A jó platformra épített társadalmi platform?

Avatar admin | 2021.03.06. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

Vajon ChekMarc rázni fogja a közösségi média óriásait a csizmájában?

A LinkedIn dominálja a szociális munkakereső oldalt, a Twitter az alkalmi üzleti szempontokat, a Facebook pedig a barátok és a család kapcsolatát keresi.

Lépjen be a ChekMarc programba, amely olyan személyeket céloz meg, akik fel akarják szerezni a karrierjüket, és előrelépést kívánnak elérni karrierjükben, vagy többet szeretnének megtudni a személyes hobbikról.

A közösségi platform megszerezte a 3 millió dolláros alap és ma már világszerte elérhető, 35 nyelven.

Mi az a ChekMarc?

Gondoljon, hogy a LinkedIn egyesült a Facebook-tal és az Open University-vel, és elkezd képet alkotni arról, hogy mit próbál elérni a ChekMarc.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A platform a következők értékén dolgozik:

“Hatásos kapcsolatok kiépítése, amelyek egyesítik az emberiséget.”

Az ötlet egyszerű, de ha elindul, akkor erőteljes.

Például azok a digitális marketingszakemberek, akik megpróbálják meggyőzni munkáltatóikat, hogy fektessenek be a továbbképzésbe, ingyenes, egy az egyhez tanácsot kaphatnak a platformon keresztül történő továbbképzésről.

A vállalkozások nem hirdethetnek, és a felhasználóknak tilos pénzt kérni. ChekMarc úgy véli, hogy az időnek, a tapasztalatnak és a tudásnak kell lennie a platform fókuszpontjának, nem pedig a monetáris nyereségnek.

A felhasználók választhatnak felfedezők, katalizátorok vagy mindkettő.

Mik a felfedezők?

A felfedezők olyan emberekre utalnak, akik karrierre vagy személyes útmutatásra vágynak. Akár egy könyv írására törekszenek, akár egy olyan készség elsajátítására, amely eljut a promóció útjára, segítséget vagy tanácsot kérhetnek, és ha valaki a közösségen belül akarja, elérheti és kapcsolatba léphet.

ChekMarc

Bejegyzés benyújtásához vagy segítség kéréséhez a felfedezők kitöltenek egy űrlapot, amely meghatározza:

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

 • Milyen témát kutatnak.
 • Az a kategória, amelybe a kérdésük tartozik.
 • Az az időkeret, amelyben remélik, hogy választ kapnak.
 • Hashtag hozzáadásának lehetősége vagy további információk felajánlása.
 • Kép vagy videó felvétele.
 • Minden olyan katalizátor, akit meg akarnak hívni a posztra.

Mielőtt elmentené a bejegyzést, hogy később élőben lehessen, mentse el és azonnal tegye közzé, vagy törölje az egészet.

Mik azok a katalizátorok?

A katalizátorok a közösség tagjai, akiknek vannak olyan ismereteik és tapasztalataik, amelyeket meg akarnak osztani.

A katalizátorok beírhatnak egy témát a keresősávba, vagy a kategóriák között navigálva megtalálhatják a felhasználók kéréseit és válaszolhatnak.

A jelenlegi kategóriák a következők:

 • Szakmai
 • Művészet / Zene / Szórakozás
 • Oktatás
 • Fitness
 • Szociális okok
 • Hobbik
 • Főoldal / Ingatlan
 • Egészség
 • Személyes ügyek
 • Technológia
 • Utazás
 • Egyéb

Innen a katalizátorok átnézhetik a bejegyzéseket, elmenthetik őket későbbre, válaszolhatnak vagy nem megfelelőként megjelölhetik a bejegyzést.

Feliratkoztam

Hatalmas rajongója vagyok az olyan platformoknak, mint az Ecosia, ahol csak a webhely használata azt jelenti, hogy mindent megtesz azért, hogy a világ jobbá váljon.

Mindannyian hallottuk, milyen káros a közösségi média lehet a mentális egészség, így amikor meghallottam, hogy új társadalmi platform indult „az emberek pozitív módon való egyesítésére”, felkeltettem az érdeklődésemet.

Rendkívül óvakodom attól, hogy bármilyen információt online adjak át. Hajlamos vagyok ragaszkodni azokhoz a webhelyekhez, amelyekről tudom, hogy biztonságosak vagy a lehető legbiztonságosabbak.

És ez nem csak én vagyok. Még a nagy társadalmi óriások is szeretik Nagyon sok amerikai szerint a Facebook, a Twitter és a TikTok megbízhatatlan, akkor milyen reményei vannak a kisebb platformoknak?

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Olvasva utána, aggódtam a webhely által igényelt információk miatt, mivel folyamatosan láttam az „igazolás” kifejezést, és az egyik cikk azt is javasolta, hogy mellékelnem kell egy képet a vezetői engedélyemről.

De kíváncsi voltam, ezért elkezdtem a feliratkozási folyamatot, és azt tapasztaltam, hogy ez sokkal kevésbé tolakodó, mint amire számítottam.

Még arra is lehetőségem volt, hogy bizonyos információkat elrejtsek, hogy minél anonimabbak maradjanak.

ChekMarc

A ChekMarc biztonságos?

Nem hiszem, hogy bármely digitális platform valaha is 100% -osan biztonságos lesz, de a ChekMarc megfelel a CCPA-nak és a GDPR-nek, és az Ön információinak biztonságáról a súgójában beszél.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ellenőrzés kiadása

Ami engem leginkább hátráltatott, az az igazolási folyamat. Ha olyan alacsony a bizalom szintem egy új márkánál, akkor utoljára azt szeretném megtenni, hogy megadom nekik a kártyám adatait (még akkor is, ha ez csupán 1,60 USD).

ChekMarc ellenőrzési folyamat

A felhasználók azonban nem kötelesek igazolni személyazonosságukat – ezért nem tettem meg.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Azok számára, akik ellenőrizni akarják, be kell nyújtaniuk egy érvényes állam által kiállított személyi igazolványt vagy útlevelet, és fizetniük kell a díjat.

Ennek eredményeként a felhasználónevükön „V” látható; A ChekMarc úgy véli, hogy ez megbízhatóbbá teszi a felhasználókat.

Korlátozások

A felfedezők egy év alatt egyszerre csak három aktív kérelmet és tizenkettőt tehetnek közzé, ezért ha mégis feliratkozás mellett dönt, akkor valóban feltétlenül fontolja meg kérdéseit, mielőtt közzétenné azokat.

Hasonlóképpen, minden egyes kérelem legfeljebb húsz választ kaphat a katalizátoroktól, így azoknak, akik szeretnék átadni a bölcsességüket, biztosak legyenek képességeikben.

Azt is korlátozza, hogy hányszor szerkesztheti saját fiókja adatait. Van azonban egy lehetőség, hogy segítségért forduljon a platformhoz, ha eléri ezt a határt.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Végső gondolatok

Amikor elkezdtem a feliratkozási folyamatot, nagyon nyugtalan voltam; ez egy olyan oldal volt, amelyről nagyon keveset ismertem, és jelentősen új, de rengeteg olyan információ található a webhelyükön, amely könnyebben meggondolja a fejemet.

Bár a ChekMarc valószínűleg jelenleg nincs túl magasan a társadalmi óriások radarain, mindenképpen figyelem ezt a teret, hogy kiderüljön-e belőle valami, ami megfordítja a fejét.

Nézd meg ChekMarc itt.
Source link


14 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok