6 okos kerti projekt, csak botokkal és gallyakkal

Avatar admin | 2021.05.15. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Inspirációt keres a következő projektjéhez? Miért ne fontolhatnánk meg egy botot és gallyat használó kerti projektet – olyan dolgokat, amelyek valószínűleg bőségesen vannak az év bizonyos szakaszaiban?

kerti botokkal és gallyakkal kollázsba szerkesztett projektek

Amikor bekövetkezik az esés, nem ritka, hogy sok gally hull le az egész helyről, amikor a fák levetik levelüket, és az őszi szélvihar a csupasz ágakat a földre dönti. Időnként úgy tűnik, hogy ezek a gallyak átveszik az udvarodat!

Azonban olyan sok kézművesség van, amelyet meg lehet csinálni ezekkel a gallyakkal, amelyek segítenek a helyükön tartani, és valami szépet adnak otthonához. Ahelyett, hogy kidobná ezeket a gallyakat, és remélné, hogy nem töltik meg a szemetet, (vagy akár komposztálhatja őket, a biokertész megoldása a gyep törmelékére), miért ne próbálna valami szórakoztatóbbá és újszerűbbé tenni őket?

Annyi mindent megtehetsz az otthona körüli botokkal és gallyakkal, vagy akár a parkban vagy a sétánál találtakkal.

Néhány kézműves kellékkel és egy kis kreativitással biztosan talál néhány nagyszerű dolgot, amelyet megtehetsz ezekkel a botokkal, amelyek felpezsdítik otthonodat és jól hasznosítják őket.

Itt van a hat legjobb kertészeti projekt, amely botokat és gallyakat használ. És ha ezzel készen vagy, akkor van Még 25 itt.

1. Készítsen egy gallyrácsot

gallyrácsos emelt ágy a kertben, ültetésre készül

Az első projekt, amelyet meg kell próbálnia, egy gallyrács. Ez segít létrehozni valami szépet, amelyet otthonában vagy a szabadban használhat dekorációként. Ezt olyan egyszerűvé vagy bonyolulttá teheti, amennyit csak akar. A kezdéshez kövesse az alábbi lépéseket.

Készítse elő az anyagokat

Kezdje azzal, hogy gyémántmintás gallyrácsot készít, amelynek átmérője körülbelül fél centi. A rugalmas hajtásokat itt a legkönnyebb elvégezni, de különböző típusú gallyakat használhat, mint juhar, kutyafa vagy cserjefűz.
A három láb magas és tíz láb hosszú rácshoz körülbelül 60 három és négy láb hosszú botra van szükség, majd néhány hosszabbra vagy néhány kerti tétre a kezdéshez.

Fektesse le a keretet

Most meg kell rendezni a botokat hossz szerint. Először a leghosszabbakat használja. Elvehet néhányat zsinór körülbelül öt-hat hüvelyk hosszúságúra, és oldalra állítsa őket. Tolja a támasztóbotokat, hogy hat centiméterrel a talajba kerüljenek, egyet a rács mindkét végén, egyet pedig középen.
Ezután a zsineget mindkét végén rögzítheti a tartóhoz, közvetlenül a talaj fölé helyezve, egy útmutatóként az egyenes vonal megtartásához. Itt az ideje, hogy kivágja a mérőpálcákat, egy öt hüvelyk a távolságra, egy másik pedig a magasság ellenőrzése három lábon.

Állítsa be az első átlókat

Innen középre állíthatja az öt hüvelykes távolságtartót közvetlenül a középső támasztórúdba és az aljára. A kalauz mindkét végén egy botot kell vennie, és átlósan be kell helyeznie a földbe.
Tegye be körülbelül három hüvelyk mélységbe, és 60 fokon haladjon. Tartsa ezeket az átlókat párhuzamosan egymással. Ha elkészült, az első botok tövében helyezze be ezeket ellentétes irányba, ügyelve arra, hogy az átkelés a támasztóbot előtt történjen.

Szőj több botot

Váltakozó oldalak, miközben az öt hüvelykes távtartót is használja, további három átlót adva az első irányba, majd hármat a másik irányba. Szőheted őket egymásba és ki, így minden kereszteződésben.
Ezután kösse össze a rudakat a rács tetején, közepén és alján. Középtől kifelé kell dolgozni, hozzáadva a szövést és a pálcák bekötését. Végül kösse össze a keresztező botokat ennek mindkét végén.

Vágja le a végeket

Tegyen egy lépést hátra a rácsról, és nézze át, hogy vannak-e olyan területek, amelyeket ki kell igazítani, rögzíteni vagy eltávolítani.
Állítsa be a botok egy részét, és szükség esetén vonja vissza őket. Ezután levághatja az összes gallyat a tetején, hogy segítsen tiszta, szép megjelenésű vonalat kapni. Ez a rács vége. Ezután hozzáadhat bármilyen virágot vagy növényt, amelyet szeretne. Lehet, hogy hozzá kell adnia egy kis extra támogatást néhány nehezebb növényhez, például a paradicsomhoz, ha ezeket használni kívánja (megtalálhatja tippjeink a paradicsom termesztéséhez itt).

2. Rusztikus gallylevél

juharlevél a kék ég ellen

Ez egy újabb gallydíszítés, amely kiemelkedően fog kinézni otthonában. Hihetetlenül egyszerű elkészíteni is.

Először össze kell gyűjtenie a kívánt gallyakat. Szüksége van rájuk, hogy elég egyenesek legyenek ehhez az egyhez, de jó, ha van rajta néhány ág és gomb, hogy egyedibbé tegyék a levelét.

Ha készen áll, kaphat újságpapírt, és rajzolhat egy juharlevél körvonalait úgy, ahogyan szeretné, hogy a végső projekt megjelenjen. Ezután a botokat közvetlenül a körvonal köré helyezheti. Használja a metszőollót, miután felsorakoztatta őket a papírra. Miután elkészült a körvonal, a saját segítségével ragaszthatja össze ragasztópisztoly. Ezután használja a többi botot a levél visszatöltésére, és még egyedibbé varázsolja.

Legyen olyan kreatív ezzel az emberrel, amennyit csak szeretne. Készíthet egy egyszerű levelet, vagy bármilyen tetszőleges termékké alakíthatja, ugyanazzal az ötlettel. Ha maradt még egy kis húr a ragasztóból, csak használjon rajta egy hajszárítót néhány percig, és minden megtisztul, és otthagy egy gyönyörű levelet, amelyet szeretni fog.

3. Gally Garland

gallyakból készült koszorú, otthoni karácsonyi dekorációhoz

Akár az udvarában lévő gallyakból, akár a környéken található koszorúkat is készíthet. Ez egy nagyszerű karácsonyi dekoráció lehet, amelyet senki más nem talál otthonában.

Íme a követendő lépések.

Gyűjtse össze a gallyakat és az ágakat: Kimehet az udvarára, hogy találjon néhányat, vagy olcsón találjon egy csomó hamisat a helyi takarékboltban. Döntse el a vastagságot: Ez segít abban, hogy kitalálja, meddig kell vágnia a gallyakat ennek a projektnek.

Mérje meg a húrot. A megfelelő hosszúság körülbelül két kar hossza lesz. Ha ennél hosszabb ideig végzi, akkor azt tapasztalja, hogy a csomók megkötése nehezebb, mint szeretné.

Ezután keresse meg a húr közepét, és kösse szorosan az egyik gallyat egy vagy két csomó alá. Érdemes itt egy kis forró ragasztót használni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gallyak a helyükön maradnak-e.

Most létrehozhat egy hurkot, csúsztathatja a gallyat a helyére, és feltétlenül húzza meg a húrot, hogy a helyére kerüljön. Folytassa további gallyak hozzáadásával, ügyelve arra, hogy szorosan csomózza őket, amíg a húr el nem fogy.

Tegye ezt néhányszor, hogy a koszorú olyan hosszú legyen, amennyire csak szeretné. Kösse össze az összes darabot, majd vágja le a madzagot, hogy ne mindenhol ragadjon ki. Díszítsen a terveknek megfelelően, és ha kész, helyezze el a koszorút az otthon körül.

Ez nagyon ünnepi alkotássá tehető, amelyet otthonosan élvezhetünk. Adjon hozzá egy kis zölddarabot vagy egy kis vöröset, hogy popsává váljon – minden kétséget kizáróan olyan dolgot hoz létre, amely teljesen egyedi az otthona számára. Kicsit kevésbé rusztikus dologért megpróbálhatja ez a karácsonyi koszorú.

4. Növényjelzők

növényi markerek felhasználásával gallyakat egy fazékba

Akár gallyakból is készíthet növényi jelölőket a kertjében. Ezeket egyszerűen lehet elkészíteni, és mindaddig, amíg sikerül megtalálni néhány jó gallyat, pillanatok alatt elkészítheti. Ráadásul nem kell attól tartania, hogy pénzt költenek drága, biológiailag nem lebontható műanyag növényjelzőkre az óvodában vagy a kertészeti üzletben. Ez win-win!

Néhány lépés, amelyet felhasználhat saját növényjelzőinek elkészítéséhez, a következők.

Gyűjtse össze a szükséges gallyakat: használhat néhány gallyat, amelyek a földre hullanak, vagy kivághat néhányat az udvar fáiról.

Fogd le egy kicsit az egyik gally végét. A munkához laposnak kell lennie. A hámozó nem fog olyan jól működni, mint a éles kés jó állapotban. A gallyat mindig törje meg, hogy eltűnjön magától.

Használja a hegyes hegyét fatüzelésű szerszám, kiírhatja a növények és a gyógynövények nevét a gally fonnyadt területére. Minél többször megy át a szavakon, annál sötétebb lesz az egész.

5. Lógólétra

gallyakból készült létra a növények felakasztására vagy szőlő növények számára

A gallyakból készült függő létra igazán szépnek tűnhet otthonának dekorációjaként, és a befejezéshez nem kell kar és láb költsége. Ehhez csak néhány dologra lesz szükség.

Létra esetén egy kicsit vastagabb gallyakkal kell járnia, így ez megjelenik. Mivel ez nem egy létra lesz, amin mászol, nincs szükség hatalmas gallyakra – körülbelül egy hüvelyk átmérőjű jól fog működni ehhez. Az az erő, amelyet szeretne az elemtől, segít kitalálni a gallyak megfelelő vastagságát.

Akkor itt az ideje, hogy kimenjen a szabadba, és összegyűjtse a projektjéhez szükséges gallyakat. Erre a lehullott gallyak a legjobbak, mint az élő, zöldek – minél szárazabbak a gallyak, annál jobb. Szüksége van a kemény, száraz és merev darabokra. Ha egy kicsit meg akarja hajlítani a létralépcsőket, hogy megváltoztassa az egész alakját, akkor néhány zöldellő gallyat kell használnia.

Válassza ki a létra méretét. Használhatja a metszéscsíkok segíteni.

Ki kell választania a létra magasságát és lépésenkénti lépését, mielőtt levágná. Például, ha három láb és hat hüvelyk széles létra készítene a hat hüvelyk távolságra lévő lépcsőkkel, akkor két ágra, amely három láb, és hat ágra, amelyek nyolc hüvelykre van szüksége. Ez ad egy kis extra helyet a segítségedre. Rögzítse a lépéseket az oldalsó darabokkal.

Ha készen áll, ki kell gördítenie a huzal az első két gallyra, amelyet használni kíván. Ezután becsavarhatja a drótot egy X-be, hogy a merőleges ízületek létrejöjjenek, és egy nyolcas ábrával fejezze be a párhuzamos gallyak körül. Szorosan kell tartani a vezetéket. Nagyon jó, ha egy kicsit ás vagy belevág a fába. Ez elősegíti, hogy a gallyak később a drótban maradjanak. Az egyes csatlakozások becsomagolása után csúsztassa a vezetéket a gallyakhoz a lehető legközelebb, hogy a létra készítésekor ne pazaroljon huzalt.

6. Fazéktartó

gallyfazék, gallyültető, gallyakból készült edénytartó és bot az ablakpárkánynál

Nem az a fazéktartó, amellyel az edényeket kivenné a sütőből – ehelyett ezt a projektet arra használják, hogy tartályokat tároljon kedvenc gyógynövényei, zöldségei és dísznövényei elültetéséhez. Ez egy szórakoztató projekt, amelyet megtehetsz, hogy felhasználd az összes lehullott gallyat és botot a gyepeden – és ez egyáltalán nem tart sokáig. Így teheti meg.

Mérje meg a gallyakat a virágcserép méretével. Használja a kerti fogó hogy a kívánt méretre vágja le őket. Vágjon egy darabot zsinór. Ezt hosszúnak kell elkészítenie, majd a zsineg darabját félbehajtani. Vegye a hurkot a közepén, és kétszer tekerje át az egyiket. Ezt az egyik végén kell megtenni, majd egyszer meg kell kötni.

Ismételje meg ezt a folyamatot az összes gallyával.

Ezután ellenőrizze mindezek hosszát a fazékhoz képest, hogy szükséges-e további gallyak. A gallyaknak átfedés nélkül kell találkozniuk. A másik oldalon hasonló módon kösse össze a gallyakat. Hajtson be egy csíkot zsákvászon hogy elrejtse a széleit és segítsen a virágcserép köré tekerni. Ezt együtt tarthatja néhány zsineggel.

Tekerje az ágakat az edény köré, és kösse össze a végeket. Vágja le a végeit, vagy kösse be egy íjba, hogy befejezze a megjelenést.

Hasznosítsa újra a kerti törmeléket szórakoztató botokkal és gallyakkal!

Ahelyett, hogy kidobná az otthonában lévő gallyakat, fontolja meg, hogy valami igazán szépet készítsen belőlük. Annyi mindent megtehetsz az otthoni gallyakkal, csak meg kell tanulnod, hogyan kell őket megfelelően csinálni.
Nézzen meg néhány ilyen kertészeti projektet, amelyek botokkal és gallyakkal segítenek az indulásban. Nagyszerűek gyerekeknek és családoknak is!

Kiváltottuk az étvágyat a kerti barkácsprojektek iránt? Kipróbálhatja a mi DIY világítási projektek itt.


Forrás link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok