesleges hulladéktermelés – az egyik legnagyobb bűncselekmény, amelyet egy vállalat elkövethet a zöld gyakorlatok világában – nemcsak negatív hatást gyakorol a környező területekre és a közegészségügyre, hanem káros hatással van a vállalat imázsára is.

Az olyan nyilvánvaló gyakorlatokon kívül, mint például a veszélyes hulladék megfelelő ártalmatlanítása, alternatív környezetbarát eljárások beépítése a termelésbe nagyszerű módja annak, hogy hosszú távon ne csak csökkentsék a költségeket, hanem fenntartható márkává is válhassanak az ügyfelek szemében.

Bár az ilyen lépések megtétele kezdetben költségesnek tűnhet, ez később megtérül – különösen, ha más vállalkozások is érdeklődnek a fenntartható működés iránt; addigra megelőzöd a versenyt.

Alkalmazottak megtartása

A zöldebb B2B márkaépítés és marketing nem csupán azt befolyásolja, hogy az ügyfelek hogyan tekintenek az Ön termékeire vagy szolgáltatásaira; ez megváltoztathatja azt is, hogy a vállalatát hogyan tekintik foglalkoztatási helynek.

A fogyasztók környezettudatossága szintén befolyásolja a munkaerőt. A vállalat értékeit és küldetését az egyik legfontosabb oknak tekintik, amiért egy szervezetnél dolgozhatnak. Mivel egyre több ember gondolja úgy, hogy az etikai és környezeti szempontból fenntartható kezdeményezések fontosak, a felelős üzleti gyakorlatok bemutatása kulcsfontosságú versenyelőnyt jelent a felvétel során.

Erőfeszítéseinek marketingje

Bár a fenntartható és zöldebb gyakorlatok alkalmazása nemes törekvés, a zöld vállalkozássá válás érdekében tett erőfeszítéseket marketing kampányokkal kell összekapcsolni, amelyek értesítik a nyilvánosságot (és a potenciális ügyfeleket) az új gyakorlatokról.

Minden csatornának, amelyen keresztül a márkáját forgalmazza, szintén ott kell lennie, ahol megünnepli, hogy zöldellt. A tekintélyes zöld szervezet akkreditációja szintén elősegíti sikereit.

* * *

Sok fogyasztó szívesen támogatja a fenntarthatóságot vállaló vállalkozásokat, és ez igaz az üzleti ügyfelekre, befektetőkre és alkalmazottakra is.

A vállalkozások keresik a kiemelkedés módját, és a zöld és fenntartható gyakorlatokra való áttérés kiemelése csak javíthatja vállalatának hírnevét.


Source link


28 Views 0 Ratings Rate it