A Gmail-hirdetések elmúlnak: minden, amit tudnia kell

Avatar admin | 2021.02.17. 59 Views 0 Likes 0 Ratings

59 Views 0 Ratings Rate it

2020 decemberében volt egy kiegészítés a A Google hirdetések támogatási oldala a Gmail hirdetésekben. A Google bejelentette, hogy a dedikált Gmail-kampányokat „csak kész” -re konvertálják 2021 július 1-jén. Ettől a dátumtól kezdve a hirdetők nem hozhatnak létre további dedikált Gmail-kampányokat. Továbbá a hirdetők nem szerkeszthetik egyetlen jelenlegi Gmail-kampányukat sem.

A Gmail-hirdetések megszűnnek

Ha a hirdetők továbbra is szeretnének hirdetéseket megjeleníteni a Gmail elhelyezésén, akkor futtatniuk kell őket Felfedező kampányok helyette. Ez lesz az egyetlen módja a 211. július 1-jétől kezdődő Gmail-kampányok futtatásának. Ez a frissítés jó lehetőség lehet a hirdetők számára az elérés bővítésére, valamint egy új kampánytípus tesztelésére. A probléma az, hogy egyértelmű különbségek vannak a Gmail-hirdetések működése között a jelenlegi dedikált formátum és a Gmail formázása között a Discovery kampányokban. Megmutatom, mi a különbség, és mit várhat elvesztésétől, ha júliusban megszűnnek a dedikált Gmail-kampányok.

Búcsúzzon a kézi licitálástól

A Google Ads felfedező kampányai nem támogatják kézi ajánlattételi stratégiák. Jelenleg a kézi és a CPC-ajánlattételt használhatjuk Csak Gmail-kampányok. Az alábbi képen kiválasztottam egy Discovery kampány célját, amely egy kampány létrehozása a cél irányítása nélkül. Még ezzel az opcióval is az egyetlen ajánlattételi stratégiát választhatom cél CPA.

A Gmail-hirdetések megszüntetik az ajánlattételt

Most már biztosan nem vagyok „csak manuális licitálás”. Szeretek tesztelni automatizált ajánlattételi stratégiák. Csak akkor bosszankodom kissé, amikor a különböző ajánlattételi stratégiák kipróbálásának lehetősége megszűnik. A kézi licitálás nem minden egyes esetben a legjobb. Ugyanez elmondható az automatizált ajánlattételi stratégiákról is. Így csalódást okoz most, hogy nincs lehetőségünk választani a Gmail-kampányokhoz. Csak automatizált ajánlattételi stratégiákkal kell foglalkoznunk 2021 júliusától.

Búcsúzzon el az eszközcélzástól is

Mivel a Gmail kampányok jelenleg a Display Hálózat, képesek vagyunk szabályozni, hogy mely eszközök láthassák a Gmail-hirdetéseinket. A jelenlegi Gmail-kampányaimban folyamatosan jobb teljesítményt látok asztali számítógépen. Sokkal több embert látunk, akik az asztali eszközön mentik a hirdetést a postaládájukba, és ez csak az egyik mutató, amelyet használunk optimalizálja a teljesítményt. Júliustól kezdve a Gmail-elhelyezéseinkkel még jobban elveszítjük az irányítást.

Az eszközcélzást megszüntető Gmail-hirdetések

Valószínűleg itt érzékelhető egy téma. Igen, az eszközcélzás teljes mértékben nincs a hirdetők kezében Felfedező kampány. Amikor egy Discovery kampány kampánybeállításaiban tartózkodik, nem is látja a beállítások frissítésének lehetőségét. (A teljesítményadatokat továbbra is eszközönként tudja szegmentálni a fő felületen).

A hirdetésrotáció beállításai eltűntek

Remélhetőleg a másikban Display hálózati hirdetések, különféle hirdetésváltozatokat tesztel, hogy lássa, melyek teljesítenek a legjobban. Nos, az önálló Gmail-kampányokkal ugyanezt tehetnénk. A közönség mennyiségétől függően megpróbálok három-négy hirdetésváltozatot létrehozni mindegyikben. Ha először indítottam Gmail-hirdetéseket egy fiókban, akkor a „rotáció egyenletesen” beállítást szeretném kiválasztani. Így megpróbálhattam minden hirdetésváltozatnak ugyanannyi expozíciót adni a teljesítménymutatók jobb megítélése érdekében.

A Gmail-hirdetések megszüntetik a hirdetésrotációs beállításokat

Nos, most felveheti a hirdetésrotációt a Discovery kampányokban nem elérhető beállítások listájába. Ennek a kampánytípusnak az automatizált megközelítésével a hirdetők nem tudják beállítani a hirdetések rotációját, függetlenül attól, hogy hány változatot szeretnének tesztelni. A kezek nélküli megközelítés nem segít az irányításomban hirdetés tesztelése, de ez csak egy másik dolog, amellyel foglalkoznunk kell az automatizálásra való áttérés során.

A legnagyobb változás: a hirdetésformátumok NEM azonosak

Csak azért, mert a Discovery kampányok Gmail-elhelyezéssel rendelkeznek, ez nem azt jelenti, hogy könnyedén létrehozhatjuk hirdetéseinket. Nagyon sok különbség van (bármilyen finomak is), amelyek megváltoztathatják azt a megközelítést, amely szerint stratégiájában használni szeretné a Gmailt. Ezek a különbségek a legnagyobb oka annak, hogy ideges vagyok e változás miatt. Azért érzem így, mert a hirdetés kreatív véleményem szerint a Gmail-kampány legfontosabb része. És a változó összetevők véleményem szerint kevésbé vonzó hirdetéseket fognak nekünk adni.

A Gmail-hirdetések szövegösszetevői eltérnek

A Discovery kampányoknak két fő hirdetési formátuma létezik. Van egy szokásos Discovery-hirdetés, valamint egy Discovery körhinta-hirdetés. Nem számít, melyik lehetőséget választja, a címsor legfeljebb negyven karakter lehet. A Gmail-kampányoknál a címsorok száma legfeljebb huszonöt karakter lehet. E különbség miatt folyamatosan azt látom, hogy a Gmail-címsorok elvágódnak a mobileszközökön, ha nem szándékosan rövidítjük a szöveget, hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy az üzenet minden elhelyezésen teljesen látható.

A Gmail-hirdetések megszüntetik a szövegösszetevőt

A bal oldali hirdetés a Discovery körhinta, a jobb oldalon pedig a dedikált Gmail-hirdetés. Noha nem látható minden képen, a leírások karakterszáma továbbra is kilencven karakter a Discovery kampányoknál, így ott nincs változás. Ha azonban a szokásos Discovery hirdetést használja, akkor több címsort és leírást is felvehet, akárcsak a adaptív vizuális hirdetés.

Az adaptív vizuális hirdetés megszűnik a Gmail-hirdetésekből

Csakúgy, mint egy adaptív vizuális hirdetés, a Google képes lesz tesztelni ezen szövegkomponensek bármely kombinációját egy szokásos Discovery-hirdetésben. A hirdetők nem láthatják a kombinációkat, hogy megtudják, melyek teljesítenek. Ez valóban nem nagy ügy, mivel csak egy címsort és egy leírást kell megadnia, de akkor figyelembe kell vennie, hogy ez hogyan befolyásolja a hirdetés megjelenését a Discovery kampány többi elhelyezésében.

Hol vannak a videóim?

Az egyik fő dolog, amit a Gmail-kampányokban szerettem, az volt, hogyan integrálhatjuk a videókat a hirdetésbe, amikor a felhasználó megnyitja a Gmail-hirdetést. Mindig úgy érzem, hogy egy videó jobban meg tudja magyarázni, hogy ki a márkája, vagy a termékének értéke egy önálló képpel szemben. Ha lenne értelme, megpróbálnék egy videót beilleszteni az ügyfeleim Gmail-hirdetésváltozataiba (ha nem is az összesbe), hogy elköteleződjenek és kattintások a webhelyre. A hirdetőnek lehetősége van egy Gmail-hirdetésben is, hogy csak akkor használja a videókat, ha úgy dönt. A jelenlegi Gmail-kampányoknál nem kell képet használnia, ha nem akarja. Csak annyit kell tennie, hogy keressen egy videót, ha az már be van kapcsolva Youtube. Ezután több videót is felvehet a hirdetésébe, ha akarja. Íme csak egy példa arra, hogy milyen lehet az összes videót tartalmazó Gmail-hirdetés.

A Gmail-hirdetések videót veszítenek

Alkalmanként alkalmaztam ezt különféle termékbemutatókhoz is márkaismertségi kampányok hogy a felhasználókat elkötelezzük a márkánkkal. Ezután felhasználhatnánk a YouTube felhasználói közönségét a Google Ads szolgáltatásban, hogy további lehetőségeket biztosítsunk számunkra remarketing. Jelenleg úgy tűnik, hogy a videóelemek nem engedélyezettek a Discovery kampányokban. Az esély azért van, mert a Discovery-elhelyezések többsége YouTube-elhelyezés. És ha megpróbálod és videók népszerűsítése bizonyos YouTube-hírcsatornákban futtathat egy TrueView felfedező kampányt is.

Az egyéni HTML Gmail-hirdetések eltűnnek

Oké. Nem fogok úgy tenni, mintha korábban használtam volna ezt a hirdetési formátumot, ezért ez a szakasz nem lesz hosszú. A hirdetők túlléphetik az alapértelmezett Gmail-hirdetést, és létrehozhatják sajátjukat HTML Gmail-hirdetés verzió az alapsablonon túli felhasználói élmény javítása érdekében. Nagyjából a hirdető feltölthetett egy ZIP-fájlt, amely tartalmazza az összes fájlt a Gmail hirdetés összecsukott és megnyitott verziójához egyaránt. Ismét soha nem volt olyan szerencsés, hogy az egyik kampányom során egy ügyfél elkészítette ezeket, így igazán nem tudok beszélni vele. De ha bármelyik kampányában használja az egyéni HTML Gmail-hirdetést, csak tudja, hogy júliusban megszűnik.

Jön a változás a Gmail-hirdetésekre. Most kezdje el a tesztelést.

Tényleg nem lepődhetünk meg azon az irányon, amelyet a Google a Gmail-kampányok felé tart. Az állandó nyomás felé automatizálás és a termékek átvételét évek óta az arcunkba dobták. Az ajánlattételi stratégiák egyre automatizáltabbá válnak. A hirdetéstípusok egyre automatizáltabbá válnak. Még egész kampányokat is próbálnak automatizálni. Csak idő kérdése volt, hogy a Gmail-hirdetések is érintettek legyenek. Remélem, hogy továbbra is képesek leszünk használni a Gmail specifikus oszlopait a Google Ads-ben, de ezt a bejegyzés írásakor nem tudtam megerősíteni.

Ennek ellenére a panaszkodás nem segít. A Gmail-kampányok futtatásához a legjobb az, ha azonnal megkezdi a Discovery-kampányok tesztelését. Tudja meg, hogyan működnek a kampányok és a hirdetéstípusok. Nézze meg, milyen tapasztalatokat gyűjthet a megfelelő optimalizálási döntések meghozatalához a Discovery kampányokkal. Jobb, ha megelőzöd a görbét, mielőtt mindenki más egyszerre kénytelen átállni.


Source link


59 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok