12 COVID-19 védőoltási stratégia a közösség számára

Avatar Gadam | 2021.09.10. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Hatékony üzenetek olyan üzenetek, amelyeket a tervezett populáción teszteltek, és kimutatták, hogy a kívánt eredményt hozzák.

Megbízható hírvivők olyan emberek, akiket bizonyos lakosság hiteles információforrásnak tekint. A megbízható hírnököket vakcinák nagyköveteivé lehet képezni (lásd 1. stratégia), és szakértőket is tartalmazhatnak.

  • Elhárított akadályok: Bizalmatlanság, egészségismeret, téves információ, nem megfelelő információ
  • Kutatási bázis: A vakcinákról szóló információk továbbítására használt hírvivők és üzenetek fontosak a vakcinák bizalmának növelésében.

A COVID-19 államok projektjelentésepdf ikonra kiértékeli két kísérlet eredményeit, amelyek célja a hatékony kommunikációs stratégiák tesztelése a COVID-19 vakcina bizalmának és szándékának növelése érdekében. Az első kísérlet öt üzenetet és egy ellenőrző üzenetet tesztelt a résztvevők COVID-19 vakcina befogadására való hajlandóságára gyakorolt ​​hatásaikról. Az üzenetek témái a következők voltak:

  • Hazaszeretet
  • Ártalomcsökkentés
  • Társadalmi normák
  • Tudós ajánlása
  • Orvos ajánlása

A tanulmány megállapította, hogy a személyes orvos vagy a védőoltást javasló tudós részvételével kapcsolatos üzenetek voltak a legmeggyőzőbbek. A második kísérlet a hírvivő hatékonyságát vizsgálta, és azt találta, hogy a politikusok üzenetei fokozzák a védőoltással szembeni ellenállást, míg az orvosok vagy tudósok által közölt üzenetek a vakcina iránti bizalmat és szándékot mutatják.

Az üzenetek és hírvivők hatékonyságát folyamatosan értékelni kell, és különböző demográfiai helyzetű populációkban kell tesztelni. Az üzenetek folyamatos értékelése lehetővé teszi a kommunikációs kampányok számára, hogy az üzeneteket egyedi aggodalmakhoz és demográfiai lakossághoz igazítsák, ami hatékonyabbnak bizonyult, mint az általános üzenetküldés.

  • Elhelyezkedés: Több amerikai helyszín
  • A fókusz populációja: Felnőttek

A COVID-19 elleni fekete koalíció, a Kaiser Family Foundation és az Esperanza Hope for All létrehozta a COVID-19 elleni vakcina kommunikációs kampányt.A beszélgetéskülső ikon, ”Amely a #BetweenUsAboutUs hashtaget használja.

A kampány 50 videót tartalmaz fekete és latin orvosokról, ápolókról és tudósokról, akik oltási tényekről beszélnek és téves információkat oszlatnak el.

diagram vonal ikonja

A kampány a videók mellett grafikákat, nyomtatott médiát, közösségi médiatartalmakat, valamint televíziós és rádiós közszolgálati közleményeket kínál. A tartalom ingyenes oktatási célokra, és a közösségeket és szervezeteket felkérik az anyagok angol és spanyol nyelvű letöltésére és felhasználására.

Egyes tartalmakban az orvosok megosztják, hogy miért kaptak oltást. Az egyik grafikán egy fekete női orvos látható az idézettel: „Ha elegendő embert oltunk be, látni fogjuk, hogy csökken a halálozási arány. Aztán látni fogjuk, hogy csökkennek a kórházi ápolási arányok. ”

További forrás a stratégia megvalósításához:


Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it