A COVID-19 oltás jelentősége az egészségügyi dolgozók számára

Avatar admin | 2021.01.30. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

a vágólap listáján ellenőrizze a fény ikonját

Az egészségügyi személyzet veszélyeztetett

Az egészségügyi személyzet továbbra is az ország élvonalában áll a halálos járvány elleni küzdelemben. Az egészségügyi személyzet faji és etnikai hovatartozása, a mögöttes egészségi állapot, a foglalkozás típusa és a munkakörök meghatározása hozzájárulhat a COVID-19 megszerzésének és súlyos következményeinek, köztük a halálnak a kockázatához. Azáltal, hogy kritikus ellátást nyújt azoknak, akik a COVID-19-et okozó vírussal fertőzöttek vagy fertőzöttek lehetnek, az egészségügyi személyzetnek nagy a kockázata annak, hogy ki vannak téve a COVID-19-nek és megbetegedhetnek vele. December 3-án, azon a napon, amikor a CDC közzétette ezeket az ajánlásokat, az egészségügyi személyzetnél több mint 249 000 megerősített COVID-19 eset és 866 haláleset volt. Tekintse meg a COVID-19 által az egészségügyi személyzet által fizetett útdíj legfrissebb számait.

Az egészségügyi személyzet beoltása védi az egészségügyi kapacitást

Amikor az egészségügyi személyzet megbetegedik a COVID-19-ben, nem képesek dolgozni és kulcsfontosságú szolgáltatásokat nyújtani a betegek vagy az ügyfelek számára. Figyelembe véve az egészségügyi személyzet körében folyamatban lévő COVID-19 fertőzések bizonyítékait és a mások gondozásában játszott kritikus szerepet, továbbra is nemzeti prioritás marad a munkahelyi, otthoni és a közösségi védelem. A korai oltásokhoz való hozzáférés kritikus fontosságú a hozzávetőlegesen 21 millió ember számára szükséges alapvető munkaerő egészségének és biztonságának biztosításához, nemcsak őket, hanem betegeiket, családjaikat, közösségeiket és hazánk tágabb egészségi állapotát védve.

Az egészségügyi személyzet beoltása megakadályozza, hogy a betegek COVID-19-t kapjanak

A COVID-19-et kapó egészségügyi személyzet átterjesztheti a vírust azokra is, akiket ápolnak – beleértve a kórházi betegeket és a tartós gondozási intézmények lakóit. Ezeknek az egyéneknek sok olyan egészségügyi állapota lehet, amely veszélyeztetheti őket a súlyos COVID-19 betegség kialakulásában. Az egészségügyi személyzet átterjesztheti a vírust más egészségügyi személyzetre is. Tudjon meg többet a COVID-19 vakcinázás fontosságáról a tartós gondozási intézmények lakói számára.

Az oltás előnyeinek felül kell mérniük a lehetséges kockázatokat

Annak elősegítése, hogy a fontos orvosi termékek, beleértve az oltóanyagokat is, gyorsan elérhetőek legyenek a COVID-19 járvány, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) használhatja az úgynevezett Sürgősségi felhasználási engedély (EUA). Mielőtt bármely oltást engedélyezhetnének az EUA alapján történő felhasználásra, az FDA-nak meg kell határoznia, hogy a vakcina ismert vagy lehetséges előnyei felülmúlják-e az ismert vagy lehetséges kockázatokat. Ez minden oltásra igaz, beleértve a COVID-19 oltásokat is.

Miután az oltást az EUA alapján engedélyezték használatra, az ACIP a szavazás előtt felülvizsgálja a vakcináról rendelkezésre álló adatokat, és tanácsot ad a CDC-nek a vakcina ajánlásáról. Tudjon meg többet arról, hogyan A CDC COVID-19 oltási ajánlásokat tesz.

A COVID-19 vakcinák és az oltásokat befogadó egészségügyi személyzet biztonsága kiemelt fontosságú

Minden vakcina biztonságosságát alaposan tanulmányozzák a klinikai vizsgálatok. Amint az egészségügyi személyzet és a lakosság más tagjai megkezdik a COVID-19 oltások megkezdését, a CDC és az FDA továbbra is szorosan figyelemmel kíséri az oltások biztonságát. Tudj meg többet A COVID-19 vakcina biztonságának ellenőrzése.

A kockázatokat és előnyöket elmagyarázzák mindenkinek, aki COVID-19 oltást ajánlott

Mielőtt bárki megkapná a COVID-19 vakcinát, meg kell kapnia egy EUA adatlapot, amely részletes információkat tartalmaz a kapott COVID-19 vakcináról.


Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok