A helyi egészségügyi osztály ezreket olt be az atlantai stadionban

Avatar admin | 2021.07.02. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

A Mercedes-Benz Stadion (MBS), amely Atlanta Falcons és Atlanta United otthona, Atlanta belvárosában, az egyik első és legsikeresebb COVID-19 vakcinaközösségi oltási központ volt az Egyesült Államokban, és a legnagyobb Délkeleten. Először 2021 januárjában nyitották meg az első válaszadók oltási helyeként. A helyszín a Fulton megyei egészségügyi tanács, az Atlanta-Fulton megyei sürgősségi ügyintézési ügynökség, a Fulton megyei kormány és az MBS közötti partnerség eredményeként jött létre. A Georgia Emergency Management Agency, a Federal Emergency Management Agency és a Védelmi Minisztérium később csatlakozott a partnerséghez, oltóanyagokat és személyzetet biztosítva a helyszín erőfeszítéseinek bővítéséhez.

Nagyítás

A Fulton County eredetileg januárban kötött 90 napos szerződést az MBS-szel, de a stadion még június elejéig nyitva maradt az oltásokra. „Amikor először nyitottuk meg magunkat, azt hittük, hogy napi 50–75 tűzoltót oltunk be. Szinte elképzelhetetlen, hogy most belegondoljak, és hangosan megnevettetem. ”- mondta Corinna Hansen, a Fulton Megyei Egészségügyi Tanács vezető sürgősségi készültségi tisztje.

“Az ötlet az volt, hogy találjanak egy helyet, ahol a tűzoltókat, a közbiztonsági tiszteket és a potenciálisan egészségügyi dolgozókat be lehet oltani néhány hónap alatt” – mondta Hansen.

Hansen elmondta, hogy amikor a helyszín márciusban szövetségi támogatású közösségi oltási központtá alakult át, a cél az volt, hogy heti 42 000 embert beoltassanak – ez jelentős növekedés a januári kezdetektől.

Április elejére a helyszín dolgozói naponta 10 780 oltást adtak be. Április 28-án 12 726 embert oltottak be több mint 3000 sétával, ezzel egynapos országos rekordot állítottak fel egy szövetségileg támogatott közösségi oltási központban. Amikor mindent elmondtak és elkészültek, az MBS-re 300 452 vakcinát adtak be, mire az június elejére bezárult.

Atlanta oltása

Mercedes Benz Stadion

Több mint 300 000 adag vakcinát adtak be az atlantai MBS közösségi oltási központban.

A Közösségi Védőoltó Központ sikereinek nagy részét az emberek pozitív tapasztalata adta oltáskor. A látogatásokat gondosan hangszerelték, a második betegetől az oltás helyének elhagyásáig. A személyzet beolvasta a megbeszélés megerősítésének QR-kódjait a betegek telefonjáról. Belül a személyzet az oltásuknak megfelelő területre irányította a betegeket, általában a legrövidebb vonallal rendelkező területre. Egy adott napon akár hat elosztási pont (POD) is aktiválható volt, mindegyikben több mint 20 vakcinázó és további vakcinákat készítő orvosok. Az oltás megszerzése után a betegek olyan területre mentek, ahol legalább 15 percet vártak arra, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem reagálnak-e reakcióra.

„A stadion személyzetének előnye óriási segítség volt, mert tudták, hogyan kell megmozgatni az embereket. Folyamatosan nézték a mintegy ezer kamerát ”- magyarázta Hansen. „Ha egy POD-ot támogattak, a stadionon belül egy másik POD-ra irányították az embereket. Így folyamatosan szabályoztuk a hangerőt, és mozgásban tartottuk az embereket.

A rugalmasság kulcsfontosságú volt

A művelet nem volt mindig olyan zökkenőmentes. Kezdetben az oltás helyszíne volt, és csak a rakodótéren keresztül lehetett megközelíteni, messze a stadion nyilvános bejáratától. Hansen azt mondta: “Az odaérkezés mérföldes séta volt.”

A helyszíntervezők a stadiont kezdetben tűzoltók oltására szánták.

“A helyszínt inkább a tűzoltókocsik és más nagy járművek parkolásának kényelme érdekében választották, és kevésbé a nyilvános akadálymentesítést szem előtt tartva” – magyarázta Hansen. “Amikor az idősek és a nagyközönség elkezdtek megérkezni a helyszínre, sok panaszt hallottunk a hosszú sétáról és az akadálymentesség hiányáról.”

Sheena Haynes, a Fulton Megyei Egészségügyi Tanács kommunikációs igazgatója a szívhez való hozzáférés kérdését vette fel.

“Összetört a szívem, amikor láttam, hogy mozgássérültek és más kihívásokkal küzdő emberek nehezen járnak a parkoló fedélzetéről a stadion alsó szintjére (ahol oltást adtak be)” – mondta Haynes. “Miután a személyzet észrevette ezt, azonnal golfkocsikat kezdtek használni, hogy az embereket a stadionba és az autóikhoz vigyék, hogy ne kelljen addig járniuk.”

A személyzet keményen dolgozott annak biztosításában, hogy bárki, aki egyértelműen segítségre szorul, megkapja, és gyorsan válaszoltak az aggodalmakra. A következő héten áthelyezték az oltás helyét a 100 szintes előcsarnokba, ahol a közönség általában belép a stadionba, hogy a mozgáskorlátozottak számára kényelmesebb és könnyebb legyen. A fő előadás az ADA számára is elérhető volt.

Az egészségügyi tartalék testület és más önkéntesek felhasználása

Dr. Jane Yoon előkészíti a beadandó vakcinát

Az Emory Egyetem doktora, Jane Yoon előkészíti a Pfizer vakcinát.

A Fulton County Medical Reserve Corps (MRC) klinikai és nem klinikai háttérrel rendelkező közösségi önkéntesek csoportja. A megye MRC-je kritikus szerepet játszott az egész világjárvány során a túlfeszültségű személyzetben. Az MRC önkéntesei támogatták a Fulton Megyei Egészségügyi Tanácsot a COVID-19 vizsgálati helyszínein, majd később az oltási helyeken. Az önkéntesek számos szerepet töltöttek be, köztük üdvözlők, regisztrációs asszisztensek és oltók.

“Az MRC önkéntesei hihetetlenül elkötelezettek voltak a válasz során” – magyarázta Hansen. “Amikor az önkéntes műszakokat pénteken küldik ki, általában 10 percen belül igénylik őket.”

Mind a klinikai, mind a nem klinikai önkéntesek kihasználása óriási volt a megye oltási erőfeszítései szempontjából, különösen, ha figyelembe vesszük a megtakarított személyzeti költségeket.

A január közepétől kezdődő négy hetes időszakban több mint 1600 új önkéntes jelentkezett a Fulton megyei MRC-re, átlagosan hetente több mint 400 ember. Az önkéntesek családot, barátokat és szomszédokat vettek igénybe, akik inspirálódtak, hogy segítsenek közösségüknek és végül kijussanak otthonukból.

Sok önkéntes megjegyezte, hogy milyen hatalmas történeteket lehetett hallani arról, hogy a COVID-19 milyen hatással volt az oltási helyszínen keresztül érkező emberek életére, és mennyire megkönnyebbültek és hálásak az emberek, hogy végre beoltják magukat. A COVID-19 hihetetlen tanulságokat adott a közegészségügyi gyakorlatban, a kommunikációban és a partnerségben, amelyeket az MRC tovább kíván tervezni Fulton megyei közegészségügy javításában egészségügyi szűrések, ismeretterjesztő erőfeszítések, valamint folyamatos és új partnerségek révén.

Minden nap lehetőség volt a fejlődésre

A beteg az asztalnál ül, és ellenőrzi az oltást

Bejelentkezés az atlantai MBS közösségi oltási központba.

Az MBS és a Fulton megyei munkatársak mindig keresték a módszert, hogy javítsák a beoltott emberek tapasztalatait.

Haynes számára az első lecke az volt, hogy „át kell ölelni a technológiát”, például táblagépek és QR-kódok segítségével ellenőrizzék az emberek oltását. A tapasztalat arra is emlékeztette, mennyire fontos hallgatni. “Tudnod kell, mit mondanak rólad az emberek, és vedd fel ezeket az információkat, tanulj belőle és használd fel őket, és javítsd az ügyfél élményét” – mondta Haynes.

“Meg kell engedned magadnak, hogy hibázzon, majd tanuljon ezekből a hibákból” – mondta Hansen. “Folyamatosan értékeltük és elhoztuk a tervező csapat kihívásait, csoportosan végiggondoltuk őket, majd kitaláltuk a megoldási lehetőségeket.”

Most, hogy az MBS-nél végzett munkájuk befejeződött, Hansen megkérdezték, hogy újabb pandémiát kell-e kitörni, készen áll-e arra, hogy visszalépjen a sürgősségi szerepébe. Azt válaszolta: “Azt mondhatom, hogy remélem, hogy ez a legnagyobb dolog, amin valaha dolgoztam …. Azt hittem, hogy az Ebola a legnagyobb dolog, amivel valaha is foglalkozni fogunk, szóval lehet, hogy ennél nagyobb soha nem lesz.”


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok