A COVID-19 oltás fontossága a tartós ápolásra alkalmas létesítmények lakói számára

Avatar admin | 2021.01.30. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Alapján ajánlások tól Az immunizálási gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottság (ACIP), az orvosi és közegészségügyi szakértőkből álló független testület, a CDC azt javasolja, hogy a tartós ápolással foglalkozó intézmények (LTCF) lakóit vegyék fel azok közé, akik felajánlották az első COVID-19 oltóanyag-ellátást.

Az LTCF-rezidensek beoltása életeket ment

Annak biztosítása, hogy az LTCF-rezidensek kapják a COVID-19 oltást, amint rendelkezésre állnak az oltások, segít megmenteni azok életét, akiket leginkább fenyeget a halál a COVID-19 miatt. Az ACIP ajánlásai szerint az LTCF-rezidensek között vannak olyan felnőttek is, akik olyan létesítményekben laknak, amelyek különféle szolgáltatásokat nyújtanak, beleértve az orvosi és a személyes gondoskodást olyan személyek számára, akik nem képesek önálló életet élni. Az LTCF-ek és a kiszolgált lakosság (általában idősebb felnőttek, akiknek gyakran vannak egészségi állapotaik) közösségi jellege fokozza a COVID-19 okozta fertőzés és súlyos betegség kockázatát a létesítmény lakóinak. 2020. november 6-ig megközelítőleg 569 000–616 000 COVID-19 eset és 91 500 haláleset az Egyesült Államokban élő LTCF-rezidensek és alkalmazottak körében számoltak be, ami országszerte a halálozások 39% -át teszi ki.

a vágólap listáján ellenőrizze a fény ikonját

Az oltás előnyei vélhetően meghaladják a lehetséges kockázatokat

Az összes COVID-19 vakcinát több tízezer ember bevonásával végzett klinikai vizsgálatokban tesztelték, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelnek-e a biztonsági előírásoknak, és hogy megvédjék a különböző fajtájú, etnikumú és korú felnőtteket, beleértve a 65 év feletti felnőtteket is. Nem voltak komoly biztonsági aggályok. A leggyakoribb mellékhatások az injekció beadásának helyén fellépő fájdalom, valamint olyan jelek és tünetek voltak, mint a láz és hidegrázás. Az összes rendelkezésre álló információ áttekintése után az ACIP és a CDC megállapodtak abban, hogy a COVID-19 oltás életmentő előnyei az LTCF-rezidensek számára felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatát.

A COVID-19 vakcinák biztonsága kiemelt fontosságú

Annak elősegítése, hogy a fontos jóváhagyatlan orvosi termékek, köztük az oltóanyagok gyorsan elérhetőek legyenek a COVID-19 járvány, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) használhatja az úgynevezett Sürgősségi felhasználási engedély (EUA)külső ikonra. Mielőtt bármely oltást engedélyezhetnének az EUA alapján történő felhasználásra, az FDA-nak meg kell határoznia, hogy a vakcina előnyei meghaladják-e a lehetséges kockázatokat.

A CDC és az FDA szorosan figyelemmel kíséri az oltások biztonságosságát. Az Egyesült Államok a meglévő robusztus rendszereket és adatforrásokat használja a folyamatos biztonsági ellenőrzés elvégzésére. A biztonsági ellenőrzés egy további rétege hozzáadásra került, amely lehetővé teszi a CDC és az FDA számára, hogy szinte azonnal értékelje a COVID-19 vakcina biztonságát. Tudj meg többet A COVID-19 vakcina biztonságának ellenőrzése.

Különösen az LTCF-ek esetében a CDC együttműködik a gyógyszertárakkal és más partnerekkel, hogy jelentse a lehetséges mellékhatásokat (az úgynevezett nemkívánatos eseményeket) a Vakcina nemkívánatos események bejelentési rendszere (VAERS)külső ikonra. A létesítmény személyzetét és a lakosok családját arra ösztönzik, hogy az esetleges nemkívánatos eseményekről is azonnal jelentsenek.

A CDC gyógyszertárakkal és más partnerekkel együttműködve kommunikációs anyagokat biztosít, amelyek segítik az LTCF-eket abban, hogy oktassák a lakosokat és családjaikat az oltásról, megválaszolják az oltásbiztonsággal és más kérdésekkel kapcsolatos kérdéseket, és felkészítsék őket az oltási klinikákra. Egyes COVID-19 vakcinákhoz két lövésre van szükség a legjobb védelem érdekében, és a felvételeket több hét különbséggel kell megadni. Minden befogadó vagy gondozó kap egy oltási nyilvántartást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a második oltáshoz a megfelelő oltást kapta-e.

A kockázatokat és előnyöket elmagyarázzák mindenkinek, aki COVID-19 oltást ajánlott

Az esetleges kezelések kockázatainak és előnyeinek ismertetése a páciens számára – az általuk értett módon – az ellátás színvonala. A szövetségi törvények nem igényelnek írásos hozzájárulást a COVID-19 oltáshoz az Egyesült Államokban; a COVID-19 oltóanyag-szolgáltatóknak azonban konzultálniuk kell saját jogi tanácsadóikkal a beleegyezéssel kapcsolatos állami követelményekről. Az LTCF-ekben az oltáshoz beleegyezést vagy hozzájárulást kell kérni a rezidensektől (vagy azoktól a személyektől, akiket kineveznek orvosi döntések meghozatalára a nevükben), és a szokásos gyakorlat szerint dokumentálni kell a rezidens tábláján.

Gyógyszertári partnerek, akik a COVID-19 vakcinát az LTCF-eknél adják be a Szövetségi Gyógyszertári Partnerség a hosszú távú gondozásért program az oltás előtt szóbeli, e-mailes vagy írásbeli hozzájárulást kérhet a címzettektől. Ez a gyógyszertár döntésétől függ. Az LTCF adminisztrátorai kérhetik, hogy a gyógyszertári partnerek előzetesen szerezzenek beleegyezést a lakók családjától, amikor orvosi meghatalmazottakként szolgálnak.

A gyógyszertári partnerek közvetlenül együttműködnek az LTCF-ekkel is annak biztosítása érdekében, hogy a vakcinát kapó alkalmazottak és lakosok az oltás előtt EUA-tájékoztatót kapjanak. Az EUA adatlap ismerteti a kapott COVID-19 vakcina kockázatát és előnyeit, és mire számíthat. Minden LTCF-rezidens orvosi adatlapján fel kell tüntetni, hogy ezeket az információkat a rezidens számára nyújtották. Ha a lakó csökkent szellemi képessége vagy betegsége miatt nem képes orvosi döntéseket hozni, az EUA adatlapot átadják annak a személynek, aki nevében orvosi döntéseket hoz (orvosi meghatalmazás vagy meghatalmazás).


Source link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok