A hirdetők nem járnak sokszínűséggel és befogadással a YouTube-on

Avatar admin | 2021.03.13. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Egy új kutatási tanulmány elemezte a média szereplőit, hogy jobban megértsék a digitális kultúrák közötti kultúrák közötti reprezentációt, valamint azt, hogy ezeket a karaktereket hogyan ábrázolták.

A tanulmány rávilágít a médián keresztül megerősített negatív sztereotípiákra és arra, hogy mit jelentenek a hirdetők számára.

Sokszínűség és befogadás a médiában: tanulmány

A Geena Davis Institute of Gender in Media elemezte a YouTube legnézettebb hirdetéseit 2015 és 2019 között, köztük 11 függőlegesen 978 hirdetést, összesen 4171 karaktert.

Világszerte az ábrázolt karakterek közel 40% -a színes karakter volt, ami jelzi, hogy javult a korábbi évekhez képest. A sokféleség általános javulása ellenére azonban továbbra is vannak hiányosságok a faj, a nem és az identitás egyéb aspektusai között.

A Latinx karakterek nagyrészt alulreprezentáltak voltak. Annak ellenére, hogy az amerikai lakosság több mint 18% -át teszi ki, az amerikai közönség által leginkább látott karaktereknek csak 6% -a volt Latinx.

Világszerte a hirdetések 74% -ában legalább egy nő szerepelt, de ezek 61% -a fehér volt. A BIPOC karaktereinek csak 35% -a nő. A közel-keleti nők különösen alulreprezentáltak voltak; a közel-keleti karakterből 10-ből csak 2 nő volt.

Ezenkívül szinte minden fogyatékkal élő karaktert fehér színűnek ábrázoltak.

A negatív sztereotípiák megerősítése a médiában

Talán sokkal aggasztóbb, mint az átfogó reprezentációs tendenciák, azok a tendenciák, amelyek a hirdetésekben szokásos sztereotípiákat ábrázolnak.

Madeline Di Nonno, a Geena Davis Nemek Közötti Nemek Intézetének elnök-vezérigazgatója szerint „A sztereotípiák úgy alakítják a másodpercek töredékeire adott érzelmi válaszainkat és mások megítélését, hogy esetleg nem vagyunk tudatában, így a színes emberek negatív sztereotípiáit erősítő média produkálja valós diszkrimináció ”

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Néhány káros téma a következőket tartalmazta:

 • Az a tény, hogy a fehér karaktereket csaknem kétszer akkora valószínűséggel ábrázolják, mint különösen intelligenseket, mint más fajokat.
 • A karakterek kevesebb mint 1% -a volt bennszülött, és közülük csak 4% -uk volt beszédszerep. A látott, de nem hallott emberek ábrázolásának jelképes hatása lehet.
 • A Latinx karakterek közel háromszorosak voltak, valószínűleg részben meztelennek, kétszer olyan valószínűek, mint a feltáruló ruházatban.
 • Más csoportokkal összehasonlítva a Latinx karaktereket felülreprezentálták a sporteseményeken.
 • Az ázsiai karaktereket fele olyan valószínűséggel ábrázolták, mint a vezetést, más karakterekhez képest.
 • A fekete karakterek majdnem kétszeresei voltak, mint valószínűleg komikus szerepekben.
 • A fehér karakterek a média és a szórakozás szereplőinek 69% -át tették ki, a legkevésbé változatos vertikálisak.

Hova megyünk innen?

Az egyik legnagyobb buktató, amelybe a hirdetők véletlenül beleesnek, az, hogy csak szemszögükből és tapasztalataikból készülő kreatívokat és kampányokat hoznak létre.

Ha sokféle csapat működik belsőleg és partnerként, akkor szélesebb körű szemléletet kapunk, amelyen keresztül a kampány megtervezhető.

A kampányok inkluzivitásának egyik legjobb módja az, ha megbizonyosodik arról, hogy a csapata az.

Ezenkívül a befogadás nélküli kampányok és kreatívok kialakításának leküzdése érdekében a Google javasolta, hogy a marketingcsapatok mérlegeljék ezeket a kérdéseket:

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

 • A csapatom tükrözi azokat a közösségeket, amelyek történeteit el akarjuk mesélni? Együtt dolgozunk e közösségek embereivel?
 • Emeli-e ez a hirdetés a történeteket, és tükrözi-e a hagyományosan alulreprezentált csoportok sokszínűségét?
 • Ügyesen ábrázolják a karaktereket?
 • „Kihívja ez az ábrázolás a trópusokat és a sztereotípiákat?”

Forrás:
Source link


3 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok