3 módja annak, hogy a marketingesek túlélhessék 2021-ben

Avatar Gadam | 2021.01.30. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

A marketing részlegek határozottan mulatságos időszakot éltek 2020-ban.

Teljesen A KPSZ-ek 44% -a foglalkozik költségvetési megszorításokkal a világjárvány következtében Gartner szerint. A munkahelyek elvesztése széles körben elterjedt. A marketing gyakran az élvonalban áll, amikor ideje a költségcsökkentésnek (ami rossz hosszú távú stratégia, de ez egy másik cikkhez szól), és a megmaradt marketingcsapatok sokkal karcsúbb részlegekben találják magukat.

Tehát ki maradt azokban a marketingcsapatokban? Egy rakás szerencsés lélek, akik nem mindig érzik magukat ilyen szerencsésnek. Lehet, hogy túlélő bűntudatot tapasztalnak. Lehet, hogy megpróbálják csempészni a családi és háztartási feladatokat, miközben otthon dolgoznak. És azóta a marketing munka egyharmada ügynökségről házon belülre vált (ez a tendencia várhatóan folytatódik), valószínűleg több munkájuk van.

Lehet, hogy az egész marketing csapat munkaterhe még növekszik is. Amint a közösségi média alkalmazások, például a TikTok egyre népszerűbbé válnak, és újak gyarapodnak, minden eddiginél több csatorna kínál tartalmat. A marketingszakembereket azzal vádolják, hogy minden csatornájukat fenntartsák, miközben igyekeznek lépést tartani az újakkal is, például a közösségi média kétségbeesett játékával.


Aztán ott van a minőség kérdése. A jó tartalomra vonatkozó előírások csak a világjárvány kezdete óta emelkedtek. Senki sem engedheti meg magának, hogy most süket legyen: minden kommunikációt a legnagyobb gondossággal kell kidolgozni, hogy ne “töröljék”. A marketingesek csaknem egyharmada azt mondták, hogy vezérigazgatójuk a járvány kezdete óta jobban figyel az üzenetküldésükre és a tartalmukra, és körülbelül kétharmaduk szerint minden eddiginél fontosabb a nyelvük, amikor kapcsolatba lépnek az ügyfelekkel.

Másképp fogalmazva, amit a marketingesek mondanak, rendkívül fontos, és több helyen lehet ezt mondani, mint valaha. Tehát a marketingeseknek csak annyit kell tenniük, hogy csökkentett erőforrások mellett magas szinten tartsák mind a mennyiséget, mind a minőséget!


Szóval hogy megy ez? Nem nagyon jól.

A hatalmas kereslet, amellyel szemben állnak, ezt jelenti A vezető marketingesek 82% -a azt mondják, hogy elég magas színvonalú tartalom létrehozásáért küzdenek. Ez minden öt marketingesből négy. (Mondja el nekünk titkait, ötödik marketingszakember!) Nagyon sok tartalomkészítő rendkívüli kényszerhelyzetben van, és valami változnia kell, ha ép elméjével 2021-ben átmegyünk.

Ezt szem előtt tartva, három javaslatom van, amelyeket minden marketingcsapatnak figyelembe kell vennie, amikor megpróbálnak helyet találni a légzésre.

1. Hagyd figyelmen kívül a fényes új dolgokat

Most nincs itt az ideje az újdonságoknak; itt az ideje, hogy duplázzuk azt, amit tud, hogy működik. Ez a forró, új közösségi média-csatorna még mindig ott lehet, vagy nem, amikor feljön a levegő. Ha Steve a Biz Dev-től azt állítja, hogy “hallottam, hogy ez az egy márka valami jó dolgot csinál a Houseparty-n – nem gondolja, hogy oda kellene tennünk némi költségvetést?” engedélyed van egy doboz csillogást postázni Steve-nek.

Ezt elmondhatnád neki is A KPSZ 69% -a fókuszált a status quo fenntartása vagy csak nagyon korlátozott kockázatok vállalása jelenleg, de a csillogás sokkal kielégítőbb.

2. Tegye pénzét az e-mail tökéletesítésére

Mindannyian tudjuk, hogy az e-mail az a csatorna, amely a legjobban működik, és folyamatosan biztosítja a megtérülést (mérhető profit – milyen szórakoztató!).

Ha most bármivel kísérletezni szeretne, akkor optimalizálnia kell az e-mailjeit: a tárgysorok, a fejléc szövege, a személyre szabott tartalom, a többváltozós tesztelés, bármi, ami csak eszébe jut, ennek a nagy teljesítményű csatornának az ereje lehet, hogy egy kicsit énekel kicsivel több. És mert A közös piacszervezők 79% -a saját ügyfelét várja a pandémiát követő növekedés elősegítése érdekében az e-mail a nyilvánvaló választás a velük való kapcsolattartáshoz.

3. Hozzon be egy kis AI-t, hogy segítsen

Az emberi marketingszakemberek már nem tudják egyedül elvégezni az egészet (és az idegen marketingeseket sehol sem találják). Senki sem hibás; csak ott vagyunk, ahol ma vagyunk. Emberfeletti emberek vagy idegenek hiányában az AI marad.

Az AI egy extra kézkészletet ígér, amely optimalizálja, elemzi, létrehozza, teszteli, kézbesíti és akár másolatot is ír neked! Az idősebb marketingszakemberek felmérése azt találta 47% azt akarja, hogy a technológia nagyobb szerepet játsszon szervezetük marketingjében, és 73% tervezi az AI-ba fektetni hogy támogassa a marketinget a következő 18 hónapban.

A másik szép dolog az AI-ban? Csakúgy, mint az e-mail, ez is bizonyíthatja, hogy többletbevétel jelent meg. Tehát legközelebb, amikor Steve arról kezd beszélni, hogy milyen legyen a TikTok táncstratégiája, megmutathatja neki a pénzt – aztán az ajtót.

* * *

A szerencsés marketingesek, akiknek még van munkájuk, valószínűleg sokkal szerencsésebbnek éreznék magukat, ha képesek lennének lépést tartani a vállukra nehezedő egyre nehezebb teherrel.

De soha ne félj, marketingesek: Ez is elmúlik.

A megfelelő csatornák rangsorolásával és az AI hozzáadásával segítséget nyújthat a könnyű légzéshez.


Source link


8 Views 0 Ratings Rate it