A 10 legjobb horrorfilm az Amazon Prime-on (2020. január)

Avatar admin | 2021.01.28. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Amazon Prime Video logó
amazon

Az Amazon Prime horrorfilmek hatalmas választékát kínálja a mozitörténet több mint egy évszázada alatt. Minden benne van a befolyásos klasszikusoktól a legújabb kiadásokig. Íme a tíz legjobb horrorfilm, amelyet az Amazon Prime-on streamelhetsz.

Ház az erdő mélyén

Producer és társíró: Joss Whedon, Ház az erdő mélyén egy slasher film, amely dekonstruálja a slasher filmek gondolatát, tanácstalannak tűnő főiskolai főhőseit egy távoli kabinba helyezi, ahol egyesével válogatják őket. De a filmkészítők okosan és viccesen felforgatják a képletet, a felismerhető horrorszerkezet segítségével megkérdőjelezik a ki nem mondott horrorfilm-szabályok jelentését és jelentőségét.

Gretel és Hansel

Oz Perkins filmrendező túlvilági megközelítést hoz Gretel és Hansel, a klasszikus mese újramondása, Gretelt (Sophia Lillis) előtérbe helyezve, amikor a gonosz hatalom világába csábítja a boszorkány (Alice Krige), aki egy elszigetelt házban él az erdőben. Perkins a megszokott történetet egy csavart nagykorú filmhez használja, amely a nőkről minden szükséges eszközt felhasznál a patriarchális elnyomás elleni küzdelemhez.

Hellbound: Hellraiser II

Clive Barker folytatása Hellraiser, Hellbound: Hellraiser II valójában a régóta futó franchise csúcspontja, több képernyő-időt biztosít Doug Bradley ikonikus gazemberének, Pinhead-nek, miközben szürreálisabb hangnemet is felvesz. Mélyebbre hatol a Pinhead és társai, Cenobites társai által lakott rémisztő tájban, és bemutatja azokat a sötét, szadista rémületeket, amelyeket az áldozatoknak okoznak, akik kinyitják a Lament Configuration néven ismert rejtvénydobozt.

Közepes

Florence Pugh elbűvöli ezt a nappali rémálmot egy filmről, amely egy amerikai hallgatók csoportjáról szól, akik egy félreeső svédországi faluba utaznak szerintük egy furcsa szezonális fesztivál miatt. Ban ben Közepes, Ari Aster rendező ötvözi a népi horrort a bánat és az érzelmi bántalmazás meditációjával, és a legszörnyűbb cselekedetekben diadalmaskodást talál főszereplőjének.

A démonok éjszakája

Lehet, hogy nem ez a leghíresebb vagy legnépszerűbb film az 1980-as évek horror fellendüléséből, de A démonok éjszakája még mindig az egyik legszórakoztatóbb, történetével egy tinédzserek egy csoportja tölti a Halloween éjszakát egy üres temetkezési házban, ahol egyikük gonosz szellemeket idéz. Buta, ismerős történet, de a szereplők és az ölések szórakoztatóan csúnyák, Angela (Amelia Kinkade) gótikus tinédzser pedig elragadó gazembert alkot.

Élő halottak éjszakája

Az egész zombi műfaj George Romero 1968-as klasszikusának köszönheti létezését Élő halottak éjszakája, amely megteremtette a zombik modern felfogását, mint a zabolázó, húsevő holttesteket. A kisprodukció a feszültség és a találékonyság csodája is, egy maroknyi karaktert csapdába ejtve egy házban, miközben a zombi apokalipszis tombol körülöttük.

Nosferatu

Az egyik legkorábbi horrorfilm, az 1922-es néma klasszikus Nosferatu, bemutatta Max Schreck mint vámpír Orlok törlhetetlen képét. FW Murnau rendező expresszionista látványstílusa Bram Stoker ezen nem hivatalos adaptációjában Drakula közel egy évszázada befolyásolta a horrorfilmeket, és Schreck groteszk megjelenése és nyugtalanító jelenléte Orlok grófként felejthetetlen.

Suspiria

Dario Argento olasz rendező kultikus klasszikusának 2018-as feldolgozása Suspiria még impresszionisztikusabb, hallucinációsabb irányba viszi a történetet. A film főszereplője Dakota Johnson, mint látszólag naiv fiatal amerikai, aki egy baljós tánciskolába jön tanulni Berlinben. Luca Guadagnino rendező kísérteties filmet készít az ambícióról, a féltékenységről és a furcsa kultikus tevékenységről.

Busanig tartó vonat

Yeon Sang-ho koreai filmrendező új lendületet ad a zombi műfajának a nemzetközi kasszasikerben Busanig tartó vonat. A film szinte teljes egészében egy ingázó vonaton játszódik Szöul és Busan között, miközben egy zombi járvány legyőzi az utasokat. Egyesíti egy hollywoodi akciófilm mozgatórugóját, önálló lendületét egy zombi thriller feszültségével és feszültségével.

28 nappal később

Danny Boyle rendező és Alex Garland író megrázta a zombi elbeszélést 28 nappal később a gyorsan mozgó élőhalottak gondolatának bevezetésével, a feszültség új szintjeinek infúziójával egy évtizedes műfajba. A film ugyanúgy a civilizáció összeomlására koncentrál, mint a zombi támadások zsigeri borzalmaira, izgalmassá és átgondoltá téve azt.
Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok