9 szakasz a burkolatablak megfelelő festéséhez

Avatar admin | 2021.02.01. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

A logikus sorrendben végzett munka elősegíti a professzionális festékmunkát a szárnyak ablakainak festésekor.

Ha Upvc ablakai vannak, akkor nem kell festenie őket, de a fa ablakokat rendszeresen festeni kell, hogy megvédje őket az elemektől.

Ez az útmutató feltételezi, hogy ismeri a faanyagok festésre való előkészítését, de ha további segítségre van szüksége, a projekt fő szakaszában rengeteg hasznos útmutató található.

Ajtóablak festési rendelése
A nyílászáró festésének helyes sorrendje

Lépésről lépésre útmutató a favázas ablak festéséhez

Ez a festési sorrend minden alkalmazott festékrétegre vonatkozik, és ne felejtse el csiszolni és tisztítani az egyes festékrétegeket.

 1. Távolítsa el az összes ablak bútorát. Győződjön meg arról, hogy bármi, amellyel feláll, hogy elérje az ablak magasabb részeit, biztonságos és biztonságos (lásd a projektünket a létra biztonságos használatáról)
 2. Válasszon jó minőségű ecsetet, kb. 12-25 mm (½ – 1 hüvelyk). Nézze meg az ecset projektjeinket útmutatásként. Ne töltsön túl sok festéket az ecsetekre, így azt mondja, hogy a festék ellenőrzése alatt áll
 3. Még egy nagy ablak sem fog sok festéket használni, ezért billentse a festék egy részét egy kis fogantyúba, amely így könnyebben kezelhető
 4. Először mindig festse ki bármelyik ablak nyitott részeit: Nyissa ki az összes ablakot, és keresse meg a módját annak, hogy a nyitott tokokat a helyére rögzítse. Ezt meglehetősen könnyen megteheti, ha egy kis fadarabot a nyitó szárny alsó oldalához, a másik végét pedig a küszöb vagy a párna alsó oldalához ragaszt.
 5. Először a fenti számozott ábrán látható sorrendben (1–4) festeni kell a kinyíló ablakok sínjét és oszlopait.
  1. Először festse ki az üveg melletti területeket
  2. Következő festse meg a szemközti oldalt,
  3. Végül festse meg azt az arcot, amely az ablak bezárásakor látható.
 6. A függőleges sávok bal oldalát, majd a függőleges sávok jobb oldalát (ha jobbkezesek balról jobbra dolgoznak – ha balkezesek, akkor először a bal oldalt, majd a jobbat) festékkel festenek minden üvegtáblát.
 7. Dolgozzon felülről lefelé minden vízszintes üvegezésen
 8. Ezután festse az ablakkeretet a fent felsorolt ​​sorrendben
  1. Festse meg a keresztléceket
  2. Festse fel az egyenes rudakat
  3. Végül festse ki a külső keretet és a küszöböt
 9. Hagyja a festéket legalább addig száradni, amíg a festékgyártó javasolja az ablakok becsukása előtt, hogy elkerülje az ablakok beragadását és a festék károsodását.

A szárítási idők kiszámításakor vegye figyelembe a festett körülmények esetleges eltéréseit.

Ha festékfröccsöket vagy ingatag vonalakat hozott létre, akkor az alábbihoz hasonló ablakkaparóval megtisztíthatja a nem kívánt festéket az üvegből. Lásd: a szárnyas ablakok festése megmutatja, hogyan lehet ezt hatékonyan és rendesen csinálni.

Ablakkaparó
Ablakkaparó szárított festék eltávolításához az üvegből, üvegezésből és ablakkeretekből – Keressen kaparókat a DIY Superstore-ban

Ez az egyszerű, lépésről lépésre bemutatott útmutató segít a legjobb eredmények elérésében logikus sorrendben történő festéssel, ha már biztos benne a fafestés folyamata, de ha nem biztos abban, hogy a nyílászárók festése hogyan és miért, akkor nézze meg a teljes projekt Hogyan festhetünk itt egy ablakot További útmutatás arról, hogy milyen gyakran kell festeni az ablakokat, és hogy kell-e alapozót és aljszőrzetet használni.


Source link


17 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok