20 mesés takarékos tipp a kert megalapításához költségvetéssel

Avatar admin | 2021.06.22. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

A kertészkedésnek nem kell drágának lennie.

Valójában nemcsak a kertészkedés remek módja annak, hogy pénzt takarítson meg a havi élelmiszerbolt-számláin, de ez egy csodálatos módja annak is, hogy mozogjon anélkül, hogy pénzt kellene töltenie egy tornaterem tagságára. Természetesen akkor is tökéletes megoldás, ha több szabadidőre vágyik.

Míg a kertészkedés önmagában költséghatékony módon tölti a napot, a kertalapítás kissé bonyolultabb lehet. Mindenféle költséget fel kell fizetnie előre, mint például a vetőmag, a talaj és a tartályok.

Van azonban néhány módja annak, hogy csökkentse a költségeket, amikor belekezd egy ilyen vállalkozásba. Itt van 20 tipp a kert megalapításához költségvetéssel – mindenképpen el akarja lopni őket!

1. Indítsa el a magból, ha teheti

mag tasak

A növények vetőmagból való kiindulása bonyolult lehet, de ha egyszer megérted, szinte mindig költséghatékonyabb, mint a növényeket a boltban vásárolt palántákból termeszteni. A 100 magból álló csomag általában kevesebb, mint néhány dollár, miközben csak egy palántáért ugyanannyit kell fizetnie. Te matekolsz!

2.… és lehetőség szerint mentse el a magokat

nyitó vetőmag tasakot az edénybe ültetni

Idővel teljesen lehetséges, hogy teljesen kertfenntartó kertet neveljen, egyáltalán nulla költséggel. Fontolja meg a vetőmagok megtakarítását azoktól a növényektől, amelyeket a legjobban szeret ebben a vegetációs időszakban, és jövőre már semmit sem kell vásárolnia. Ehelyett újratelepíti az előző évi vetőmagokat.

3. Használja az ingyenes talajmódosításokat

banánhéj és tojáshéj

Talajban alacsony a káliumtartalom? Adjunk hozzá egy banánhéjat. Kell egy kis kalcium? A tojáshéjaknak kell trükközniük. Csak nézz körül! Mindenféle ingyenes anyag felhasználható a talaj megtermékenyítésére vagy javítására.

4. Próbáljon ki növénycseréket

megtermett növényt hordoz

Sok közösség tart növénycserét, amelyek olyan események, amelyeken a növények szerelmesei találkozhatnak, hogy kicseréljék a magokat vagy a tényleges növényeket. Ez nagyszerű módja az új, egészséges növények, valamint a dugványok megszerzésének. Gyakran csak annyit kell tennie, hogy néhány növényt kiás, és a tiéd. Ellenőrizze az olyan helyeket, mint a Facebook, a Craigslist vagy a helyi könyvtár, hogy megtalálja a környékén zajló események részleteit.

5. Keresse meg az ingyenes mulcsot

talajtakarás kert

A talajtakaró hozzáadása a kerthez egyszerű, egyszerű gondolkodásmód a talaj minőségének megőrzésére, a talaj nedvességének megőrzésére és a gyomok megelőzésére. Azonban a mulcszsákok boltból történő vásárlása nem túl költséghatékony, ha költségvetése van. Ehelyett ellenőrizze a városházán, hogy kínál-e ingyenes mulcsot vagy komposztot. A környékbeli faszolgálatoknál is megkérdezheti, hogy adnak-e ingyenes faforgácsot.

6. Kérjen barátokat vágásokért

növényi szárak vágása

Ha baráti csoportja zöld hüvelykujjakból áll, akkor érdemes megkérni őket néhány növény kivágására. A legtöbb évelő növény kivágható dugványokból, lehetővé téve a növények megosztását olyan technikákkal, mint az oltás és a légréteg.

7. Vásároljon a szezonon kívül

növény egy papírzacskóba

Ne várja meg az utolsó pillanatig a magvakat vagy a növényeket. Az új növények vásárlásának legjobb ideje ősszel van. Természetesen nem akar vásárolni meleg évszakos egynyári növényeket, mivel a napok egyre rövidebbek, de az ősz nagyszerű alkalom új vetőmagok vagy télálló évelők vásárlására. Gyakran az óvodák ősszel óriási árengedményeket kínálnak, amelyek 50% -ot vagy annál többet vesznek fel a készletük tisztázása érdekében.

8. Építsen komposzthalmot

komposzttartó ételmaradékkal és fűnyesedékkel

A komposztköteg elindítása a leghatékonyabb módja annak, hogy pénzt takarítson meg kertje talaján. Időbe telhet – gyakran akár hat hónap is eltelik, amíg a komposztkupac teljesen megsül -, de a várakozással töltött idő megéri. A komposzt vegyszermentes, és nagyszerű módja a talaj javításának.

9. Használjon eső hordót

hordó esővízzel megtelt

Ha fizet a vízért, akkor valószínűleg a kert öntözése lesz jelentős (mégis szükséges) költség. Ahelyett, hogy bekapcsolná a csapot a növények letömlődéséhez, fontolja meg az esőhordó felállítását. Tudta, hogy a gyep és a kertészeti öntözés az otthoni vízfelhasználás közel felét felszívhatja a nyári hónapokban? Ez az EPA szerint. Ehelyett telepítsen egy esőhordót, hogy összegyűjtse az esővizet, amelyet felhasználhat a kertjében.

10. Használjon újrahasznosított anyagokat az emelt ágyakhoz

hordót használva a növények emelt ágyaként

A közhiedelemmel ellentétben a megemelt ágyak felépítéséhez nem kell a vasboltban vásárolt fűrészárut használni. Ehelyett felépíthet saját emelt ágyat felújított anyagokból, például régi mosogatókból vagy kádakból, raklapokból, vályúkból vagy vödrökből. Van néhány növény, amelyet akár szemetes zsákokban is termeszthet! Légy kreatív, és hagyd, hogy az ötletek eljussanak hozzád. Nincs szükség vagyon kiadására!

11. Forego Esztétika – egyelőre

kertészeti anyagok

Sajnos a költségvetés-barát kert nem mindig lesz a legszebb kert. Ha jól érzed magad, ha csak egy évig nézel ki látványos megjelenést, akkor az nagyszerű – a kerted sokkal megfizethetőbb lesz, és idővel hozzáadhat a látványához.

12. Ne költsön pénzt tervezőre

kerti táj

Nagyon sok ember túlzott összeget költ kertészkedésre vagy tájtervezésre. A valóságban ez nem szükségszerűség – különösen nem mindenféle kertészeti erőforrás online elérhetősége esetén. Ahelyett, hogy egy hivatalos tájtervező vállalattal foglalkozna, saját maga végezze el a munkát. Nem kell tökéletesen kinéznie – csak hatékonynak kell lennie!

13. Próbálja ki a Hugelkulturt

faágak behelyezése a hugelkultur ágyhoz

Nem engedheti meg magának a talajt a megemelt ágyainak – és nincs ideje elegendő komposztot készíteni, hogy helyette betöltse őket? Ha igen, érdemes megfontolni a hugelkultur-t. Ez az egyedülálló technika magában foglalja az anyagok rétegzését és felhalmozását egy ágyban, amely lebomlik, és csodálatos, szénsavas termesztési közeget biztosít növényeinek.
Miben különbözik a komposztálástól? A hugelkultur alkalmazásával az alsó rétegei olyan dolgokból állnak, mint a nagy rönkök és a fadarabok. Ez sok helyet foglal el, amelyet nem kell drága talajjal feltölteni.

14. Válassza ki a megfelelő eszközöket

zöld kertészeti eszközök

A kertészkedés megkezdéséhez nincs szükség drága gázüzemű rototillerre vagy 50 dolláros kesztyűre. Valójában nagyon kevés eszköz van, amire valójában szüksége van. Elkezdheti olcsó eszközökkel, amennyiben azok teljesen működőképesek. Ha egyáltalán nincs eszköze – és nincs rá költendő pénz -, érdemes elgondolkodnia azon, hogy kérdezzen. A szomszédaid hajlandóak lehetnek megosztani veled azt, amije van!

15. Vedd fel a leveleket

halom levél rajongóval

Minden ősszel töltsön el egy kis időt a gyepen összegyűlt levelek összegyűjtésével és mentésével. Ne gereblyézze őket egy zacskóba, és dobja ki! Ehelyett használja a leveleket mulcsként, vagy adja hozzá a komposztjához.

16. Menj organikusan

szív alakú talaj, egy kis növény

Természetesen ne költsön pénzt szerves műtrágyákra, de amikor csak lehetséges, kerülje a vegyszereket. Nem csak a kémiai alapú műtrágyák, gyomirtók és növényvédő szerek teljesen feleslegesek (rengeteg természetes pótló van!), De drágák is. Felejtse el őket, és valószínűleg rájön, hogy ennek eredményeként rengeteg pénzt spórolt meg.

17. Hasznosítsa újra a háztartási cikkeket

popsicle bot mint kerti jelző

Szüksége van néhány kertjelzőre? Egy kerítés? Valami, amiben összegyűjthetjük a betakarítást? Ne szaladjon el minden alkalommal a boltba, amikor ilyen igénye van. Ehelyett nézzen körül, hogy milyen elemei vannak már, amelyek hasznosak lehetnek. Készíthet saját kertjelzőket újrafeldolgozott tárgyakból, például bordugókból vagy régi kanalakból. Építsen kerítést az udvarról gyűjtött sziklákból. Légy kreatív!

18. Ingyenes tanácsadás

növények cserepezése két kézzel

Ne fizessen valamiért, amit ingyen kaphat! Az internet mindenféle kertészeti erőforrást ingyenesvé és könnyen megtalálhatóvá tesz. Ha nem talál online információt a növekvő zónájáról, forduljon a helyi szövetkezeti bővítményhez. Képesek lesznek a legjobb tanácsokat adni arra vonatkozóan, hogyan kertészkedjenek lakóhelyükkel – mindezt anélkül, hogy karot és lábat töltenének.

19. Használjon csepegtető öntözést

csepegtető öntözés

Sprinkler használata a kert öntözéséhez nem a leghatékonyabb stratégia. Nem csak rengeteg vizet pazarol, de alkalmatlan időben gyakran túl sok vizet ad, ami olyan problémákhoz vezet, mint a rothadás, mivel a növények lombja nedves lesz, és nincs lehetősége kiszáradni. Ehelyett használjon csepegtető öntözést. Ez pontosan ott biztosítja a vizet, ahol a növényeknek szüksége van rá, ezzel mind a stresszt, mind a pénzt megtakarítva.

20. Tervezz előre

jegyzetfüzetbe írása magot tartalmazó tasakokkal és növényekkel

Sokkal több pénzt fogsz költeni, ha mindig véletlenül és az utolsó pillanatban csinálod a dolgokat. Tervezze meg kertjét időben, hogy a vetőmagokra, szerszámokra és egyéb anyagokra vonatkozó legjobb ajánlatokat kaphassa. A tervezés azt is megakadályozza, hogy fröccsöket vagy impulzusvásárlást hajtson végre „csak azért”. Ahogyan soha nem szabad üres gyomorral bevásárolni, soha nem szabad kertészkednie, ha tavaszi láz van!

Kezdjen lassan pénzt megtakarítani

kis üvegház

A legjobb tipp a kert megalapításához költségvetéssel? Nyugodtan vegye magára. Nehéz eldönteni, hogy mely elemekre kell pénzt költenie az első induláskor – érdemes elültetnie az összes növényt, megtermelni az összes zöldséget, és a legjobban kinéző kerttel rendelkezik.

Sok ember számára ez azonban egyszerűen nem praktikus. Tegye meg egy-egy lépésben, és állítson be költségkeretet magának – ha elérte ezt a költségvetést, hagyja abba a növények, magvak vagy építőanyagok vásárlását. Évről évre felépülhet – meg fog lepődni azon, hogy kertje milyen nagy és produktív lesz az idő múlásával, amikor az elején csak egy kis visszafogást gyakorol!


Forrás link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok