6 módszer a Facebook dinamikus termékhirdetéseinek testreszabására a maximális teljesítmény érdekében

Avatar admin | 2021.03.11. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

A katalógus-kampányok nagyszerű módja annak, hogy egy termékcsatornát felhasználva hirdetések készíthetők legyenek a Facebookon és az Instagramon. Miután az integráció befejeződött, nagyon könnyű kampányokat indítani és elindítani, és eladni kezdeni.

facebook dinamikus termékhirdetések

Noha a Katalógus kampányok alapértelmezett beállításai nagyon jól tudnak teljesíteni, számos módon testreszabhatja a kampányokat, hogy biztosan elérje a megfelelő felhasználókat a megfelelő termékekkel és a megfelelő módon.

Ebben a bejegyzésben át szeretném vinni néhány kedvenc módszeremet, hogy megbizonyosodjak róla, hogy éppen ezt csinálom.

6 lépés a Facebook dinamikus termékhirdetéseinek testreszabásához

A Facebook dinamikus termékhirdetéseiben számos különböző elem testreszabható, beleértve a hirdetés szövegét, az árakat, a kereteket, a képbemutatót, a hirdetésformátumokat, a bevezető kártyákat és egyebeket. Nézzük meg közelebbről mindegyiket.

1. Használjon dinamikus szöveget a hírcsatornából a hirdetés másolatában

Amikor a hirdetés szövegének megírása, A Facebook lehetővé teszi, hogy dinamikusan behúzza a szöveget a hírcsatornából, hogy a hirdetés a lehető legösszetartóbb legyen a megjelenített termékekkel.

dinamikus facebook termékhirdetések dinamikus szöveg

Amikor az egyik szövegmezőben tartózkodik, akkor a kliens a mező végén található + gombra kattintva láthatja a rendelkezésre álló változók teljes listáját.

facebook dinamikus termékhirdetések egyéni címkék

Attól függően, hogy hogyan szeretné keretezni a termékeit, ezek bármely kombinációját használhatja készítsen vonzó hirdetést.

a facebook dinamikus termékhirdetések elsődleges szövege

Vagy ezeket használhatja egyedüli szövegként a térben, vagy egyéni üzeneteket írhat a dinamikus mezők köré tükrözze a márkáját.

2. A képek testreszabása az árak / keretek alapján

A szöveg mellett a képeket is felviheti a hírcsatornából. Az első út a legalapvetőbb, de ennek nagy hatása lehet.

facebook dinamikus termékhirdetések katalógus kártyák

Új hirdetés hozzáadásakor kattintson a Kreatív eszközök elemre, majd válassza ki, hogyan szabja testre a kreatívokat.

facebook dinamikus termékhirdetések

Az első lehetőség a Kép levágása. Itt kiválaszthatja, hogyan rendezze el a képet a hirdetés hírcsatornájából. Attól függően, hogy milyen a fotózása, lehet, hogy van értelme a Nagyítás, Kicsinyítés vagy a Vágás és illesztés lehetőségre.

Ideális esetben a termék el fogja foglalni a hirdetésben a legtöbb helyet, így az nagy, könnyen áttekinthető, és a felhasználó számára a lehető legjobban érzékeli, hogy mit fog szerezni.

facebook dinamikus termékhirdetések kreatív eszközök

A második lehetőség egy keret hozzáadása. A keretek lehetővé teszik, hogy szó szerint keretet helyezzen maga a termék köré. Amint itt láthatja, ezek akkor működnek a legjobban, ha korlátozott a szövege és átlátszó a háttere, hogy a termék át tudjon ragyogni.

A facebook dinamikus termékhirdetések keretet adnak hozzá

Végül hozzáadhat Katalógusadatokat a képhez, ugyanúgy, ahogyan a szövegmezőknél is.

facebook dinamikus termékhirdetések katalógus információ

Itt csak néhány lehetőség van, amelyek leginkább az árra összpontosítanak, de ez kényszerítő módja lehet ragadja meg a figyelmet a Facebook vagy az Instagram platformon. A fenti képen látható az Átütési Ára, beleértve az eredetit áthúzással, majd az új eladási árat, hogy megmutassa a kedvezményt.

Mostantól láthatja a különböző karokat is, amelyekkel az új szöveget testreszabhatja. Megváltoztathatja az ár mező alakját, betűkészletét, az alakzat színét, valamint a szöveget, kiválaszthatja az átlátszatlanságot és a pozíciót a kreatívon belül.

3. Használja a diavetítéseket, ahol lehetséges

Tudta, hogy minden egyes termékhez több kép is tartozik a hírcsatornában, majd ezt a képsorozatot diavetítéssé alakíthatja?

Nos, most megteszed.

facebook dinamikus termékhirdetések diavetítés

Az egyik kérdés, amelyet sok márka felvet a dinamikus termékhirdetésekkel kapcsolatban, az az, hogy általában kevésbé néznek ki, mint egyetlen termék fehér alapon vonzóak.

De ha több képe van, mindet képpé alakíthatja szemrevaló diavetítés.

facebook dinamikus termékhirdetések diavetítés

A fenti képen öt kép látható ugyanarról a termékről. Kettő közel azonos, de a másik három jobb munkát végez, bemutatva a szék kivitelezését és a valós élet színpadi bemutatását. Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy ezeknek a képeknek a kombinációja vonzóbb hirdetést eredményez, mint csupán a jobb oldalon bemutatott egyetlen termék képe.

4. Legyen szelektív a termékeivel

Eltekintve a kreatív optimalizálása, gondolja át, milyen termékeket hirdet.

A legkeresettebbeket használja? Csak olyan dolgokat mutat be, amelyek mindig akciósak? A márka kapcsokra vagy az extrákra koncentrál?

Attól függően, hogy mit szeretne eljuttatni az ügyfelekhez, kiválaszthatja, mely termékeket reklámozza, és néhányat teljesen kihagyhat a hírcsatornából.

Termékkészlet létrehozása a Facebookon nagyon egyszerű és segít összpontosítani csak egy bizonyos tétellistára, nem pedig a teljes katalógusra.

facebook dinamikus termékhirdetések kereskedelem menedzsere

A Commerce Managerben fejezze le a felület bal oldalát, és kattintson a Beállítások elemre.

A facebook dinamikus termékhirdetések készlete

Ott, a jobb felső sarokban megkezdheti a termékkészletek létrehozását akár a hírcsatornában található szűrési lehetőségek használatával, akár manuálisan egyenként.

facebook dinamikus termékhirdetések termékkészletek

Ha ezt a termékkészletet alkalmazni szeretné kampányaiban, egyszerűen lépjen a Hirdetéskészlet szintre, és állítsa be a hírcsatorna körüli beállításokat.

Most az adott hirdetéskészletben a dinamikus termékhirdetésekben megjelenő összes termék csak az Ön által a Commerce Managerben létrehozott termékkészletből jelenik meg.

5. Tesztelje az összes hirdetésformátumot

A bejegyzés többségében példákat mutattam be Körhinta hirdetések (és az ezt követő tipp nem lesz más), de három különböző típusú hirdetést használhat a dinamikus termékhirdetésekben.

facebook dinamikus termékhirdetések formátumai

Bármilyen vonzó is lehet a körhinta, az egyképes hirdetések gyakran nagyon jól teljesítenek a Facebookon. Ahelyett, hogy különféle kártyákon több lehetőséget mutatna, ez a hirdetés csak egyetlen terméket jelenít meg. Bizonyos számlákon ez nagy előny lehet, mivel konkrétan elkészítheti a hirdetések másolatát az egyes termékekhez, tudván, hogy nagyobb tartományok nem jelennek meg a körhintában.

facebook dinamikus termékhirdetések gyűjteménye

Ezenkívül a Gyűjteményi hirdetések nagyszerű módja lehet annak, hogy hirdetéseinek kurátora és dinamikája is megjelenjen. Ezeknél a hirdetéseknél továbbra is kihasználja a katalógus hírcsatornáját a hirdetések és a azonnali élmény, de kiválaszthat egy képet / videót is az élmény megkezdéséhez.

6. Használjon kurátoros bevezető kártyát

Őszintén szólva valószínűleg ez az egyik kedvenc testreszabásom, amelyet elvégezhet egy dinamikus termék körhinta hirdetésen. Ez sem igényel semmilyen divatos munkát belül Facebook hirdetések működőképessé tétele vagy több kép hozzáadása a termékcsatornához.

facebook dinamikus termékhirdetések kurátora intro kártya

Közvetlenül a Catalog kártya alatt kattintson a Kártya hozzáadása elemre, és válassza az Intro Card lehetőséget.

facebook dinamikus termékhirdetések bevezető kártya

Innen létrehozhat egy szabványos körhinta kártyát, ugyanúgy, mint egy konverzióközpontú kampányban.

Ez a legegyszerűbb módja a körhinta-hirdetés testreszabásának a DPA-ban, hogy az elején nagyon figyelemfelkeltő legyen, majd lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a hírcsatornájukból utána végiggörgessék a körhinta kártyák szokásos készletét a termékképekkel.

Az első kihívás 2006 – ban értékesítés a Facebookon az Instagram pedig elég vonzó hirdetéssel rendelkezik ahhoz, hogy a felhasználó abbahagyja a görgetést. Ha attól tart, hogy egy fehér háttérrel rendelkező termékkép nem teszi ezt meg, akkor használjon Intro kártyát a teljesen elkészített első benyomáshoz, majd hagyja, hogy a felhasználó a hirdetés többi részében böngésszen az Ön termékeiben.

Testreszabhatja Facebook dinamikus termékhirdetéseit még ma

Számos módon testreszabhatja dinamikus termékhirdetéseit úgy, hogy figyelemfelkeltő és konverziós legyen, anélkül, hogy rengeteg időt kellene töltenie. Remélhetőleg ezek a tippek arra késztették Önt, hogy elgondolkodjon arról, hogyan gyarapíthatja hirdetéseit, és hogyan kezdhet el többet eladni a Facebook és az Instagram katalógusából:

  1. Használja ki a hírcsatornából származó dinamikus szöveget hirdetési példányban
  2. A képek testreszabása az árak / keretek alapján
  3. Használja a diavetítéseket, ahol lehetséges
  4. Legyen szelektív termékeivel
  5. Tesztelje az összes hirdetésformátumot
  6. Használjon kurált bevezető kártyát

Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok