A Google-nak tárgyalásokat kell folytatnia az amerikai hírkiadók kifizetéséről

Avatar admin | 2021.03.13. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Előfordulhat, hogy a Google-nak, a Facebook-nak és más nagy technológiai cégeknek tárgyalásokat kell kötniük az amerikai hírkiadókkal, hogy kifizessék nekik a tartalmat, ha új számla elfogadható.

A kétpárti törvényjavaslatot Amy Klobuchar szenátor és David Cicilline képviselő, mindketten demokraták vezetik. John Kennedy szenátor és Ken Buck képviselő szponzorálja, mindkét republikánus.

Ha elfogadják, a törvényjavaslat olyan jogszabályokat vezet be, amelyek megkönnyítik a hírkiadók számára a kollektív tárgyalások megkezdését olyan vállalatokkal, mint a Google és a Facebook.

A nyomtatott, a sugárzott és a digitális hírszervezetek négy év alatt képesek lesznek együttműködni, hogy kedvező ajánlatokat nyerjenek a technológiai vállalatoktól. Ebben az időszakban ezekre a társaságokra nem vonatkoznak monopóliumellenes törvények.

A törvényjavaslat célja a hírkiadók egészének segítése, nem pedig a nagyszámú kiadó kis száma. Ha egy hírszervezettel üzletet kötnek, az az összes hírszervezetre vonatkozik.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Más szavakkal, a jogszabályok potenciálisan növelhetik a kiadók összes bevételét.

Klobuchar szerint a törvényjavaslat lehetővé teszi a tárgyalásokat „a reklámbevételtől kezdve az előfizetőkre vonatkozó információkhoz való hozzáférésig”.

Cicilline képviselő nyilatkozatában azt mondja:

“Ez a törvényjavaslat szorgalmas helyi újságíróknak és kiadóknak nyújt segítséget, amelyre most szükségük van, így folytathatják fontos munkájukat.”

A nemrégiben Ausztráliában bevezetett hasonló jogszabályokkal ellentétben Klobuchar törvényjavaslata nem olyan nehéz.

Ausztráliában amellett, hogy tárgyalásokra van szükség, a kormány kinevez egy választott bírót, aki dönt a végső árról, ha nem sikerül megállapodást kötni.

Az amerikai törvényhozók kéznél lesznek a technológiai vállalatok és a hírszervezetek közötti tárgyalások során. Ez a törvényjavaslat egyszerűen megnyitja az ajtót a tárgyalásoknak.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A törvényjavaslatot – az újságírói versenyről és megőrzéséről szóló törvényt – március 10-én, szerdán vezették be a Házban.

Március 11-től, csütörtöktől Klobuchar monopóliumellenes meghallgatásokat indít a szenátus igazságügyi bizottságának trösztellenes albizottságának elnökeként.

Klobuchar célja, hogy nyomást gyakoroljon a technológiai iparra és megváltoztassa a digitális korszak monopóliumellenes törvényét.

A meghallgatások során a törvényhozók elmondják, támogatják-e Klobuchar trösztellenes jogszabályokkal kapcsolatos elképzeléseit.

Ezt a jelentést további részletekkel kísérjük nyomon, amint azok elérhetővé válnak.

Források: Reuters, Axios
Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok