12 legjobb nitrogénmegkötő üzem a kertedhez

Avatar admin | 2021.07.07. 91 Views 0 Likes 0 Ratings

91 Views 0 Ratings Rate it

Olvassa el a kertészeti tanácsokat, és nem fog hiányozni információ a kert nitrogénnel történő trágyázásának előnyeiről és abszolút szükségességéről.

Bár rengeteg vita van erről a tápanyagról és annak biztosításáról, a lényeg az, hogy a növényeinek feltétlenül szükségük van rá, hogy egészségesek legyenek.

De mi is a nitrogén – és van-e olyan módszer, amely biztosítja a növényeinek anélkül, hogy potenciálisan káros vegyszerekkel feltöltené a talajt?

Teljesen. Csak meg kell fontolnia ezeket a növényeket, amelyek megkötik a nitrogént.

Lila vörös lóhere mező

Mik azok a nitrogénmegkötő üzemek?

A nitrogénmegkötő növények olyan növények, amelyek gyökereit meghatározott baktériumok gyarmatosítják, és képesek kivonni a nitrogént a levegőből, és átalakítani a nitrogén használható formájává, amely felhasználható a növekedésükhöz. Amint a baktériumok befejezték a nitrogén felhasználását, ez a növények rendelkezésére áll.

Ez a szimbiotikus kapcsolat nitrogénmegkötésként ismert, és hihetetlenül értékes bárki számára, aki kertet akar művelni. A nitrogént rögzítő növények nélkülözhetetlen növényi tápanyagot tartalmaznak, amely szükséges az egészséges gyümölcs- és lombtermeléshez. Különösen azok a növények képesek megfelelő és egészséges fotoszintézist végezni, amelyek elegendő mennyiségű nitrogént tartalmaznak.

Nitrogén nélkül növényein valószínűleg sárguló, egészségtelen külsejű levelek fejlődnek.

Mindig hozzáadhat nitrogént vegyi műtrágyával, de ezzel az a probléma, hogy képes komolyan kimeríteni a talaját az egészséges baktériumoktól. Idővel ez olyan talajhoz vezethet, amely már nem szaporodó és alkalmas termesztésre. A nitrogénmegkötő üzemek viszont elvégzik az Ön számára a nehéz emelést.

A legtöbb nitrogénmegkötő növény takarónövény, amely a hüvelyesek vagy a borsó családjába tartozik. Ezeket könnyen meg lehet termeszteni, és könnyen el lehet távolítani, amikor eljön az ideje a telepítésnek. Természetesen vannak más nitrogénmegkötő növények is, például a cserjék és a fák, de ezekkel nehezebb dolgozni.

Érdekli egy olyan kert termesztése, ahol rengeteg nitrogén van? Íme néhány a legjobb lehetőségek közül.

1. Bíbor lóhere

élénkvörös bíbor lóhere egy mezőben

A bíbor lóhere, mint minden más lóhere, az egyik legnépszerűbb választás a nitrogénmegkötő növények esetében. Ez a sokoldalú választás megbízható és tökéletes mind tavasszal, mind ősszel. Gyönyörű színt kínál vörös, három hüvelyk hosszú virágfejével. Buja, bársonyos megjelenésű, amely valóban felpezsdítheti kertje többi részét, még akkor is, ha semmi más nem virágzik.

2. Fehér édes lóhere

fehér édes lóhere a kertben

A fehér édes lóhere egy másikfajta lóhere, amelyet fontolóra vehet a kertben. Többféle fajtát lehet termeszteni, beleértve a „Silver River” -t, amely a méhek számára ellenállhatatlan. Bár nem olyan élénk, mint a bíbor lóhere, a maga szempontjából mégis gyönyörű. Ezenkívül szárazságtűrő és rozsdaálló, vagyis könnyű lesz gondozni, mivel nitrogénnel látja el kertjét.

3. Szőrös bükköny

lila szőrös bükköny méhecskével

Sokféle bükköny termeszthető, amelyek többsége kiválóan képes megkötni a nitrogént a talajban. Az egyik legnehezebb a szőrös bükköny, vagy a Vicia villosa. Hideg éghajlaton jól növekszik, és szinte bármilyen talajtípusban termeszthető. Csodálatos választás, ha hűvös évszakos takarót keres.

4. Déli borsó

a kertben növő déli borsó

A déli borsó nemcsak hatékony takarmánynövény – ehető is. A déli borsó sokféle formában, formában és stílusban létezik, beleértve a fekete szemű borsót, a lila héját és a krémborsót. Mindezek a meleg évszakban termő növények, amelyek akkor nőnek a legjobban, ha meleg a talaj (ideális esetben 60 fok körüli). Szinte bármilyen talajban megnőhetnek, könnyen termeszthetőek, betakaríthatók és héjak. Ha úgy dönt, hogy nem eszi meg őket, akkor csak annyit kell tennie, hogy megművelje őket, amikor elkészülnek a szezon végén.

5. Texas Bluebonnet

mező a texasi bluebonnet virágok

A lágyszárú évelő, a texasi bluebonnet, ahogy sejteni lehet, Texasban őshonos. Ez itt az állami virág, és déli részén állami autópályák mentén termesztik. Nem biztosítja a borító növény mindenre kiterjedő megjelenését, mint a listában korábban felsorolt ​​sok lehetőség, ehelyett minden tavasszal gyönyörű kék ​​színű popot hoz létre. Ez szintén hüvelyes, ezért olyan hatékonyan rögzíti a nitrogént a talajban.

6. Partida Pea

virágzó sárga pattern borsó

A fogóforsó vagy a Chamaecrista fasciculata a 3-9. Zónákban nő a legjobban. A listán szereplő összes nitrogénmegkötő növény közül ez az egyik legszélesebb tartomány. Májustól októberig virágzik, szép virágokat hozva, amelyek egészen az első fagyig kitartanak. Homokos talajban jól növekszik.

7. Lindheimer Senna

sárga senna lindheimeriana virág

A Lindheimer Senna egyike azon kevés nitrogénmegkötő cserjéknek ezen a listán. Augusztustól októberig virágzik, gyönyörű sárga virágzást és tűlevelű leveleket hoz létre. A száraz, köves talajon nő a legjobban, így jó lehetőség arra, hogy kiválassza, hol lehet a többi növénynek nagyobb kihívást jelent a növekedés.

8. Anacacho orchideafa

anacacho orchidea fa virágzó virágok

Ez a nem mindennapi fa gyönyörű lehetőség, amelyet nemcsak kedves megnézni, hanem melegebb növekvő övezetekben virágzik. A 8-11. Zónában szívós, gyönyörű fehér virágokat és leveleket hoz létre, amelyek ugyanúgy néznek ki, mint az összehajtott szívek.

9. Arany ólomgömbfa

sárga arany ólomgömb fa közelről kép

Az arany ólomgömbfa vagy a Leucaena retusa egy másik fa, amely jól növekszik a meleg területeken. Nagy arany virágokat hoz létre, amelyek homályos gömbökben nőnek, halványzöld lombokkal együtt. Hardy a 7-9. Zónában, ez a növény valami olyasmi, mint egy szeszélyes gyerekkönyv.

10. Texas hegyi babér

a texasi hegyi babérfa virágzó virágai

A Texas Mountain Laurel egy másik gyönyörű fa, amelyet meg lehet termeszteni, amely szívós a 7-10. Tavasszal virágzik, gyakran az első cserje, amely ilyenkor ilyet tett Délen. Sűrű lila virágcsoportokat hoz létre, amelyek csábító, mámorító aromával rendelkeznek.

11. Redbud

virágzó virágok redbud fa

A vörösbimbó fáknak többféle fajtája termeszthető, amelyek többsége a nitrogén talajban való rögzítésének képességéről ismert.
Ezek egyike a Texas Redbud. Hardy a 4-8. Zónában, ez a fa egy kis fa, amely lila-vörös rügyekkel, barna maghüvelyekkel és szív alakú leveleivel gyönyörű aljzatot hoz létre. Egy másik lehetőség a keleti Redbud, amelynek nagyobb a növekvési tartománya, de a 4-8 zónákban is szívós. Kicsit több vizet igényel, mint az aszálytűrő Texas Redbud, és jóval nagyobb is.

12. Földimogyoró

kis mogyorófa a kertben

Hiszed vagy sem, még a földimogyoró is hasznos lehet, ha nitrogénben gazdag kertet kell termeszteni! A földimogyoró a kert életciklusában bármikor termeszthető, még úttörő fajként is. Lágyszárú növények, amelyeket szintén betakaríthatunk, ha hagyjuk, hogy teljes ciklusuk alatt kinőjék őket.

Nitrogénmegkötő növények: Az egészséges, virágzó kert titka!

Ha készen áll a magazinborítóval kész kert kialakítására, ideje fontolóra venni néhány nitrogénmegkötő növény termesztését. Nem számít, hogy kertje akkora, mint egy postabélyeg, vagy 200 hektár, ha mindent elmond. A nitrogénmegkötő növények használata nagyon kevés erőfeszítéssel vagy ráfordítással segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a talajból, és javítsa a talaj általános termékenységét és egészségét.

Fontolja meg néhány ilyen 12 nitrogénmegkötő növény termesztését – a talajbaktériumok megköszönik!


Forrás link


91 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok