A kertben felhasználható 14 legjobb évelő virágmag

Avatar admin | 2021.02.01. 42 Views 0 Likes 0 Ratings

42 Views 0 Ratings Rate it

Ha a kertalapítás elképzelése magában foglalja az évelő virágmagok használatát, akkor kissé túlterhelt lehet abban, hogy mely magokkal kezdje. Lehetőségem volt sokféle évelő maggal kísérletezni, és ezt a 14-et mindig ajánlom a gyönyörű virágokhoz!

Megpróbálta az évelőket magról indítani? Gyakran látom, hogy a vetőmagok eladók, de attól tartok, hogy hosszú évekbe telik a tényleges virágfej vagy a megfelelő méretű növény felnövése. Megtanultam azonban, hogyan lehet az évelőket magról kezdeni úgy, hogy azok nagyok és megalapozottak legyenek a következő szezonra.

Ez a lista 14 évelőt tartalmaz, amelyek gyorsan növekednek magról érett növényre, és gyorsan elkezdik virágozni (általában ugyanabban az évben, amikor elültetted őket). Ezeknek az évelőknek a magból történő termesztése, szemben a faiskolai növényekkel, hosszú távon rengeteg pénzt takarít meg, és biztosítja, hogy a növényeket teljesen organikusan termesztik.

Ráadásul olyan hasznos nézni, ahogy az elültetett magból nagy erős növény válik. Amikor az emberek dicsérik a kertedet, azt mondhatod, hogy egy részét a semmiből nőtted fel!

Az évelő növények termesztése azonban a türelmes kertésznek szól. Bár ezek a növények virágozhatnak az első nyáron, időre van szükségük ahhoz, hogy honosítsanak, és nagy és virágzó növényekké váljanak.

lila évelő virág magból nőtt

Az évelők kiindulása magról

Mielőtt bármit is tenne, először meg kell szereznie a magokat! Győződjön meg róla, hogy a vetőmagokkal kapcsolatos kutatásokat elvégezte, mielőtt megvásárolná és jó szállítótól vásárolna. Ezek biztosítják a legkonzisztensebb eredményeket, például a növény méretét, színét és egyéb jellemzőit.

Csakúgy, mint a zöldségfélék, gyógynövények és egynyári virágok esetében, a növény érettségét is felgyorsíthatja úgy, hogy a magokat beltéri fény, hő és páratartalom használatával indítja el a tavaszi / nyári növekedési körülmények utánzásához.

Ez az útmutató mindent magában foglal, amit tudnia kell a vetőmag indításáról. A használt edényektől kezdve a legjobb talajig, plusz hő, fény és páratartalom mellett. Információk vannak arról, hogyan lehet különféle vetőmagokat elindítani, mint a hőbarátok és a gyökérzöldségek, valamint vannak tervek egy fedett, lámpákkal ellátott vetőmag-indító polc elkészítésére.

A páratartalom kulcsfontosságú a magjainak kihajtásához. Győződjön meg róla, hogy a talaját alaposan megöntözik, amíg a magra vár. A kupola, például egy tiszta salátatartó, szintén ösztönzi a nedvesség bezárását.

Fontos megjegyezni, hogy az évelő magok csírázása hosszabb időt vehet igénybe, mint más magok, amelyeket megszokhat, például zöldségek vagy vadvirágok. Adjon nekik legalább egy hónapot csírázni, mielőtt lemondana a magról.

Vigyázzon, milyen évelőket próbál magból kinövni. Az évelők trükkje az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Ön kezdi azokat, amelyek egy-két éven belül virágozni fognak, ha magból termesztik. Egyes növények nagyon finomak és nehezen termeszthetők magokból. Néha jobb, ha növényrészleget vásárolunk, vagy vágásból indulunk ki.

élénk sárga virág magból nőtt

A 14 legjobb évelő virágmag

A megfelelő évelők magból történő kiindulásának számos előnye van: pénzmegtakarítás, ritka fajták termesztése és szórakozásból. Ami azonban a legfontosabb, hogy a saját magjainak a semmiből történő termesztése azt jelenti, hogy biztos benne, hogy növényei milyen talajt, műtrágyát, adalékanyagokat és növekedési körülményeket szenvedtek egész életük során. További adieu nélkül, itt vannak a legnépszerűbb 14 évelő növényeim.

Achillea (cickafark)

Cickafarkfű néven is ismert, ez egy szívós és megbízható növény, amely különböző színű virágcsoportokkal rendelkezik. Gyorsan terjedhet, és hosszú virágzási ideje van.

Allium (hagyma család)

A hagyma rokona, az évelő virágmagok nagy lila virágokat hoznak, amelyek szinte hasonlítanak a pom pomra. Egyedülállóak és szórakoztatóak a kertben.

Aquilegia (harangláb)

Ez a növény a sarkantyús szirmairól ismert, amelyek különböző színekben kaphatók. Réti növény, színt és szeszélyt nyújt kertjének tavasszal és nyáron.

Delosperma cooperi (jég növény)

Az aszálytűrő nedvdús növény, a jégnövény kiválóan működik, mint egynyári szőnyeg, százszorszép, mint a lila, sárga, fehér és rózsaszín virágok.

Dianthus (török ​​szegfű)

Kemény, de édes illatú, édes William a legtöbb zónában növekszik, és tökéletes azok számára, akik egy illatos kertben érdekesek.

Echinacea (kagylóvirág)

Ezek nehéz körülmények között nőnek és sok hónapig virágoznak. A beporzók és a madarak nagy rajongói a kagylónak, ha helyi vadvilágot akarnak csábítani kertjébe.

Gaillardia (takaróvirág)

Ez a virág lombhegyeket képez, tetején sárga, narancssárga vagy piros virágok. Ráadásul a pillangók szeretik őket!

Kniphofia (piros forró póker)

Ahogy a neve is sugallja, ez egy függőleges vörös virág, amely kész nyilatkozni. Egy másik nagyszerű kiegészítő azok számára, akik egyedi virágot keresnek.

Leucanthemum × superbum (shasta százszorszép)

Ha klasszikus virágot keres, a shasta hosszú kedvenc, hosszú fehér szirmaival és sárga közepével.

Linum lewisii (kék len)

Apró és aranyos, kék len van egy vékony és finom száron, tetején ég kék virágok. Nagyszerűek az ágyon belüli helyek feltöltésére.

Lupinus (csillagfürt)

Magas és mutatós csillagfürt lila, rózsaszín, sárga, piros és fehér színben kapható. A magból való termesztés gyors módja a mutatós kert megvalósításának.

Penstemon (szakállas nyelv)

Ez a virág ugyanolyan szórakoztató megjelenésű, mint a neve. Ezek a cső alakú virágok szárai, amelyek nyár elején nyílnak.

Primula (kankalin)

A virág, amely szinte minden elképzelhető színben virágzik, a kankalin nagyon népszerű a kertészek számára, sokféle formájuk, méretük és színük miatt.

Rudbeckia hirta (fekete szemű Susan)

A napraforgó család egyik tagja, fekete szemű Susané, erős sárga virágok, sötét középponttal. Szárazságnak ellenállók és különféle talajokban dolgoznak.

Columbine évelő virágmagok által termelt virág

További bejegyzések a kertészkedésről a magokkal:


Source link


42 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok