5 javítás a tartalmi szűk keresztmetszetek elkerülésére

Avatar admin | 2021.03.22. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Mindannyian ismerjük az álmot, igaz? Lenyűgöző, vonzó tartalmat hozunk létre és terjesztünk, mert:

Mindannyian ismerjük a valóságot, igaz? Szigorú határidőket viselünk, túl sokáig töltünk vásárlást és jóváhagyásokat, és látjuk, hogy az új tartalmi kérelmek felhalmozódnak. Folyamatosan küzdünk a márka méltó, értékekben gazdag tartalmának kifejlesztéséért folytatott jó küzdelemért is.

2020-ban még néhány akadályt megörököltünk annak érdekében, hogy minden mozogjon, és kapcsolatban maradhassunk a szélesebb szervezettel a folyamatos működés érdekében befizet a tartalommarketing támogatása.

Bár nem tudunk mindent megoldani, dolgozhatunk azon szűk keresztmetszetek kijavításán, amelyek sokkal közelebb viszik az álmot a valósághoz.

Javítsa a szűk keresztmetszeteket, hogy a tartalom létrehozása álomélmé váljon – mondja a @Fi_digitaldrum a @CMIContent segítségével. Kattintson a tweetelésre

Mi a tartalmi szűk keresztmetszet?

A tartalmi szűk keresztmetszet akkor fordul elő, amikor a tartalom iránti igény meghaladja a szervezet azon képességét, hogy időben kielégítse ezt az igényt. Noha ezt egyszerűen megfogalmazták, a szűk keresztmetszetet okozó tényezők és körülmények sokak, és néha nem is nyilvánvalóak:

 • A kérelmek meghaladják a rendelkezésre álló forrásokat.
 • A tartalmi stratégiát nem használják (vagy nem elég részletesek).
 • Tartalom silók megnehezíti, ha nem lehetetlenné teszi az együttműködést.
 • A folyamat kezeléséhez több eszközt használnak.
 • A tartalmi elemeket nem könnyű megtalálni.
 • Az érintettek csak a részüket ismerik a folyamatban.

Most nézzünk meg öt javítást a tartalmi szűk keresztmetszetek összetörésére.

1. szűk keresztmetszet: Nézze meg tartalmi stratégiáját

Az egész a nagy tervvel kezdődik. Győződjön meg róla, hogy tartalmi stratégia tervrajzként szolgál mindannak, ami tartalom létrehozásával jár a szervezet számára. Olyan szempontokat kell rögzítenie, mint:

 • A szervezet marketingje célok és célkitűzések
 • Témák és témák
 • Tartalmi formátumok
 • Szállítási csatornák
 • Források (aki részt vesz)
 • Időkeret

Ezeknek az adatoknak a nagyításával szűkíti az előállítandó tartalom kritériumait, és könnyebben azonosíthatja, hogy milyen tartalmi kérelmek, ötletek, koncepciók stb. Kívül esnek ezeken a határokon.

Ha a vállalat tartalmi stratégiája alapján eleve elutasítja a tartalmi kérelmeket és ötleteket, akkor kevésbé valószínű, hogy a tartalom elakad a folyamatban, mert nem felel meg a stratégiának.

A #ContentStrategy segítségével elutasíthatja azokat a kérelmeket, amelyek valószínűleg a tartalmi szűk keresztmetszetekbe ragadtak volna – mondja @Fi_digitaldrum a @CMIContent segítségével. Kattintson a tweetelésre

Próbálja ki ezeket az erőforrásokat:

2. szűk keresztmetszet: Építsen jobb szintű együttműködést

A tartalomfejlesztés valószínűleg több embert is bevon a szervezetébe. Minden embernek eleget kell tennie szerep a tartalmi projektben, így jó úton marad.

Gyakran azonban a felek nem feltétlenül értik a szerepüket vagy azt, hogy szerepük hogyan befolyásolja mások szerepét és felelősségét. Ezért meg kell határoznia, hogy ki, mikor és mit fog csinálni, és ezt meg kell terveznie az összes szakaszban, az első vázlattól a szerkesztésig, a jóváhagyásokig és a közzétételig.

Vigyázat: Ne feltételezzük, hogy valaki szerepét és felelősségét dokumentálja, ami azt jelenti, hogy elfogadja őket. Vigyázzon őszintén, és vonja be ezeket az érdekelt feleket (és / vagy vezetőiket), mielőtt befejezné a szerepek és felelősségek útmutatását.

Próbálja ki ezeket az erőforrásokat:

Palacknyak javítás 3: Korszerűsítse a technológiát

Rendezte tartalmi stratégiáját, és kollégái készen állnak a pályára lépésre és a részükre. De mi a helyzet azokkal a digitális rendszerekkel, amelyeket az összes tartalom kezelésére használnak?

Nem ritka, hogy a marketing részlegek többféle szoftvert, online dokumentumot és kommunikációs módszert használnak a kezelésükhöz tartalmi műveletek. De több eszköz használata megnyitja a lehetőséget további szűk keresztmetszetekre.

A központosított platform használata számos előnnyel járhat a csapat (és a tágabb szervezet) számára. Az egyetlen rendszer nemcsak a jobb együttműködést segíti elő, hanem jobb láthatóságot és könnyebb hozzáférést biztosít a tartalmi eszközökhöz. Önmagában ez a két előny takarékoskodik a csapattal.

A központosított platform megkönnyítheti a jobb együttműködést, jobb láthatóságot és könnyebb hozzáférést a #content eszközökhöz – mondja @Fi_digitaldrum @CMIContent. Kattintson a tweetelésre

Egy eszköz használata jobb összehangolást biztosít a csapatok és az osztályok között, mivel mindenki ugyanazon a rendszeren dolgozik. Ez lehetővé teszi mindenki számára, hogy megnézze a tartalmi eszköz fejlesztésének állapotát – valószínűleg a „ki elszámoltatható” személy nagyobb valószínűséggel tartja be határidejét.

Próbálja ki ezt az erőforrást:

4. szűk keresztmetszet: Reális tartalmi munkafolyamatok kidolgozása és bevezetése

A legújabb CMI-kutatások azt mondja nekünk, hogy a „folyamatok hiánya” a legnagyobb oka annak, hogy a szervezetek nem stratégiai megközelítést alkalmaznak tartalmuk kezelésére. Egyetlen folyamat sem – vagy túl sok folyamat – valóban lelassíthatja a tartalom létrehozását.

A folyamatok hiányát bemutató diagram a legnagyobb oka annak, hogy a szervezetek nem követnek stratégiai megközelítést tartalmuk kezelésére a Content Marketing Institute kutatásain keresztül.

Egyetlen folyamat sem – vagy túl sok folyamat – valóban lelassíthatja a #ContentCreation -ot – mondja a @Fi_digitaldrum a @CMIContent-en keresztül. Kattintson a tweetelésre

A tartalmi munkafolyamat dokumentálása csak az első három szűk keresztmetszet javításának befejezése után segít. Részletezze az egyes tartalmi elemtípusok folyamatát – adjon meg neveket és dátumokat, amikor új projekt jön létre. Ez részben csökkenti a tartalmi szűk keresztmetszetek lehetőségét, mert demisztizálja a folyamatot, és új szintű átláthatóságot biztosít.

Itt van a tartalmi munkafolyamat, felvázolja azokat a lépéseket és műveleteket, amelyek lehetővé teszik a tartalom létrehozásának folyamatát:

A tartalom munkafolyamatának képe, amely felvázolja azokat a lépéseket és műveleteket, amelyek lehetővé teszik a tartalom létrehozásának folyamatát: Ötletek, vázlat, szerkesztői áttekintés, szükséges szerkesztések, közzétételre jóváhagyott és élő.

Próbálja ki ezeket az erőforrásokat:

5. szűk keresztmetszet: Vizsgálja meg a közzétett tartalom teljesítményét

Valami, amit gyakran elhanyagolunk – mivel mindannyian annyira elfoglaltak vagyunk, hogy az új tartalmakat megtervezzük, előállítsuk és közzétegyük – megvizsgáljuk, hogyan teljesítettek a közzétett tartalmak.

Ha tapasztalataim hasonlítanak az enyémhez, lehet, hogy van egy furcsa darab, amelyet összeszorítottál a fogaidkal, mert nem hitted, hogy valóban szükség van rá, vagy akár ilyen jó is. Nem lenne jó bebizonyítani, hogy nem működött, ezért nem kell újra hasonlót tennie?

Megértheti, hogy mi a tartalom működik, és mi nem, az adatok felhasználásával és átvizsgálásával A Google Analytics vagy a tartalommarketing platformja.

Igen, ennek az elemzésnek az elvégzése időbefektetés, de jó időfelhasználás. Meghatározhatja, hogy mely tartalmi eszközök:

 • Keressék megtartásukat – megfelelő szintű társadalmi forgalmat biztosítva eljegyzés, és / vagy vezet
 • Túllépi az elvárásokat – új forgalom, társadalmi elkötelezettség és / vagy potenciális ügyfelek elérése
 • Nem hogy hatást gyakoroljon a közönségére – kevés megtekintés és / vagy magas visszafordulási arány

Ezen eredmények alapján csökkenteni lehet a jövőbeni szűk keresztmetszeteket. Most már jobban tudja, mi működik a közönséggel, és mi a tartalom nem értékes, és jobb döntéseket hozhat a létrehozandó tartalomról. Az elemzés szilárd bizonyítékokat is szolgáltat, amelyek segítségével visszavonhatja az új ötleteket vagy kérelmeket, amelyek még nem működtek.

Próbálja ki ezeket az erőforrásokat:

Élni az álmot

Tartalomalkotóként mindannyian arra törekszünk, hogy közönségünknek a megfelelő időben, a megfelelő helyen megadjuk a szükséges és kívánt tartalmat.

De túl gyakran a tartalmi kérelmek mennyisége, a belső érdekeltek száma, valamint a hiányzó tartalmi stratégiák és munkafolyamatok olyan sok szűk keresztmetszetet okoznak, amelyeket nem tudunk teljesíteni.

Ennek az öt szűk keresztmetszetnek a javításával hamarosan élhet a tartalomalkotó álmaival – és a közönsége ennek megfelelően reagál.

Nézze meg az igény szerinti webszemináriumot, A tartalmi munkafolyamatok javítása: 4 bevált módszer a tartalommarketing egyszerűsítésére, további útmutatásért, amely segít megélni a tartalomkészítő álmát.

Borítókép: Joseph Kalinowski / Content Marketing Institute

Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok