7 legjobb eszköz a strukturált adatok (séma) teszteléséhez és végrehajtásához

Avatar admin | 2021.02.07. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

A strukturált adatok létrehozása és kezelése kihívást jelent és időigényes lehet.

Egy egyszerű hiba a JSON kód megakadályozhatja a strukturált adatok érvényesítését a Google strukturált adat eszközében.

Ugyanakkor a strukturált adatok (vagy sémák) jobban segítik a Google-t értsd meg a tartalmadat mivel szándéka alapján a legjobb eredményt kívánja elérni a keresők számára.

Éppen ezért ezek a gazdag eredmények segíthetnek a tartalmában kiemelkedik és több kattintást, megjelenítést stb.

Szerencsére vannak olyan platformok és eszközök, amelyek segíthetnek a strukturált adatok legújabb változásainak létrehozásában, kezelésében és naprakészen tartásában.

Nézze meg az alábbi hét kedvenc eszközemet, külön sorrendben.

1. Séma alkalmazás

Ez a legátfogóbb eszköz odakint.

A Séma alkalmazás a go-to eszköz, amikor végrehajtani, tesztelni, kezelni és naprakészen akarom tartani a strukturált adatok változásait és frissítéseit.

Félelmetes információs könyvtáruk van, amely segít az azonosításban schema.org típusok és összekötő adatok, népszerű típusok és tulajdonságok stb.

Személy szerint úgy gondolom, hogy a Séma alkalmazás túl sok információt ad, amelyek időnként kissé elsöprőek lehetnek.

Azonban ez még mindig a legjobb sémaerőforrás és -kezelő eszköz.

A sok dolog, amit szeretem a Séma alkalmazásban, az, hogy módjuk van strukturált adatok meghatározására a Wikivel.

Például, ha optimalizálni akarom a termékoldalakat a Build-A-Bear webhelyen, beírhatom [build-a-bear] és automatikusan megtalálják a Wiki bejegyzést a strukturált adatok meghatározásához; ebben az esetben: https://en.wikipedia.org/wiki/Build-A-Bear_Workshop.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Egy másik nagyszerű tulajdonság, hogy ez a legátfogóbb eszköz az összes strukturált adattípus megtalálásához.

Schema App

A Séma alkalmazás ajánlott és kötelező mezőket is tartalmaz annak bemutatásához, hogy mely tulajdonságokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy gazdag eredményekként jelenjen meg, a jó jelentéskészítés, az adatkiemelő stb. Mellett.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

2. Merkle strukturált adatok eszköz

Amikor gyorsan kell generálnom néhány alapvető strukturált adatot, például a szervezést vagy a GYIK-et, ideális a Merkle strukturált adatok eszköze.

Gyorsan megtalálhatja az alapvető strukturált adattípusokat, és sémákat generálhat a zsemlemorzsához, az eseményhez, az útmutatóhoz vagy az álláshirdetéshez, hogy csak néhányat említsünk.

Ezután kipróbálhatja, lemásolhatja és hozzáadhatja webhelyéhez.

Az eszköz egyetlen hátránya, hogy csak az alapvető szerkezettípusokat sorolja fel, és nincsenek átfogó strukturált adatai, szókészletei, szószedetei stb.

Ennek ellenére remek eszköz.

Merkle strukturált adatok eszköz

3. Hall-elemzés

Ez az eszköz, akárcsak Merkle, gyorsan képes strukturált adatok előállítására, de csak azokra korlátozódik helyi vállalkozás, személy, termék, esemény, szervezet és webhely.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Nem csak ezt, de be kell másolnia és be kell illesztenie a kódot a Google strukturált adateszközébe, és tesztelnie kell, hogy működik-e.

Hall Analysis, strukturált adatok eszköz

A Merkle viszont lehetőséget ad arra, hogy ott tesztelje, és strukturáltabb adattípusokat kínál.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

4. A RankRanger strukturált adatok eszköz

A RankRanger sokféle strukturált adattípust kínál tesztelésre, beleértve a COVID-19 speciális közleményeit (amelyeket más eszközökben nem láttam).

RankRanger strukturált adatok eszköz

Ez lehetővé teszi a strukturált adatok másolását, visszaállítását, érvényesítését és tesztelését is.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

5. A Chrome strukturált adat beépülő modul

Ez kötelező, ha meg akarja nézni, hogy strukturált adatok vannak-e az oldalon, amikor különböző webhelyeken böngészik auditálás, kutatás stb.

A beépülő modulból tesztelheti a Google-ban, megnézheti, hogy vannak-e hibák vagy figyelmeztetések, lemásolhatja a táblázat adatait és még sok minden mást.

A Chrome strukturált adat beépülő modul

6. A Google strukturált adattesztelő eszköze

Most, hogy áttekintettük a strukturált adatok létrehozásának, kezelésének és végrehajtásának kedvenc eszközeit, beszéljünk a strukturált adatok tesztelésének legjobb módjairól.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

2020-ban a Google bejelentette, hogy strukturált adateszköze megszűnik.

Ez felfordulást váltott ki a SEO közösségben.

Van egy jó hírem az Ön számára. A strukturált adatok tesztelő eszköze nem megy sehová – ez így van 2021 áprilisára költözik a Schema.org oldalra.

A Strukturált adatok eszköz a legjobb eszköz a strukturált adatok tesztelésére és annak megtekintésére, hogy az eszköz milyen figyelmeztetéseket és hibákat talál a kódjára vonatkozóan.

Egyszerűen írja be az URL-t, vagy másolja és illessze be a kódot.

A SEO szakemberek szeretik ezt az eszközt, mert lehetővé teszi a szintaxis ellenőrzését és a Schema.org szabványoknak megfelelő érvényesülését.

A Google strukturált adattesztelő eszköze

7. A Google gazdag eredményei eszköz

Ez egy jó eszköz annak megállapítására, hogy az oldal támogatja-e a gazdag eredményeket URL vagy kód megadásával.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Az tetszik ebben, hogy lehetőséget kínál a tesztelésre a Google okostelefonnal vagy a Googlebot asztali számítógéppel, majd megmondja, hogy weboldala gazdag eredmények elérésére alkalmas-e.

A Google Rich Results eszközét és a Strukturált adateszközöket együtt kell használni annak bemutatására, hogy az oldal jogosult-e a gazdag találatokra, és a kódban vannak-e hibák vagy figyelmeztetések.

Lehetséges, hogy oldalad gazdag eredményeket érjen el?

Profi tipp: A legnagyobb különbség a Google strukturált adatok tesztelő eszköze és a Rich Results eszköz között az, hogy az utóbbi csak jóváhagyott strukturált adatok osztályait képes tesztelni, amelyek közvetlenül befolyásolják a keresési eredmények megjelenését.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A Strukturált Adatok eszközével minden strukturált adattípus érvényesíthető.

Nem minden strukturált adattípus alkalmas a bővített kivonatokra.

Hogyan támogatják a strukturált adateszközök az Ön SEO erőfeszítéseit

A strukturált adatok megléte valóban segíthet a webhelyén kiemelkedik a SERP-kben.

Ez növelheti az üzleti eredményeket, növelheti a megtalálhatóságot, optimalizálhatja a hangalapú keresést, segíthet bejutni a Tudáspanelbe és még sok minden mást.

A megfelelő eszközök és technológiák elengedhetetlenek a tiszta kód létrehozásához, amely érvényesül a Google strukturált adatok tesztelő eszközében és a Rich Results Testben.

Amellett, hogy lépést tartson az összes változással és újakkal strukturált adattípusok, hasznosítható jelentéseket, karbantartási tippeket és erőforrásokat kap, amelyek segítenek a strukturált adatstratégiában végső sikerré válni és megfelelni a legfontosabb teljesítménymutatóknak.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

További források:


Kép jóváírások

A szerző összes képernyőképe, 2021. február
Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok