A bombák tisztítása megkönnyíti a házimunkát

Avatar admin | 2021.01.29. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

A bombák tisztítása az egyik legjobban őrzött titok! Ahelyett, hogy súrolja a WC-ket, a csatornákat és a szemetet, miért ne hagyná, hogy az összetevők varázslatos kombinációja megtegye helyetted? Így működik a tisztító bombák, és hogyan lehet otthon elkészíteni őket.

Ezek a szénsavas tisztító bombák hatékony és biztonságos módja a WC-k, csatornák és szeméttárolók gyors és egyszerű megtisztításának. Csak dobja be az egyik ilyen babát a lefolyóba, és az elszívja az esetleges zsírokat, felhalmozódást és büdös szagokat. Ez tényleg ilyen egyszerű!

Miért kell a bombákat tisztítani?

Természetes összetevőket tartalmaznak, csomagolásmentesek, ami azt jelenti, hogy nincs környezetkárosító hulladék. Ja, és megemlítettem, hogy ezek a tisztító bombák mennyi FUN-t használnak?

Természetes hozzávalók

Nem titok, hogy mindent el akarok végezni a természetes életemben. A bőrömön lévő szépségápolási termékektől kezdve az egyenesen a kertemből származó élelmiszer-termesztésig szeretem tudni, hogy milyen összetevőket használok. Ezért választom a lehető legtöbb otthoni termék gyártását.

Ugyanez vonatkozik a takarításra is. A tisztítószereket a legszélső határig potenciálisan veszélyes vegyszerekkel töltik meg. Ha rengeteg biztonsági veszély van a címkén (szia koponya és keresztcsont!), Azt mindenáron elkerülöm. Az, hogy nem emésztem be vagy nem nyúlunk hozzá, még nem jelenti azt, hogy a ház körül akarom lenni.

Környezetbarát

Saját tisztítószerek készítése szintén nagy győzelem a környezet számára. Minél kevesebb műanyag tartályom van, és minél kevesebb tisztítószer kerül a lefolyóba, annál jobb!

Könnyűvé (és még szórakoztatóbbá) tenni a tisztítást

Természetes előnyein túl a bombák tisztítása megkönnyíti a tisztítást. Először is, egyszerűen elkészíthetők és nagyon kevés összetevőt igényelnek. Aztán csak bepattanod őket, és nézed, ahogyan varázsolják őket. Nagyszerűek a gyors frissítésre a mélytisztítások között, mert nem igényelnek súrolást!

A pezsgés figyelése szintén szuper kielégítő. Valahogy szórakoztatóvá teszi a takarítást, és remekül ösztönözheti a gyerekeket (vagy akár makacs férjeket), hogy segítsenek a házimunkában.

bombák tisztítása egy cseréppadlón

Hogyan kell használni a tisztító bombákat

A takarító bombákat nagyjából bárhová felpattanhatja, bárhol is található víz. Az enyémet a mosogatóhoz, a WC-hez, a fürdőkádhoz és a szemétszállításhoz használom. Amint megkezdődik a pezsgés, elkezdi kibocsátani az illóolajokat, friss illatot és tiszta felületet hagyva maga után.

A pezsgés, amely akkor történik, ha tisztító bombát használ, nem a mocsok mágikus ereje mossa el. Ez egy kémiai reakció a szódabikarbóna és a citromsav között. Mivel az egyik bázis, a másik pedig sav, semlegesítik egymást. A reakció szén-dioxidot hoz létre, amely a szénsavas!

Ez a recept nem áll olyan messze tőlem eukaliptusz zuhanygőzölők receptje, csak még könnyebb elkészíteni, mert csak a kezével formálja meg a tisztító bombákat, és nem kell formákat használni.

takarító bombákat tárol egy üvegedényben

Kedvenc illatkombinációim

Különböző takarítási munkákhoz szeretek különböző illatokat használni. Íme a kedvenc illóolaj kombóim a különféle szagú tisztító bombákhoz.

Mosogató és szemét ártalmatlanítása

Kombinációja citrom és rozmaring az illóolajok segítenek a konyhai mosogatókban gyakran felhalmozódó kemény zsírok levágásában. Az illat segít abban is, hogy megszabaduljon az esetleges ördögi ételszagoktól. Ehelyett friss fűszernövények és citrusok illata lesz!

Fürdőkád és lefolyó

Fürdőtermékek, például olajok, buborékok, bombák (nem tisztítószerek) és elolvad olajos felhalmozódást okozhat a csövekben. A tisztító bombák közvetlenül a csöveken mennek keresztül, és azonnal megtisztítják őket. Csak a következő fürdés után dobjon le egyet a kád lefolyójába. Ehhez tetszőleges illóolajat használhat, de én szeretem levendula mert nyugtató és pihentető illat a fürdőszobának.

WC-frissítők

A WC frissítéséhez és megtisztításához készítsen tisztító bombákat nyolc csepp segítségével rozmaring, tea fa, és borsmenta illóolajok. Ezek az illóolajok mind fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkeznek, és csodákra képesek a nemkívánatos szagok megszabadulása érdekében.

Barkácsoló bombák tisztítása

A tisztító bombákat nagyon könnyű elkészíteni és jól tárolni. Inkább nagy tételben készítem el őket, és a fürdőszobámban és a konyhámban tárolom a könnyű hozzáférés érdekében. Nem kell szépnek kinézniük, ezért a kezeimmel formázom őket. Viszont elhelyezheti őket szilikon formában is, ha különleges formákat szeretne.

Tekintse meg az alábbi részletes utasításokat fényképekkel, vagy ugorjon a végére, hogy megnézze az egyszerűsített receptkártyát.

Anyagok

Tisztító bombák összetevői, beleértve a kasztille szappant és a szódabikarbónát

Csináld meg!

Adja hozzá a szódabikarbónát és a citromsavat egy tálba, és keverje össze a kezével. Adjon hozzá körülbelül 20 csepp illóolajat, keverje össze ezt a kezével is.

tisztítóbomba recept készítése citromsav hozzáadásával a tálba

Hígítsuk fel a kasztíliaszappant úgy, hogy egy adag szappant adunk négy rész vízhez a spray palackban. Az oldatot enyhén permetezze a porelegy tetejére, gyorsan keverje össze a kezével, miközben kifröccsen.

tisztító bombák készítése a fürdőhöz, a WC-hez és a mosdóhoz

Folytassa az oldat permetezését, és keverje addig, amíg a porelegy könnyen összecsomagolódik a kezébe, mint egy hógolyó. Vigyázzon, ne permetezzen túl sok folyadékot, különben a keverék pezsegni kezd.

Tekerje a keveréket teáskanálnyi méretű golyókká a kezében. Tegye ki a golyókat egy pergamenpapírra, és hagyja megszáradni, amíg szilárdnak nem érzi magát. Ez akár 24 órát is igénybe vehet.

sütőlemezen száradó bombák tisztítása

A tisztító bombák használata és tárolása

Tárolja őket egy üvegedényben, és pattintsa ki, amikor fel kell frissítenie a fürdőt, a mosogatót vagy a WC-t. Egyszerűen dobja le az egyiket a lefolyóba egy kevés vízzel, vagy a WC-csészébe, és figyelje, ahogy az elpárolog, így a lefolyó vagy a WC tiszta és friss szagú lesz.

További természetes háztartási receptek:

Hogyan készítsünk tisztító bombákat

Kövesse ezeket az utasításokat a mosogató, a fürdőkád, a WC és a szeméttároló könnyen tisztítható bombáinak elkészítéséhez.

Felszerelés

 • spray palack

 • Pergamen papír

Hozzávalók

 • Hígított kasztíliaszappan
 • Illóolajok
 • 1 csésze citromsav
 • 2 csészék szódabikarbóna

Utasítás

 • Adja hozzá a szódabikarbónát és a citromsavat egy tálba, és keverje össze a kezével. Adjon hozzá körülbelül 20 csepp illóolajat, keverje össze ezt a kezével is.

 • Hígítsuk fel a kasztíliaszappant úgy, hogy egy adag szappant adunk négy rész vízhez a spray palackban. Az oldatot enyhén permetezze a porelegy tetejére, gyorsan keverje össze a kezével, miközben kifröccsen.

 • Fújja tovább az oldatot, és keverje addig, amíg a porelegy könnyen összecsomagolódik a kezébe, mint egy hógolyó. Vigyázzon, ne permetezzen túl sok folyadékot, különben a keverék pezsegni kezd.

 • Tekerjük a keveréket teáskanálnyi méretű golyókká a kezünkben. Tegye ki a golyókat egy pergamenpapírra, és hagyja megszáradni, amíg szilárdnak nem érzi magát. Ez akár 24 órát is igénybe vehet.

 • Tárolja őket egy üvegedényben, és pattintsa ki, amikor fel kell frissítenie a fürdőt, a mosogatót vagy a WC-t. Egyszerűen dobja le az egyiket a lefolyóba egy kevés vízzel, vagy a WC-csészébe, és figyelje, ahogy az elpárolog, így a lefolyó vagy a WC tiszta és friss szagú lesz.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok