A győztes módszer szőnyeg tisztítás házilag szódabikarbónával

Avatar Gadam | 2022.08.12. 1711 Views 0 Likes 0 Ratings

1711 Views 0 Ratings Rate it

szőnyeg tisztítás házilag szódabikarbónával

Szőnyegtisztításra kiváló módszer a szódabikarbóna használata, amivel megsokszorozhatod a tisztítási hatékonyságot. Mutatjuk, hogyan.

Szőnyeg tisztítás házilag szódabikarbónával

Alaposan porszívózd ki a szőnyeget. Szórj szódabikarbónát bőségesen az egész szőnyegre. Száraz kefével egyenletesen oszlasd el, és dolgozd be a szálakba. Hagyd állni 24 órán vagy egy éjszakán át. Minél tovább hagyod, annál hatékonyabb lesz. Utána porszívózd ki finom anyagra használt fejjel. 

Szőnyeg tisztítás házilag szódabikarbónával. Kérdések és válaszok.

A szódabikarbóna valóban olyan remek szőnyegtisztító?

A szódabikarbóna jó kiegészítője a házi szőnyegtisztításnak. Remekül alkalmas a szőnyegfoltok eltávolítására, a folyadékok felszívására, a szőnyeg felfrissítésére és szagtalanítására.

Károsíthatja a szódabikarbóna a szőnyeget?

A szódabikarbóna nem károsítja a szőnyeget, de károsíthatja az alatta lévő alátétet vagy a padlót. Az is lehet, hogy kőkemény lesz utána minden szódabikarbónát kiporszívózni a szőnyegből.

A szódabikarbóna részecskék olyan kicsik, hogy gyakran utat találnak a szőnyeg szálai alá. Ez nem jelent hatalmas problémát, és mivel a szódabikarbóna biztonságos az emberekre és a háziállatokra nézve, nem a világ vége, ha nem sikerül minden szódabikarbóna darabot felporszívózni.

A szódabikarbóna kifakítja a szőnyeget?

Nem – a szódabikarbóna nem okoz elszíneződést vagy kifakulást. Ellenkezőleg. A szőnyegek fényesebbnek és frissebbnek tűnnek tőle.

A szódabikarbóna megöli a szőnyegen lévő baktériumokat?

A szódabikarbóna nem pusztítja el a baktériumokat. Ha ez a fő cél, akkor javasoljuk, hogy válassz más tisztítószert, vagy próbáld ki a gőztisztítást.

Mennyi ideig hagyjam a szódabikarbónát és az ecetet a szőnyegen?

A szódabikarbónát és az ecetet akár 24 órán át is a szőnyegen hagyhatod, attól függően, hogy mennyire piszkos vagy büdös a szőnyeg.

Hogyan használhatom a szódabikarbónát szőnyegtisztítóként?

Először is, használhatod a szódabikarbónát a kemény foltok eltávolítására. De használhatod akár a rossz szagok megszüntetésére is.

Forrás: How to Use Baking Soda As Carpet Cleaner (3 Methods) – Oh So Spotless


1711 Views 0 Ratings Rate it