A 4 legfontosabb tipp az öntisztító akvárium elkészítéséhez

Avatar admin | 2021.05.17. 81 Views 0 Likes 0 Ratings

81 Views 0 Ratings Rate it

Ha az akvárium tisztítása mozgalmas munkának tűnik, akkor kövesse az alábbiakban ismertetett tippeket az önfenntartó akvárium építéséhez barkácsolási mód. Az önmagát megtisztító akvárium túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. De valójában ez olyan valóság, amelyet azok az emberek élvezhetnek, akik nem sok időt szánnak az akvárium karbantartására.

A 4 legfontosabb tipp az öntisztító akvárium elkészítéséhez

Ma lépésről lépésre vezetünk egy önfenntartó akvárium létrehozásához, amely megfelelő jelentőséget tulajdonít az élő növényeknek és halaknak, akik összhangban élnek, minimális emberi beavatkozással.

Szerezd meg a megfelelő akváriumot

Elsősorban egy jó minőségű akváriumot kell beszereznie az állatkereskedésből. A jó akvárium megszerzése garantálja a teljes nyugalmat a tartósság és a szilikonkisülés ellen, amely egyébként káros lehet a vízi élővilágra. Itt feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a szilikont az akváriumok üveg sarkainak rögzítésére használják. A tartály mérete szintén fontos szempont, mivel jobb eredményt nyújtanak a kicsihez képest. Javasolt 30–200 gallon közötti tartályokat beszerezni, mivel ezek a legjobb víz-hal-növény arányt képviselik.

Rendezzen egy vízszűrőt

Kerámia gyűrűkkel és biogolyókkal ellátott alapvízszűrő lendületet adhat a nitrátokat eltávolító mikroorganizmusok szaporodásának, amelyek a szűrők belsejében találhatók. A szűrő méretének szinkronban kell lennie az akváriumban tartott vízzel. A kis szűrők általában gyorsan kiégnek. A szűrők lehetnek a levegőszivattyú rendszerének részei, vagy különálló elemek lehetnek, amelyek a vizet tisztán és megfelelően szellőztetik.

Adjon hozzá élő növényeket

Az élő növények, például a guppy fű, otthoni halakat teremthetnek, mivel oxigént juttatnak a vízbe, miközben csökkentik a nitrátszámot. Ezt elolvashatja guppy fű gondozása útmutató az akváriumtartály fontosságának megismeréséhez. Az akvárium természetes tisztításán kívül élelmet és menedéket is biztosíthatnak a kisebb halak számára.

A legjobb 4 tipp az öntisztító akvárium elkészítéséhez - haltartály

Az olyan növények, mint a Java Fern és a Java Moss, kevés karbantartást igénylő lehetőségek, amelyek szintén táplálékként szolgálhatnak a bébi halak számára. Nem kell sokat aggódnia a tank túlzsúfoltsága miatt sem, mivel ezek a növények nem nőnek túl sokat. A sűrű ültetvények tökéletes rejtekhelyet is kínálhatnak a szorongóbb fickók számára. Az olyan növények, mint a Pothos, a vízszint felett nőnek, míg gyökereik vízbe merülve eltávolítják az összes toxint.

Add hozzá a Halakat

Az olyan akvárium-tisztító halak, mint a sziámi algaevők, a Corydoras és a Plecostomus, elvégezhetik a munkát. Míg Corydora elfogyasztja a felesleges ételrészecskéket a földből, addig a sziámi algafaló felfalja az algákat, a Plecostomus pedig megtörli az algákat növényekből, üvegből és sziklákból. Bár ezek a halak nem annyira vizuálisan vonzóak, mint egzotikus társaik, nagy segítségükre lehetnek az akvárium tisztán tartásában.

A Hoplo harcsa egy másik példa a halat fogyasztó maradék ételre, amely általában élvezi a rejtőzködő foltokat, például a sűrű mohát, és túlélheti a víz hőmérsékletének széles skáláját. A garnélarák és a csigák nem tartoznak a hal kategóriájába, de segíthetnek az akvárium tisztításában is. Apró szellemrák, rejtélyes csigák, bambuszrák és cseresznyés garnélarák hulladékból táplálkoznak, hogy tisztább vízi környezetet nyújtsanak. Mielőtt azonban a halakat hozzáadná az akváriumhoz, alapos kutatást kell végeznie azok méretével, fajaival és környezeti követelményeivel kapcsolatban. Bizonyos fajoknak speciális hőmérsékleti követelményeik vannak, és ilyen esetekben kompatibilis fajokat kell elhelyezniük.

Következtetés

A közhiedelemmel ellentétben az önfenntartó akvárium létrehozása nem nehéz, ha megfelelő típusú növények, halfajok és kapcsolódó berendezések állnak rendelkezésére. Akvárium méretétől függetlenül a tisztán tartása idő- és erőfeszítés-igényes. Időnként cserélnie kell a vízszűrőket, meg kell tisztítania a légszivattyúkat, porszívózni kell az aljzatot, sőt a vizet is ki kell cserélnie. Az öntisztító akvárium felépítése felszabadíthatja az idejét, amelyet ezután produktívabb utakra terelhet.


Forrás link


81 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok